Зміст:
Сирий рис для голубців – новий рецепт, що аж пальчики оближеш!
У кожної господині є свій особливий рецепт приготування голубців. От і я вирішила поділитися секретом – можливо, з вас хтось оцінить та продегустує. Наприклад, я завжди готую голубці тільки з сирого рису. Повірте, навіть свекруха хвалила таку смачнезну вечерю.
Отож, записуйте інгредієнти:
- Капуста білокачанна – 2 штуки;
- Рис – 1 стакан;
- Помідор – 2 штуки;
- Цибуля – 2 штуки;
- Морква – 1 штука;
- М’ясо – 1,5 кілограма (я зазвичай беру свинину або ж курятину);
- Спеції – до смаку.
Спосіб приготування:
Чесно, я полегшила собі життя. Адже капусту готую не в баняку на воді, а просто відправляю у мікрохвильовку на 25 хвилин. Звісно, спершу всі листочки розібрала та відрізала хвостики.
Дрібно нарізаю цибульку, а моркву натираю на соломинку. Все обсмажую на сковорідці до золотистої скоринки.
Очищаю помідор від шкірки, шинкую та додаю до овочів. Туди ж відправляю промитий рис та смажу на слабкому вогні 5 хвилин. Можна додати декілька ложок води, щоб протушкувати овочі. Так рис припитається соком моркви, цибулею та помідором.
Купую готовий фарш або ж на м’ясорубці все перекручую. Додаю до смаку сіль та чорний мелений перець.
Загортаю начинку в листочки капусти. А далі все за стандартним рецептом приготування. І все готово!
Повірте, такий рецепт економить багато часу. Буквально 30 хвилин – і смачна вечеря для гостей готова. Тому рекомендую вам спробувати!
Деякі голубці можна поставити у морозилку про запас.
А як Ви готуєте голубці? Поділіться секретами!
Напишіть нам в коментарях у Facebook!
Який рис обрати для голубців, щоб не зіпсувати страву: важливі нюанси
Зварити рис для голубців зовсім не складно. І ми розповімо вам, як це робити правильно.
Рис – один із двох головних інгредієнтів начинки для голубців, і від того, який сорт ми оберемо, залежатиме якість готової страви. УНІАН розібрався, який рис краще підходить для голубців, скільки його потрібно і як правильно приготувати.
До речі, не так давно ми вже ділилися порадами від шеф-кухаря про те, як приготувати голубці, щоб вони не розвалювалися.
Який рис обрати для голубців
Рис для голубців, за великим рахунком, підходить будь-який, ідеального варіанту не існує. Але все-таки краще використовувати круглозернистий , а не довгий. Це пов’язано з тим, що довгі сорти занадто розсипчасті й вимагають досвіду та вправності в поводженні. І краще підійдуть для плову. А круглі сорти навпаки – клейкіші, тому не розвалюються. До того ж, такий рис краще взаємодіє з фаршем – другим головним інгредієнтом начинки голубців.
До речі, кухарі вважають за краще використовувати рис для голубців сортів арборіо і арнаролі . Також добре підійдуть сорти нано і віалоне . І не рекомендується брати подрібнену крупу, інакше начинка вийде надмірно рідкою. А щоб у вас не вийшла кашка, перевагу можна віддати пропареному рисові.
Круглий рис краще підходить для голубців / фото ua.depositphotos.com
Як варити рис для голубців – покрокова інструкція
Перед тим, як змішувати інгредієнти начинки, потрібно відварювати рис для голубців до стану готовності наполовину.
Правильно приготувати рис для голубців зовсім не складно, головне – не переварити. Для цього потрібно:
- добре промити крупу, поки вода не буде прозорою;
- засипати у воду в пропорціях 1 частина рису на 2 частини води;
- довівши до кипіння, перевести на мінімальний вогонь, після чого варити рис потрібно хвилин 7-10;
- після чого додати вершкове масло (необов’язково), накрити кришкою і залишити в теплі на 10-15 хвилин.
Враховуйте, що в ході варіння рис збільшиться в об’ємі й вбере багато рідини. Солити рис при цьому не потрібно. Варити рис для голубців не обов’язково, але якщо використовувати сирий – час тушкування голубців збільшиться, а самі вони вийдуть сухуватими.
Про автора