Заправка до салату з свіжої капусти

Авторadmin

Заправка до салату з свіжої капусти

Заправка для салату – найкращі ідеї доповнення до холодних закусок

Правильно підібрана заправка для салату здатна перетворити навіть найпростішу закуску, надати їй вишуканості та оригінальності. Вдалий соус підкреслить смак інгредієнтів, які входять до складу, допоможе їм розкритися з найкращого боку.

  • Рецепти заправок для салатів
  • Заправка для грецького салату в домашніх умовах
  • Заправка для салату “Цезар” в домашніх умовах
  • Заправка для овочевого салату
  • Заправка для салату зі свіжої капусти
  • Медово-гірчичний соус для салату
  • Йогуртова заправка для салату
  • Заправка для салату з бальзамічним оцтом
  • Горіхова заправка для салату
  • Заправка для салату з соєвим соусом
  • Імбирна заправка для салату
  • Кунжутна заправка для салату

Рецепти заправок для салатів

Соус для салату може включати лаконічну суміш з солі, перцю і рослинної олії, або складатися з безлічі здавалося б на перших порах абсолютно не поєднаних компонентів.

  1. Заправка може бути приготовлена на основі соєвого соусу, бальзамічного оцту, майонезу, гірчиці, сметани або оливкової олії.
  2. Кислинку соусу надають лимонним соком, всілякими видами оцту: бальзамічним, винним, яблучним або звичайним столовим.
  3. Практично завжди доречні при приготуванні салатних заправок солодкі ноти, яких можна досягти, додавши до складу трохи меду, тріску звичайного або тростинного цукру.
  4. У заправки для салатів без майонезу або з його участю часто додають дрібно нарубану зелень, всілякі сушені трави, за бажанням часник або будь-які прянощі і спеції на свій вибір.
  5. Компоненти для соусу з ‘єднують у загальній ємності, після чого змішують за допомогою вінчика, виделки або міксера до однорідності або розчинення кристалів солі, цукру за наявності таких.

Заправка для грецького салату в домашніх умовах

Соус для грецького салату готується на основі якісної оливкової олії. Найчастіше поєднують продукт рафінований з ароматною олією першого віджиму, визначаючи пропорції на свій смак. У соусі обов ‘язково повинна бути присутня кислинка. У класичній версії – це лимонний сік, замість якого допускається взяти оцет. З трав використовують італійський мікс або окремо орегано, базилік, тем ‘ян, майоран та інші ароматні добавки.

  • олія оливкова – 100 мл;
  • лимонний сік – 50 мл;
  • орегано сушений – 0,5 год. ложки;
  • сіль, перець.
  1. Наливають масло в ємність для заправки.
  2. Доливають лимонний сік, всинають сушений орегано, додають сіль і перець чорний мелений.
  3. Збивають трохи масу вінчиком або переливають субстанцію в банку з кришкою і енергійно струсять.
  4. Після придбання однорідності заправка для салату застосовується за призначенням.

Заправка для салату “Цезар” в домашніх умовах

Рецепт соусу для салату “Цезар” налічує десятки варіацій, що передбачають використання як базового інгредієнта жовтка, відварених всмятку або сирих яєць, майонезу або оливкової олії. Склад доповнюють часником, подрібненими солоусами, гірчицею, тертим сиром, каперсами або солоними огірками.

  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • гірчиця готова – 1 десертна ложка;
  • невеликий лимон – 1 шт.;
  • олія оливкова – 100 мл;
  • сіль, перець.
  1. Розтирають яєчні жовтки з гірчицею і витисненим часником.
  2. Додають сік одного лимона, сіль, перець і добре розмішують вінчиком.
  3. Безперервно збиваючи, підливають потроху оливкову олію.
  4. Як тільки заправка для салату набуде однорідності, використовують її за призначенням.

Заправка для овочевого салату

Результативно піти від звичної традиції приправляти закуски рослинним маслом або майонезом допоможе заправка для салату зі свіжих овочів зроблена на основі жирних вершків. Пікантність соусу буде досягнута шляхом додавання підсмажування з лука на вершковому маслі. При наявності зануреного блендера переважно пюрувати масу перед використанням до однорідної текстури.

  • вершки – 100 мл;
  • олія оливкова – 100 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло вершкове – 1 ст. ложка;
  • сіль, перечна суміш, зелень.
  1. Обсмажують на вершковому маслі нарізану цибулю.
  2. Додають сіль, перець, трохи води і впарюють масу до м ‘якості цибулі.
  3. Вливають вершки, нагрівають соус до кипіння і втручають оливкову олію.
  4. Прогрівають заправку ще кілька хвилин.
  5. Доповнюють охоплений соус для овочевого салату зеленню.

Заправка для салату зі свіжої капусти

Найчастіше заправка для салату з капусти готується на основі рослинної олії, до якої додають оцет або лимонний сік, сіль і цукор. Більш цікавою закуска виходить, якщо доповнити овочеву нарізку сумішшю приготовленою за наступним рецептом з додаванням маринованого огірка і часнику.

