Якого вітаміну найбільше у гарбузі

Авторadmin

Якого вітаміну найбільше у гарбузі

Найбільше в гарбузі вітамінів групи В – для боротьби з втомою і депресією, групи С – для зміцнення імунітету, групи Е – для ефективної боротьби із зморшками і передчасною старістю, групи К – для поліпшення згортання крові.

Каротину в гарбузі в 4–5 разів більше, ніж у моркві. Але й інших вітамінів та корисних речовин тут теж дуже багато. Гарбуз — джерело вітамінів групи B, РР, Е, С, антиоксидантів, мікроелементів, заліза, магнію, калію, фосфору, цинку та клітковини.

Гарбуз застосовують при вагініті, ерозії шийки матки, інших жіночих запаленнях. Він сприятливо впливає на лікування безпліддя. Вагітним радять вживати гарбуз для поповнення вітамінів і мікроелементів, як профілактику анемії.

Гарбуз зміцнює судини і нормалізує тиск, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, зміцнює імунітет, виводить шлаки і токсини, покращує роботу нирок і печінки, покращує зір, уповільнює процеси старіння в організмі, зменшує ризик гіпертонії та атеросклерозу, покращує обмінні процеси, підвищує гемоглобін,сприяє загоєнню …

Його рекомендують вживати для виведення токсинів, шлаків, а високий вміст калію покращує роботу серцево-судинної системи та зменшує ризики гіпертонії. Відвар з гарбуза з додаванням меду допомагає при нервових розладах. Гарбуз варто споживати при атеросклерозі, запорі, подагрі, жовчнокам'яній хворобі тощо.

Шкода гарбузакому не можна вживати

  • захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • запальні процеси в області печінки і нирок;
  • камені в жовчному міхурі і нирках;
  • цукровий діабет.





Калорійність гарбуза залежить від сорту і варіюється від 22 до 28 ккал на 100 р. Провідне місце у складі овоча посідають вуглеводи – від 4 до 7 г, білки становлять 1 г, а жири – 0,1 р. Вміст харчових волокон – 2 г, органічних кислот – 0,1 р, золи – 0,6 г, крохмалю – 0,2 р. Середній вміст води – …

Про автора

admin administrator