Що можна покласти в банки з огірками, помідорами замість оцту
Оцет додають до консервації, щоб вона довше зберігалася. Завдяки оцту консервовані огірки й помідори виходять смачними і хрусткими.
Але бувають випадки, коли оцет з якихось причин протипоказаний, крім того, існує думка, що він не дуже корисний для здоров’я. Розповідаємо, чим його можна замінити.
Що додати до консервації замість оцту
- Оцет можна замінити лимонною кислотою. Щоб отримати аналог оцтової есенції 70%, потрібно одну столову ложку лимонної кислоти розвести у двох столових ложках води. А для отримання розчину, схожого до оцтової есенції 9%, потрібно одну чайну ложку лимонної кислоти розвести в чотирнадцяти ложках води.
- Лимони також використовують замість оцту. У трилітрову банку огірків потрібно додати шість нетовстих кілець лимона.
- Чудовим консервантом є порічки. На трилітрову банку потрібно буде дві склянки червоних порічок із гілочками.
- Підійдуть також брусниця, журавлина – на трилітрову банку потрібно буде 100 грамів ягід.
- Можна додати 100 грамів кислих яблук. Замість плодів можна використовувати їхній сік.
- Багато кислоти, яка має консервувальні властивості, є у щавлю, його теж потрібно додати з розрахунку 100 грамів на трилітрову банку.
Деякі господині замість укусу додають горілку – 50 грамів на трилітрову банку.
Замість оцту можна додати сіль і законсервувати овочі певним чином без стерилізації, і вони також довго стоятимуть.
Читайте також:
Чим замінити оцет у консервації та рецептах – прості лайфхаки
Оцет – складова частина багатьох страв. Його кладуть і в салати, і в консервацію, і в гарячі страви. Але оцет – не найкорисніша добавка до раціону. Розповідаємо, чим його замінити. Також ми розповідали, як зберегти полуницю на зиму.
Мало хто знає про всі його замінники. Про них детально розповіли на порталі “Порадниця” .
У більшості випадків оцет можна замінити натуральними соками, особливо для заправки салатів. Салати засмачують лимонним, брусничним, порічковим соками, згодяться й кислі фрукти та овочі. Найкраще для цього підійде лимон або ж кислі сливи, яблука, помідори, зелені ягоди аґрусу та винограду, барбарис, кизил, ревінь — словом, все що дає кислоту.
Також звичайний столовий оцет можна замінити винним чи яблучним. Але варто звертати увагу на відсоткове співвідношення. Приміром, якщо яблучний оцет 5-відсотковий, то його знадобиться майже вдвічі більше для заміни 9-відсоткового.
Помідори можна консервувати у томатному соку, там оцет взагалі не потрібен. До огірків — додати гілочки порічки.
Тепер ви знаєте, чим замінити оцет у кулінарії. Також ми розповідали, як смачно закрити кабачки .
Про автора