Яку рибу не можна варити

Авторadmin

Яку рибу не можна варити

– Рибу (крім ляща, сазана, коропа, карася, вобли, наваги, салаки не доцільно використовувати для відварних других страв, так як смажені страви з них смачніші).31 бер. 2020 р.

Найгірші види риби, які краще не споживати Йдеться про тунець, камбалу і палтус. Щодо консерв, то краще обирати виключно у власному соку, а не в олії, оскільки це окислені жири. Наступні брудні види риб — це тілапія, пангасіус. Також морський окунь, він накопичує у собі ртуть.

Для варіння підходить дуже багато видів риби. Особливо добре виходять путасу, камбала, форель, сардинелла, морський окунь, скумбрія, палтус, тріска, ставрида. А ось ляща, карася, вугра, плотву, оселедця або корюшку краще залишити для смаження – у відварному вигляді вони набагато менш смачні.

Цілими варять судака, лососину, форель, щуку, стерлядь, нельму, білорибицю. Перед варінням тушки перев'язують шпагатом, стерляді надають форму кільця (щоб риба не деформувалася).

Риба для перших страв. Тут ситуація схожа, бо для приготування супів рибу також треба відварювати. Але оскільки в цьому випадку часто додають інший набір спецій, трав і овочів, то особливо смачні в супах судак, тріска, хек, минтай, горбуша, палтус, стерлядь та осетер.

Найшкідливіші види риби На першому місці в "чорному списку" риб стоїть макрель! Ця велика хижа риба накопичує в собі найнебезпечнішу для людини ртуть, що у великій кількості міститься в морській воді, забрудненій промисловими викидами. Краще відмовитись від неї назавжди, щоб не ризикувати здоров'ям.





Для смаження на сковороді або грилізалиште шкірку на рибі. Якщо її добре засмажити, вона виходить хрустка і смачна. А якщо ви не любите шкірку, то зручніше видалити її вже після того, якриба приготується. Корисно знати: Як відмити сковорідку після смаження риби

Про автора

admin administrator