Коротко: хочете класичне прожарювання medium – смажте стейк загалом по 2,5 хвилини на кожній стороні. Краще трохи недосмажити: м'ясо дійде до готовності, поки «відпочиватиме» у фользі.
На добре розігріту сковороду-гриль або на решітку над вугіллям кладемо підготовлені шматочки. Не метушіться, важливо «замкнути» м'ясо, створити скоринку, яка не дозволить витікати сокам. Смажити по 2–3 хвилини з кожного боку. Потрібно часто перевертати стейк.
Нагрійте гриль (також підійде пательня гриль) до температури 230-250 градусів, покладіть на нього стейк та обсмажуйте з кожного боку 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Потім варто зменшити температуру та смажити ще 5 хвилин з кожного боку до готовності.
Розігрійте духовку до 220 градусів. Змастіть деко маслом, викладіть пластинки часнику та гілочки розмарину, прогрійте в духовці 5 хвилин. Викладіть на гаряче деко м'ясо і смажте до готовності, близько 10-15 хвилин. Дайте відпочити 10 хвилин у фользі або на нарізній дошці.
Стейки змастити маслом, посолити і поперчити з обох сторін. Надішліть м'ясо в гриль. Готуємо на прямому жаре. Через 4-6 хвилин переверніть стейк, використовуючи щипці, і смажте ще чотири хвилини.
Пам'ятайте: мінімум олії – але максимально рівномірно! Підсмажте стейк по хвилині з кожного боку, щоб запечатати сік. Масло і жар сухої сковорідки дадуть скоринку, яка не дасть стейку віддати сік і висохнути. Якщо стейк товстий, можете взяти його щипцями та ненадовго притиснути боки до поверхні для смаження.
Як приготувати стейк з індички? Немає нічого простішого! Підберіть зріз, білого м ‘яса грудок середньої товщини і посоліть його перед приготуванням. На відміну від класичної страви з яловичини, тут допустимі маринади, особливо солодкуваті і на основі сої. Інгредієнти: 1. філе індички – 4 шт. …
Про автора