За якої температури випікають сирники в духовці

Авторadmin

За якої температури випікають сирники в духовці

Сирник в духовці – 7 смачних рецептів сирників

Сир – корисний продукт, збагачує організм кальцієм. Дорослі ставляться до цього з розумінням, але спробуйте нагодувати малят. Якщо приготувати сирник в духовці, їх із задоволенням з’їсть будь-який маленький примхливий, не кажучи вже про дорослих.

  1. Класичний рецепт сирників в духовці
  2. Інгредієнти:
  3. Етапи приготування страви:
  4. З манкою і яблуками
  5. Інгредієнти:
  6. Порядок приготування:
  7. Пишні бананові сирник
  8. Інгредієнти:
  9. Як готувати:
  10. Сирники без манки з родзинками
  11. Інгредієнти:
  12. Як готувати:
  13. Сирник з картоплею в духовці
  14. Інгредієнти:
  15. Як готувати:
  16. Десерт з манкою і курагою
  17. Інгредієнти:
  18. Як готувати:
  19. Без яєць з горішками
  20. Інгредієнти:
  21. Як готувати:
  22. Сирники з сиру в духовці Повітряні та ніжні як у садку
  23. Пишні сирники з сиру в духовці
  24. Класичні сирники з манкою у духовці
  25. Дієтичні сирники у духовці
  26. Як готувати сирники з сиру без манки.
  27. Простий рецепт сирників у духовці

Класичний рецепт сирників в духовці

Запікання – один із способів приготування дієтичних страв. Воно зберігає всі корисні властивості продуктів. При запіканні кількість застосовуваних жирів мінімально.

Такий спосіб приготування підійде не тільки людям з різними захворюваннями, але і тим, хто дотримується дієти в надії схуднути. До того ж, запечені страви ще й смачні. Це знає кожен, хто їх спробував.

У будь-якої страви є класичний рецепт, який дає кухарям їжу для кулінарної фантазії. Існує він і в сирників з сиру в духовці.

Інгредієнти:

  • сир будь-якої жирності – 300 г;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • цукор – за смаком, в класичному рецепті – 2 ст. ложки;
  • борошно – від 3 до 4 ст. ложок, все залежить від консистенції сиру.

До цих складових можна додати 0,5 ч. ложки розпушувача, щоб сирника були пишніше, але цілком можна обійтися і без нього.

Етапи приготування страви:

  • Добре розминаємо сир виделкою. Змішуємо його з цукром і яйцем до однорідності.
  • Розмішану з розпушувачем борошно просіваємо і додаємо до сирної маси.
  • Знову перемішуємо і формуем сирники.
  • Застеляємо форму для випічки фольгою або папером для запікання, щоб сирники при приготуванні не прилипли до форми.
  • Розкладаємо вироби так, щоб вони не торкалися один одного.
  • Встановлюємо в духовці середній нагрівання (180 градусів) і випікаємо близько 20 хвилин.
  • При подачі додаємо сметану, згущене молоко, варення – хто як любить.

Класичний рецепт завжди можна вдосконалити у відповідності зі своїм смаком.

З манкою і яблуками

Це блюдо краще готувати у спеціальних формочках, щоб сирники не розповзалися, так як тісто виходить досить рідким. Цілком підійде силіконова форма або традиційні металеві формочки.

Інгредієнти:

  • сир будь-якої консистенції – 250 г;
  • некисле яблуко – 1 шт., краще взяти велике;
  • куряче яйце – 1шт.;
  • по 2 ст. ложки манки і цукру;
  • пакетик ваніліну або ванільного цукру;
  • сметана – 6 ч. ложок;
  • по 0,5 ч. ложки соди і оцту.

Можна додати маленьку щіпку солі – це зробить смак страви більш виразним.

Порядок приготування:

  • Змішуємо в мисці всі сухі інгредієнти.
  • Додаємо яйце і знову перемішуємо.
  • Гасимо в столовій ложці соду оцтом і виливаємо в миску.
  • Очищаємо яблука від серцевини, але не зрізаємо шкірку. Нарізаємо невеликими кубиками й викладаємо в миску.
  • Добре розминаємо сир виделкою або м’ялкою для картоплі і додаємо до суміші.
  • Розподіляємо сирну масу по формах з урахуванням того, що в процесі приготування вона трохи піднімається.
  • Змащуємо поверхню сметаною і ставимо випікатися в духовку з середнім нагріванням на 1 годину.

