Як розрахувати профспілкові внески до РК

Авторadmin

Як розрахувати профспілкові внески до РК

85. Щомісячні членські внески складають 1 % від заробітної плати та інших виплат, що здійснюються роботодавцем на користь працівника.

За письмовими заявами працівників, які є членами профспілки, роботодавець зобов'язаний щомісяця і безоплатно утримувати із заробітної плати та перераховувати на рахунок профспілки відповідно до укладеного колективного договору чи окремої угоди в терміни внески, визначені цим договором (ст. 42 Закону про профспілки).

№5 (далі – Інструкція) членські профспілкові внески працівників не включаються до фонду оплати праці. Враховуючи зазначене, членські внески працівників – членів профспілки є виключно витратами працівників платника податку, які за дорученням таких працівників автоматично перераховуються платником податку до профспілки.

Профспілки здійснюють громадський контроль за виплатою заробітної плати, додержанням законодавства про працю та про охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов праці.

Отже дострокове звільнення голови з займаної посади за власним бажанням повинно здійснюватися за рішенням уповноважених на це органів профспілки. Якщо статутом профспілки порядку звільнення керівників виборних органів не визначено, то рішення з цього питання приймають профспілкові збори (конференція).





1.1. Сплата членських профспілкових внесків – один із статутних обов’язків члена профспілки та одна із ознак належності до профспілки, сприяння її діяльності й організаційному зміцненню. 1.2. Членські профспілкові внески сплачуються готівкою або за безготівковим розрахунком …

Про автора

admin administrator