З цвітної капусти дієтичне блюдо приготувати з

Авторadmin

З цвітної капусти дієтичне блюдо приготувати з

Цвітна капуста: найкращі рецепти

Цвітна капуста – поширена овочева культура, один з культурних сортів виду капуста городня.

Цвітна капуста відома не тільки як надійний гарнір, але і як краще блюдо серед низьковуглеводних. Це поширена овочева культура, один з культурних сортів виду капуста городня. УНІАН зібрав для вас найкращі рецепти – від цвітної капусти в клярі до цвітної капусти по-корейськи.

Цвітна капуста в клярі

Інгредієнти

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Борошно – 150 г
  • Сметана – 1 стакан
  • Масло вершкове – 100 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сода – на кінчику ножа (за смаком)
  • Сіль – 1 ч. ложка (за смаком)
  • Цукор – 0,5 ч. ложки (за смаком)
  • Рецепт

Цвітну капусту вимити, розділити на суцвіття.

Закип’ятити чайник. Підготовлені суцвіття викласти в каструлю, залити окропом. Посолити (1 ч. ложка солі). Відварити 5 хвилин на середньому вогні.

Кляр для цвітної капусти: збити яйця.

Далі додати в них по черзі сметану і борошно, потім соду, сіль і цукор за смаком. Кляр розмішати до однорідної маси.

Вмочати капусту в попередньо підготовлене тісто.

Розігріти сковороду, викласти вершкове масло. Підготовлену цвітну капусту в клярі викласти і смажити на сковороді в розігрітому маслі на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини.

Котлети з цвітної капусти

Інгредієнти

  • Пластівці вівсяні (ТМ Містраль) — 0,5 скл.
  • Капуста цвітна — 500 г
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно — 2 ст. л.
  • Сухарі панірувальні / Паніровка — 0,5 скл.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний (мелений) — за смаком
  • Олія (для обсмажування)

Рецепт

Цвітну капусту розібрати на суцвіття і відварити в підсоленій воді 5 хвилин. Злити воду, капусту злегка остудити. Потім необхідно залити вівсяні пластівці окропом і дати настоятися 10 хвилин, щоб вони набубнявіли. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Капусту дрібно нарізати.

Зробити фарш: з’єднати нарізану капусту, цибулю. Додати вівсяні пластівці, борошно, посолити, поперчити. Все добре перемішати. При необхідності можна додати ще борошна.

Формуємо вологими руками котлетки, обвалюємо у панірувальних сухарях і обсмажуємо в маслі з двох сторін. Для більш дієтичного варіанту можна запекти котлетки в силіконових формочках в духовці.

Цвітна капуста по-корейськи

Інгредієнти

  • Цвітна капуста – 700 гр
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 5 зубч.
  • Вода – 1 л
  • Столовий оцет – 1 скл.
  • Сіль – 2 стол.л.
  • Цукор – 1 скл.
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Лавровий лист – за смаком
  • Мелений коріандр – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Перець – за смаком

Рецепт

Свіжу цвітну капусту вимочити в холодній солоній воді хвилин 10. Промити, розібрати на суцвіття. Бланшувати в киплячій воді 1 – 2 хвилини. Відкинути на друшляк. Воду не солити.

Моркву натерти на тертці для корейської моркви або як вам подобається. Часник нарізати досить великими пластинами. /Хто любить погостріше, можна часнику збільшити.

Готуємо маринад: в 1 літр киплячої води додати сіль, цукор, рослинну олію і оцет – дати покипіти 5 хвилин. Бланшировану і відціджену капусту залити гарячим маринадом і дати повністю охолонути. У практично охолоджений маринад додати часник, натерту моркву і спеції заявлені в рецепті /або готову приправу для корейської моркви. Спецій треба взяти близько 2 ч.л. Готовий маринад з капустою залишити в прохолодному місці на 6 годин.

Цвітна капуста в духовці з паприкою, корицею і куркумою

Інгредієнти

  • 1 качан цвітної капусти;
  • 3 столові ложки вершкового масла;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • ½ Чайної ложки солі;
  • ½ Чайної ложки меленого чорного перцю;
  • 1 чайна ложка паприки;
  • ¼ Чайної ложки куркуми;
  • ⅛ Чайної ложки меленої кориці.

Рецепт

Капусту розберіть на суцвіття. У сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні. Зніміть з вогню і з’єднайте з цукром, сіллю, перцем, паприкою, куркумою і корицею. Перемішуйте, поки пісок повністю не розчиниться. Додайте цвітну капусту і перемішуйте до тих пір, поки вона не буде покрита сумішшю рівномірно. Викладіть на деко. Запікайте приблизно 25 хвилин при температурі 200 °С.

Насолоджуйтесь та експериментуйте. Чотири страви з цвітної капусти

Усі добре знають, що треба їсти більше овочів. Та є один овоч, про який часто забувають, проходять повз нього у магазинах чи на базарі, — це цвітна капуста. Якщо її купляють, то частіше за все смажать у клярі. Це теж, без сумніву, смачно, але хочеться бачити більше страв з капусти на столах, адже вона дуже апетитна та корисна.

Цвітна капуста — це як чистий листок, готове до творчості полотно. Вона чудово вбирає олію та смаки і аромати усіх спецій, які ви до неї додасте. Її можна бланшувати чи приготувати на пару, аби зберегти автентичний смак, обсмажити, аби виявити її солодкість, запекти чи зварити.

Сьогодні я підготував для вас чотири рецепти з цвітної капусти — так би мовити чотири стани. Насолоджуйтесь та експериментуйте.

Цвітна капуста з соусом з гарбуза

Це повноцінна самостійна страва. Фішок тут буде багато: по-перше, цвітну капусту ми спочатку відваримо із сіллю, по-друге, ми її заморозимо — так вона надалі матиме новий і класний смак, а також збереже щільність структури. Але це ще не все — насамкінець ми запечемо капусту в духовці, аби вона вкрилася апетитною золотавою скоринкою. Що ще цікавого я придумав? Ми приготуємо надзвичайно ніжний та ароматний соус з гарбуза. Спочатку запечемо його із часником та розмарином, а потім переб’ємо у блендері з вершками та блакитним сиром. Я вас запевняю, від аромату та смаку цієї страви у вас запаморочиться у голові!

Час приготування 3 година 40 хвилин

Порції 4

Інгредієнти

  • 1 цвітна капуста
  • ½ гарбуза
  • 3 зубчики часнику
  • 2 ст. л. олії
  • 100 мл вершків 33%
  • 50 г блакитного сиру
  • 3 гілочки розмарину
  • сіль та перець до смаку

Покроковий рецепт

Підготуйте всі інгредієнти. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів.

Добре помийте головку цвітної капусти та покладіть у каструлю. Варіть у підсоленій воді на невеличкому вогні 15 хвилин після закипання.

Гарбуз очистьте та наріжте однаковими кубиками, аби він рівномірно пропікся. Викладіть у форму для запікання шматочки гарбуза. Додайте 2 розчавлених зубчики часнику, дрібку солі, 2 ст. л. олії та 3 гілочки розмарину. Накрийте фольгою та поставте запікатися у духовку на 30−40 хвилин за температури 180 градусів.

Про автора

admin administrator