Викладати вироби з форми потрібно тоді, коли вони охолонуть, інакше можуть раскрошиться.

Пишні бананові сирник

Поєднання сиру з бананом дає неповторний смак. Їх теж краще готувати в формочках для випічки. Крупу можна додати манну, але з геркулесом вони вийдуть набагато корисніше. В цьому випадку доведеться додати в сирне тісто сметану, щоб воно не було сухуватим. Банан можна порізати на невеликі шматочки або розмолоти блендером.

Інгредієнти:

  • сир, краще сільський, — 250 г;
  • яйце куряче – 1шт.;
  • цукор-пісок – 2 ст. ложки;
  • вівсяні пластівці – 3 ст. ложки;
  • пакетик ванільного цукру, можна взяти ванілін;
  • банан – 1 шт.;
  • сметана – 2 ст. ложки.

Щоб сирника були пишніше, в сирне тісто можна додати 0,5 ч. ложки розпушувача.

Як готувати:

  • Змішуємо в мисці сухі інгредієнти: розпушувач, цукор і ванілін.
  • Перемішуємо їх з яйцем і вівсяними пластівцями. Даємо вівсянці трохи набрякнути.
  • Сир протираємо через сито і додаємо його в миску.
  • Викладаємо сметану і все добре розмішуємо.
  • Чистимо банан і ріжемо шматочками або перетворюємо на пюре за допомогою блендера.
  • Додаємо банан в сирне тісто, вимішуємо останній раз.
  • Викладаємо в осередку силіконової форми і випікаємо 60 хвилин в духовці з середнім жаром.
  • Сирників даємо охолонути, а потім викладаємо на блюдо для подачі на стіл.

В наступному рецепті замість манки використовується борошно, а додавання родзинок робить сирники ще смачніше.

Сирники без манки з родзинками

Їх краще запікати у спеціальних формочках для кексів. На виході отримаємо сирники з рум’яною скоринкою і приголомшливим смаком.

Інгредієнти:

  • родзинки без кісточок – 70 г;
  • жирний сир – 250 г;
  • яйце куряче – 1шт.;
  • по 2 ст. ложки сметани і цукру;
  • пакетик ванільного цукру;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • борошно пшеничне – 3ст. ложки в сирне тісто і 1 ст. ложка родзинки.

Якщо формочки для випічки не силіконові, потрібно масло для їх змащування.

Як готувати:

  • Спочатку підготуємо родзинки. Промиваємо під проточною водою і заливаємо окропом на чверть години. Відціджуємо через друшляк і засипаємо ст. ложкою борошна. Добре перемішуємо.
  • Змішуємо в іншому посуді яйце, сметану, цукор — простий і ванільний.
  • Сир протираємо через сито і перемішуємо його з рідкими компонентами.
  • Додаємо родзинки і добре розмішуємо.
  • З’єднуємо борошно і розпушувач і просіваємо суміш в сирне тісто.
  • Готове тісто для сирників розподіляємо за формами і ставимо випікатися в духовку з середнім жаром. Виймаємо сирника, коли вони зарум’яняться – приблизно через 0,5 години.

Сирники по наступному рецепту готуються без цукру, але з додаванням картоплі.

Сирник з картоплею в духовці

Їх не подають на десерт. Сирник з картоплею відмінно поєднуються з різними соусами і можуть стати як гарніром до м’яса у різних видах, так і повноцінним другим блюдом.

Інгредієнти:

  • сир жирний – 0,5 кг;
  • картопля – 8шт. середнього розміру;
  • яйця курячі – 2шт.;
  • борошно пшенична – 1/2 склянки;
  • сметана – 0,5 склянки.

Солимо і перчимо страву за смаком.