  • лимонний сік – 50 мл;
  • олія оливкова – 100 мл;
  • часник – 2 зубки;
  • огірок маринований – 1 шт.;
  • гірчиця – 1 год. ложка;
  • сіль, перець.
  1. Змішують масло оливкове з лимонним соком і гірчицею.
  2. Перетирають якомога дрібніше або подрібнюють в блендері часник і маринований огірок і вкладають в ємність з соусом.
  3. Заправка для капустного салату може використовуватися як є у вихідному вигляді або попередньо перетирається для однорідності через сито.

Медово-гірчичний соус для салату

Гірчична заправка для салату готується з додаванням рослинної олії, сметани або майонезу. Гірчиця може використовуватися декількох сортів: звичайна їдальня, дижонська або зерниста, делікатна французька і європейська. Залежно від вибору базового інгредієнта залежатиме підсумкова гострота соусу.

  • олія оливкова – 100 мл;
  • винний червоний оцет – 2 ст. ложки;
  • часник – 2 зубки;
  • гірчиця – 3 ст. ложки;
  • мед – 2 ст. ложки;
  • сіль, перець.
  1. Розтирають гірчицю з оливковою олією, винним оцтом, медом і подрібненим за допомогою преса часником.
  2. Додають до смаку сіль і перець, розмішують соус за допомогою виделки або вінчика, використовують за призначенням.

Йогуртова заправка для салату

Заправка для салату з йогурту гармонійно доповнить будь-яке овочеве асорті або закуску з додаванням м ‘ясних, рибних компонентів. Важливо добре збити соус після змішування інгредієнтів для отримання однорідної за текстурою суспензії, для чого переважно скористатися міксером або зануреним блендером. Зайву густоту можна підкоригувати додаванням невеликої кількості кип ‘яченої води.

  • олія оливкова – 100 мл;
  • соняшникова олія – 100 мл;
  • йогурт натуральний – 100 мл;
  • винний оцет – 1,5 ст. ложки;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • базилік або розмарин – за смаком;
  • сіль, перець.
  1. З ‘єднують два види масла, оцет, гірчицю і йогурт в загальній ємності, підносять до однорідності.
  2. Додають базилік або розмарин, сіль і перець.
  3. Готова заправка з йогурту для салату ще раз перемішується і підіймається.

Заправка для салату з бальзамічним оцтом

Завжди вражає багатством смакових поєднань приготований салат з бальзамічним соусом. Незмінним супроводом базового компонента є якісна оливкова олія. Любителям яскраво вираженої кислинки можна додати додатково лимонний сік за смаком, а шанувальникам контрасту тріску звичайного або коричневого цукру.

  • олія оливкова – 50 мл;
  • бальзамічний оцт – 1,5 ст. ложки;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • кунжут – 1 ст. ложка;
  • сіль, перець, зелень, лимонний сік або цукор.
  1. З ‘єднують оцет з гірчицею і оливковою олією.
  2. Додають до смаку сіль, перець, за бажанням цукор або лимонний сік.
  3. Ретельно змішують компоненти вінчиком, додають попередньо підсмажені на сухій сковороді білий або чорний кунжут.

Горіхова заправка для салату

Горіховий соус для салату гармонійно доповнить закуски за участю хрустких салатних листків, спаржі, капусти, стручкової квасолі або інших свіжих або відварених овочів. Найчастіше доповнюють склад заправки подрібненим арахісом або ядрами волоських горіхів, попередньо підсушивши їх і трохи підрум ‘янивши до появи яскравого аромату.

  • олія оливкова – 50 мл;
  • оцт 3% – 2 ст. ложки;
  • часник – 4 зубки;
  • горіхи – 0,5 склянки;
  • сіль, перець, зелень.
  1. Горіхи попередньо підсушують і підрумянивають на плиті в сковороді або на противні в духовці.
  2. Подрібнюють горіхову масу в блендері або розтирають до кашиці в ступці.
  3. Додають оливкову олію, подрібнений часник, оцет, сіль і перець, підносять до однорідності.

Заправка для салату з соєвим соусом

Рецепти соусів для салатів на основі соєвого соусу часто зустрічаються в азіатській кузні. Однак чудовий підсумковий смак закусок, отриманих з подібним доповненням, з кожним днем підкорює все більше споживачів наших регіонів, завдяки чому пікантні заправки стають все більш затребуваними і популярними.

  • соєвий соус – 1 ст. ложка;
  • бальзамічний оцт – 2-3 ст. ложки;
  • кунжутна олія – 2-3 ст. ложки;
  • цукор і сіль – по 1 год.
  • чилі, спеції.
  1. Змішують соєвий соус, бальзамічний соус і кунжутну олію.
  2. Додають цукор і сіль і збивають соус міксером до розчинення всіх кристалів.
  3. За бажанням соус приправляють меленим перцем чилі і пряностями на свій смак.

