Яку температуру можна зберігати яйця

Авторadmin

Яку температуру можна зберігати яйця

Як правильно зберігати яйця, щоб вони залишалися свіжими довго: дістаньте їх із холодильника

Яйця — це один із найпопулярніших продуктів харчування у світі. Вони багаті на білок, вітаміни та мінерали, і їх можна використовувати в найрізноманітніших стравах. Однак щоб яйця зберегли свої корисні властивості та смак, їх необхідно правильно зберігати.

Де зберігати яйця

Яйця можна зберігати як у холодильнику, так і за кімнатної температури. Однак у холодильнику вони збережуться довше. Оптимальна температура для зберігання становить від 0 до 5 градусів Цельсія. За вищої температури яйця швидше псуватимуться.

Якщо ви плануєте зберігати їх у холодильнику, найкраще покласти яйця у контейнер із паперу або пінопласту. Це допоможе захистити яйця від перепадів температури та потрапляння вологи.

Як перевірити свіжість

Свіжість яєць можна перевірити, опустивши їх у воду. Свіжі — перебуватимуть на дні, а старі — спливуть.

Якщо яйце старе, воно спливе у склянці води. Фото ілюстративне / Фото: congerdesign/pixabay

Скільки зберігаються яйця

Термін зберігання залежить від їхньої свіжості та умов зберігання. Свіжі яйця, що зберігаються в холодильнику, можуть зберігатися до 30 днів. Яйця, що зберігалися за кімнатної температури, можуть зберігатися до 2 тижнів.

Важливі поради щодо зберігання

  • Не зберігайте яйця поруч із продуктами із сильним запахом, оскільки вони можуть увібрати його.
  • Не зберігайте яйця на дверцятах холодильника. Температура там вища, ніж у решті холодильника, що може призвести до швидшого псування яєць.
  • Якщо ви розбили яйце, відразу використовуйте його або викиньте.

Як зберігають яйця в різних країнах

У більшості європейських країн, включно з Україною, яйця не миють перед продажем. На поверхні шкаралупи яєць залишається природна захисна плівка, яка допомагає запобігти їхньому псуванню. Такі яйця можна зберігати за кімнатної температури протягом 2−3 тижнів.

У США та Канаді яйця перед продажем миють і дезінфікують. Цього вимагає законодавство цих країн. Мийте яйця змивають захисну плівку, тому зберігати такі яйця необхідно в холодильнику. Термін зберігання митих яєць у холодильнику становить близько 3 тижнів.

В Японії яйця часто зберігають у спеціальному посуді, який допомагає підтримувати постійну температуру та вологість. Такий посуд називається « тайхейко». Яйця в тайхейко можуть зберігатися протягом кількох місяців.

Як зберігати яйця не в холодильнику: 5 надійних варіантів

Де зберігати сирі яйця, якщо немає холодильної камери з низькою температурою – дізнайтеся на УНІАН.

У мирний чи воєнний час навички зберігання продуктів без холодильника стануть в нагоді однозначно – від відключень світла чи поломки техніки не застрахований ніхто. УНІАН з’ясував, як за старих часів зберігали яйця без холодильника, і готовий поділитися з вами порадами про збереження продуктів.

Як довше зберегти свіжі яйця – 5 методів

Для того, щоб куплені вами яйця не зіпсувалися, використовуйте для зберігання один з наведених нижче способів. Ними користувалися наші бабусі в ті часи, коли холодильник був далеко не в кожному будинку.

Важливо : незалежно від обраного способу, попередньо мити яйця не потрібно.

Візьміть каструлю, додайте кухонну сіль в співвідношенні 1 ст. л на 500 мл води. Викладіть яйця, поставте ємність на плиту. Закип’ятіть і зніміть з вогню. Найкраще зберігати каструлю з яйцями в прохолодному місці, а на кришку покласти вантаж, щоб всередину не проникав повітря.

Для цього варіанту вам знадобиться ящик або кошик, на дно яких потрібно висипати тирсу, золу, сухий чистий пісок або деревну стружку. Викладіть яйця гострими кінцями вниз так, щоб вони не торкалися один одного. Можна зробити кілька рядів і зверху засипати їх стружкою. Ящик з яйцями поставити в добре провітрюване приміщення.

Яйця, оброблені таким розчином, зберігаються довго, навіть якщо у вас немає можливості забезпечити їм прохолодну температуру. Розчин зробити наступним чином:

  • використовувати 2 ч. л саліцилової кислоти на кожні 500 мл розчину;
  • перемішати, опустити яйця в розчин;
  • почекати півгодини;
  • висушити на рушнику.

Витирати яйця не потрібно, краще дочекатися, поки вони висохнуть самі. Потім викласти рядами в ящик або коробку.

Вам необхідно знайти сало, рослинне масло, парафін або вазелін і змастити чимось з цього курячі яйця. Кожне яйце загорнути в папір і скласти в кошик або ящик. Зберігати яйця, підготовлені таким способом, потрібно в прохолодному місці.

Візьміть цукор в пропорції 1:2 з гарячою водою, закип’ятіть отриману суміш. Кожне яйце потрібно опускати в розчин на 5 хвилин, а потім обтирати паперовим рушником. Після того, як яйця висохнуть, і на них утворюється цукрова плівка, можна скласти їх в кошик з тирсою, висівками, зерном або піском.

Вас також можуть зацікавити новини:

Про автора

admin administrator