Як готувати:

  • Відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді до готовності.
  • Відливаємо воду і перетворюємо його в пюре.
  • Трохи остигле пюре додаємо протертий через сито сир, яйця і борошно. Якщо тісто буде рідким, борошна доведеться додати більше. Солимо, перчимо, добре перемішуємо.
  • Формуємо невеликі плоскі сирник. Щоб зробити це було простіше, потрібно поставити приготоване тісто в холодильник на 0,5 години.
  • На застелений фольгою або папером для випічки деко викладаємо приготовані сирники.
  • Печемо близько півгодини в духовці з середнім жаром. Подаємо зі сметаною або будь-яким соусом.

Страва, приготовлена за таким рецептом, безсумнівно, сподобається і дорослим і дітям.

Десерт з манкою і курагою

Можна готувати його на деко або у формочки для випічки. Додавання кураги робить смак сирників нетрадиційним, а сама страва дуже корисним.

Інгредієнти:

  • сир – 0,5 кг;
  • по 1 склянці кураги і манної крупи;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • цукор – 6 ст. ложок;
  • сода – ½ ч. ложки;
  • пакетик ваніліну;
  • маленька щіпка солі.

Сирник з манкою в духовці з додаванням кураги є дієтичним блюдом, так як готуються без олії, а курага збагачує його калієм.

Як готувати:

  • Промиваємо курагу і даємо їй набрякнути. Для цього заливаємо її окропом на 15-20 хвилин.
  • Поки курага розбухає, готуємо сирне тісто. Для нього збиваємо яйця з сіллю, сир розтираємо з цукром і ваніліном. З’єднуємо обидві суміші, додавши манку і соду. Манка повинна набрякнути, тому даємо тісту постояти приблизно 20 хвилин.
  • Набряклі курагу відціджуємо і трохи обсушуємо. Ріжемо її на невеликі шматочки і додаємо в сирне тісто.
  • Формуємо сирники і викладаємо на деко, застелений пекарської папером. Випікають сирник з курагою близько 40 хвилин, поки вони не зарум’яняться.

Читайте також: Тісто для піци в хлібопічці: 7 чудових рецептів

Деяким людям яйця протипоказані за станом здоров’я. Але це не привід, щоб відмовлятися від такого смачного і корисного страви, як сирники з сиру в духовці. Яйця відмінно заміняє манна крупа. Розбухаючи, вона пов’язує тісто і не дає йому розпадатися при приготуванні. Спробуємо приготувати сирники без яєць.

Без яєць з горішками

Для смаку і поживності додамо в сирники подрібнені горішки.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • по 2 ст. ложки манки і цукру;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • пакетик ванільного цукру;
  • 100 г горіхів.

Горіхи в цьому рецепті можуть бути різними, їхній вибір залежить від вашого смаку. Очищені горішки трохи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо. Якщо подобаються великі шматочки, горіхи покласти в поліетиленовий пакет і подрібнюємо качалкою. Для приготування розмолотої горіхової маси використовуємо блендер. Але в цьому випадку може отцедиться масло.

Як готувати:

  • Розминаємо сир, з’єднуємо його з сухими інгредієнтами і даємо манці набрякнути протягом 15-20 хвилин.
  • Додаємо в сирне тісто горіхи і формуем сирники. Їх кладемо на деко, застелене папером для випічки. Можна розкласти тісто в силіконові форми.
  • Духовку сильно не нагріваємо, досить і 160 градусів. Випікаємо сирники до рум’яної скоринки, приблизно 15-20 хвилин.
  • Подаємо сирника зі сметаною, йогуртом, медом або варенням – як підкаже фантазія.

Сирники, приготовлені в духовці – корисне блюдо, яке цілком можна вважати дієтичним. Збагачене різними наповнювачами, воно буде кожного разу радувати новим смаком, як дорослих, так і дітей.

Сирники з сиру в духовці Повітряні та ніжні як у садку

Інгредієнти:

  • Сир – 9% 500 гр.
  • Цукровий пісок – 4 ст. ложки
  • Яйце (жовток) – 2 шт.
  • Борошно – 4 ст. ложки
  • Ванілін – за смаком
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

1. У миску викладаємо сир уже перетертий, віджатий, сюди ж всипаємо 4 ст. ложки борошна. Відокремлюємо білок від жовтка та кладемо до інгредієнтів.