Імбирна заправка для салату

Східний колорит заправки, отриманої шляхом додавання до складу перетертого імбирного кореня, не залишить байдужим гурманів і любителів закусок з приємною пікантною гостротою і тонким пахунням. Змішувати компоненти зручно в банку, що герметично закривається, або в судині стаціонарного блендера.

  • перетертий імбирний корінь – 1 ст. ложка;
  • рисовий оцет – 100 мл;
  • рослинна олія – 100 мл;
  • мед – 70 г;
  • сіль, перець.
  1. Очищають імбирний корінь і натирають необхідну його кількість на дрібній терці.
  2. Додають масло, рисовий оцет, рідкий мед, сіль і перець.
  3. Добре змішують імбирний соус для салату, струсуючи прикриту герметично ємність або обробивши суміш у блендері.

Кунжутна заправка для салату

Смачна заправка для салату виходить при додаванні кунжутного насіння: цілком або в подрібненому вигляді. Підійдуть білі або темні зерна, які слід злегка підсмажити на сковороді. Можна при бажанні використовувати і готову кунжутну пасту. Замість імбирного кореня допускається додавати сушений порошок, визначаючи кількість добавки до смаку.

  • кунжутне насіння – 2 ст. ложки;
  • перетертий імбирний корінь – 1 ст. ложка;
  • соєвий соус – 40 мл;
  • рослинна олія – 50 мл;
  • часник – 2 зубки;
  • сіль, перець.
  1. Перетирають на терці часник і потрібну кількість імбирного кореня.
  2. Додають соєвий соус, часник, олію, сіль і перець до смаку.
  3. Втручають підготовлений кунжут і приправляють отриманою заправкою салат.

Салати з капусти

Колекція рецептів салатів з капусти з фото і покрокові інструкції. Капустяні салати – це завжди корисно, а з нами – ще й смачно!

Сьогодні в кулінарії використовується безліч різних сортів капусти: білокачанна, синя, кольрабі, брокколі, пекінська, брюссельська.

Такий овоч вживається не тільки в супах і других стравах, але і виступає в якості чудового компонента апетитних салатів. Смак вашого салату буде повністю залежати від обраного основного інгредієнта. Капуста особливо корисна в свіжому вигляді. Однак, для того, щоб урізноманітнити раціон і надати звичному продукту нове оригінальне звучання, багато господинь іноді відправляють її в салати в вареному і тушкованому стані.

Овочеве асорті, яке після недовгого маринування, перетворюється на відмінний салат, який ідеально підходить до різних м’ясних закусок і гарнірів.

Маринована капуста за німецьким рецептом виходить хрусткою, пікантною, підходить просто як салат і можна використовувати для борщу, тушкованої капусти

Існує безліч салатів з капустою. Кожен з них кращий і корисніший за інший. Цей рецепт вважається воістину класичним і ще ні разу не розчаровував любителів

Простий салат на основі пекінської капусти. Найоригінальніші та найсмачніші доповнення до різних страв. Для рецепту №1 вам знадобляться: капуста пекінська, 300 г;

Такий салат відноситься до легких, але дуже апетитних та оригінальних. Для приготування вам потрібні звичайні продукти, але поєднання буде просто розкішним.

Капуста підходить не тільки для голубців і начинки пирогів і пиріжків. З овоча готують безліч смачних і корисних салатів з різними додатковими продуктами.

Сьогодні в моїй статті найяскравіший і головне вітамінний салат. Всі продукти звичайнісінькі і сподіваюся знайдуться у кожної господині на кухні. Раджу приготувати!

Кожен обід або вечерю найкраще доповнювати овочевим салатом. Він допоможе наситити організм, додасть багато вітамінів і мінералів. Салатик «Мальвіна» теж

Простий в приготуванні салат на кожен день. Готується швидко і з доступних продуктів. Салат підійде в якості основної страви до вечері, може бути доповненням

Простий салат з капусти на кожен день. Ми всі готуємо різні страви з капусти, але в цьому салаті просто дивовижна заправка. Вона робить страву більш цікавою

Дуже ніжний і смачний салатик, який ви приготуєте всього за п’ять хвилин. Весна прийшла, тому хочеться чогось легкого і нежирного.

Салат виходить по весняному ніжним, соковитим і приголомшливо смачним. Він стане прекрасним доповненням до будь-якої страви і призведе в захват ваших близьких.

Дуже легкий салатик, який принесе в ваш будинок весняний настрій. Готується він всього за десять хвилин. Зате виходить надзвичайно смачним.

У моїй родині всі вже давно звикли, що в обід на столі обов’язково повинен стояти салат. Тому рецептів цієї страви у мене безліч, але сьогодні вирішила

Надзвичайно смачний зимовий салат. У ньому багато корисних вітамінів. Тому салат виходить не тільки смачним, але і корисним. Салат легко впишеться в ваше

Про автора

admin administrator