2. Всипаємо цукровий пісок 2 ст. ложки з гіркою, можна три, тут на любителя, трішки солимо, для посилення смаку і додаємо щіпку ваніліну. Потім все добре перемішуємо до однорідної маси. На цьому процесі ми можемо зрозуміти, хороший сир у Вас чи ні. Не повинно бути зернистості і маса має бути однорідною.

3. Залишаємо на дві години в холодильнику підготовлене сирне тісто, щоб воно відпочило і стало більш щільним. Але якщо ж у вас немає зовсім часу, можете приступати до приготування відразу.

4. Присипаємо стіл невеликою кількістю борошна, формуємо рівномірну кульку, пануємо її в борошні і за допомогою лопатки формуємо сирник.

5. Розігріваємо сковороду з розтопленим вершковим маслом і обсмажуємо сирники з двох сторін буквально пару мнуть, для легкої золотистості. Заздалегідь включаємо духову шафу, розігріваємо на 180 градусах, змащуємо деко маслом, викладаємо заготовки, і ставимо дбати, час випікання залежить від Вашої духовки 15-20 хвилин.

Смачні, запашні сирники готові. Смачного.

Пишні сирники з сиру в духовці

Інгредієнти:

  • Сир – 900 гр.
  • Цукровий пісок – 5 ст. ложок
  • Яйце – 1 шт.
  • Ваніль – за смаком
  • Манка – 75 гр.

Спосіб приготування:

1. Відкидаємо сир на марлю, щоб вся зайва рідина пішла, чим більше відіжмемо краще.

Порада: Сир має бути сухий і не менше 10% жирності.

2. У глибоку миску до сиру розбиваємо 1 куряче яйце. Всипаємо ваніль, 5 ст. ложок цукрового піску, якщо продукт кислий, то цукру більше і манну крупу. Добре розмішуємо, отримуємо суху і форму, що тримає, масу.

3. Залишаємо на 15-20 хвилин, щоб манка набрякла. Після закінчення часу, формуємо ковбаски, не робіть занадто маленькі діаметром. Відрізаємо на шматочки, приблизно вони мають бути по 50 гр.

Читайте також: Курка з рисом та часником у духовці по-домашньому

4. Трохи підпилюємо стіл борошном і викладаємо на нього заготовки, щоб вони не прилипали. Надаємо круглу форму.

5. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів і відправляємо сирнички, змащені невеликою кількістю олії, випікатися на 30 хвилин.

Такі сирники можна легко заморозити і приготувати. Смачного.

Класичні сирники з манкою у духовці

Інгредієнти:

  • Сир – 200 гр.
  • Цукровий пісок – 2-3 ст. ложки
  • Сметана – 150 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Манна крупа – 3 ст. ложки
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Ванілін – за смаком
  • Сіль – 1/3 ч. ложки

Спосіб приготування:

1. Викладаємо сир і розминаємо його за допомогою вилки. Вершкове масло розтопимо в мікрохвильовій печі.

2. Змішуємо цукровий пісок, ванілін та манку, 1 ч. ложку розпушувача, щіпку солі, добре перемішаємо і відставимо убік.

3. У подрібнений сир вбиваємо яйця, вершкове масло і 150 гр. сметани, потім все розмішуємо. Всипаємо суху суміш і знову відставляємо на 10 хвилин, щоб пройшов процес набухання манки.

4. Форми змащуємо рослинним маслом, викладаємо тісто, але трохи залишаємо місце для підйому.

5. Ставимо в розігріту духову шафу до 180 градусів і випікаємо до золотистої скоринки 20-30 хвилин. Гарячі сирники добре відходять від форм. Можна до них приготувати сметанний соус.

Під час випікання сирники піднімуться, але потім осядуть. Смачного.

Дієтичні сирники у духовці

Інгредієнти:

  • Сир – 600 гр.
  • Рисове борошно – 30 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукрозамінник – 3-4 ч. ложки
  • Ванілін – щіпка

Спосіб приготування:

1. Сир з’єднуємо з яйцями і для того, щоб вийшла однорідна маса, збиваємо блендером.

2. Далі всипаємо борошно, підсолоджувач та ванілін, все добре перемішуємо.

3. Включаємо духовку розігріватися до 180 градусів, а тим часом формуємо вручну сирники і викладаємо їх на лист застелений пергаментом.

4. Поміщаємо в духовку випікатися на 15 хвилин, після чого виймаємо їх і перевертаємо на інший бік, для того щоб вони рівномірно підрум’янилися і знову відправляємо на 10 хвилин.

Після того як вони приготуються. можна відразу ж подавати до столу. Смачного.

Як готувати сирники з сиру без манки.

Інгредієнти:

  • Родзинки – жменя
  • Сир – 500 гр.
  • Борошно – 2 ст. ложки
  • Цукровий пісок – 4 ст. ложки
  • Ванілін – 1 ч. ложка

Спосіб приготування:

1. Заливаємо родзинки окропом і відставляємо убік. Поки він наполягає, почнемо готувати тісто.

2. Викладаємо сир у глибоку миску, додаємо 4 ст. ложки без гірки цукрового піску та кілька ложок борошна.

3. Зливаємо воду з родзинок та з’єднуємо його з сиром, так само додаємо 1 ч. ложку ванільного цукру. Все добре перемішуємо руками.

4. Розігріваємо духовку до 180 градусів, застилаємо лист фольгою, а щоб тісто не прилипало руки змочуємо водою, а потім формуємо сирнички. Ставимо в духовку хвилин на 20-25.

Загорілі, з невеликою скоринкою смакоти у нас вийшли.

Простий рецепт сирників у духовці

Інгредієнти:

  • Сир – 500 гр.
  • Цукровий пісок – 4 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – 1 ч. ложка
  • Борошно – 1 ст. ложка (130 гр.)
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. ложка

Спосіб приготування:

1. Відразу вмикаємо духовку на 180 градусів. Борошно з’єднуємо з розпушувачем. У сир додаємо яйце, сіль, ванілін, цукровий пісок (за смаком), борошно і добре перемішуємо.

2. За допомогою рук замішуємо тісто, відламуємо шматочок і формуємо кульку. Після чого його трохи приплюснемо і проробляємо таку маніпуляцію з усією масою.

3. З цієї кількості тесту, виходить приблизно 16 сирників. Деко застилаємо папером для випічки і змащуємо невеликою кількістю вершкового масла. Викладаємо сирники на невеликій відстані один від одного і відправляємо в духовку на 25-30 хвилин.

Ароматним, пишним і, звичайно ж, пропеченим, виходить наш сніданок, а може бути й просто десерт. Смачного.

Сирники в духовці: десять простих покрокових рецептів

Найлегший спосіб зробити сирники – це просто розкласти по силіконових формочках. Вони вийдуть рівні, однакові, ні до чого не пристане. Результат неодмінно порадує. Сир беремо жирний не нижче 9%, краще 18. З цих інгредієнтів вийде десять невеликих сирників на п’ять порцій.

  • 400 грамів сиру 18%;
  • 4 грама розпушувача;
  • 4 ложки борошна;
  • 2 яйця;
  • 0,3 ч. л. ваніліну;
  • 60 грамів цукру.

Крім ванілі дозволяється додати цедру, вийдуть сирники з цитрусовим ароматом. Змішуємо розпушувач і борошно, можна просіяти. Вводимо до них ваніль, якщо вона буде додаватися.

Сир викладаємо в миску, додаємо цукор з яйцями і розтираємо ложкою, поки не зникнуть всі великі грудочки. За правилами сир перед використанням потрібно протирати через сито, на виробництвах його пропускають через м’ясорубку. Але ці дії виправдані лише при великих об’ємах продукту. Якщо сухих грудок немає, то можна просто пом’яти.

Засипаємо до сиру борошняну суміш, розмішуємо, вийде подобу тесту. Розкладаємо його по формах. Можна зробити сирники крупніше, в цьому випадку трохи збільшиться час випічки. Верх акуратно розрівнюємо.

Можна відразу відправляти в духовку. Готуємо печені сирники у формочках 35 хвилин при 180. Залишаємо хвилин на 10 в духовці з відчиненими дверцятами, після чого виймаємо.

Цукор можна додавати в сирники по своєму смаку, але він сильно впливає на консистенцію, це потрібно враховувати, бажано дотримуватися зазначеного у рецептурі кількості.

Про автора

admin administrator