Зміст:
Чому не можна кидати яйця в киплячу воду: спосіб вдало зварити
Такий простий продукт, як яйця варять абсолютно по-різному. Їх можна заливати холодною водою і доводити до кипіння, закидати у теплу воду або у киплячу. І ефект від кожного способу також різний.
Тому редакція FoodOboz розповість, який спосіб відварювання яєць правильний і чому у кип’яток їх все ж не варто класти.
Чому кидати яйця в киплячу воду – помилка
Коли ми закидуємо яйця в окріп – відбувається перепад температури. Через це, шкарлупа може тріснути і увесь продукт витече просто в каструлю.
Як найкраще варити яйця
Після закипання води потрібно зменшити вогонь і дати воді трохи охолонути. Вже потім класти яйця. Навіть просто у гарячій воді продукт зможе приготуватись.
Чому багато людей кидають яйця саме в окріп
Яйце, яке клали у киплячу воду, дуже добре чистити, адже шкарлупа відстає від білка. Тому якщо ви все ж таки обираєте такий спосіб – зігрійте яйця хоча б до кімнатної температури, а вже тоді кладіть у воду.
В яку воду потрібно кидати яйця при варінні: відповідь на найбільш спірне питання
Варити яйця можна навіть відразу в гарячій воді, але перед цим їх потрібно підготувати, щоб шкаралупа не лопнула.
Як правильно варити яйця в холодній або гарячій воді / Колаж фото ua.depositphotos.com
Багато господинь досить часто варять яйця. Всі ми знаємо, що в воду треба додавати сіль, щоб яйце було легше очистити від шкаралупи. Але чи замислювалися ви про те, в яку саме воду потрібно класти яйця?
Багато кладуть яйця в каструлю, заливають холодною водою і ставлять на плиту. Вважається, що сирі яйця не можна класти в гарячу воду. Однак це не зовсім так. Класти яйця при варінні можна як в холодну воду, так і в гарячу. Головне все зробити правильно.
Як варити яйця в холодній воді
Попередньо вам потрібно гарненько обмити яйце від зайвого бруду. Робіть це обережно, адже шкаралупа може тріснути. Після закипання води потрібно відрахувати певний час в залежності від того, яке ви хочете отримати яйце.
Як довго варити яйця:
- некруто – 4 хвилини,
- заварні і тверді яйця некруто – 6 хвилин,
- вершкові яйця круто – 7 хвилин,
- тверді яйця – 8 хвилин,
- яйця, зварені круто – 9-10 хвилин.
Після цього потрібно злити гарячу воду і залити яйця холодною водою.
Може принести проблеми і бідність: чому категорично не можна носити чужі сумки
Як правильно приготувати котлети-напівфабрикати: будуть такими, як домашні
Лайфхак, який всіх здивує: навіщо досвідчені господині кидають лимон у воду для варіння яєць
Як варити яйця в гарячій воді
Перед тим, як кидати яйця в гарячу воду, їх потрібно підготувати до цього. Крім того, що яйця повинні бути чистими, вони повинні бути ще й теплими, а точніше – хоча б кімнатної температури. Таким чином їх потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони нагрілися.
Пам’ятайте, кидати яйця потрібно не в киплячу воду, а саме в теплу або злегка гарячу. Вся справа в тому, що яєчна шкаралупа може тріснути від перепаду температури.
Після закипання також зверніть увагу на час варіння яєць, яке було зазначено вище. А після того, як яйця будуть готові, не забудьте залити їх холодною водою.
Лайфхак. Щоб яйця добре чистилися, у воду для варіння необхідно додати сіль. Після приготування яєць всю гарячу воду варто злити, а шкаралупу злегка розбити і лише після цього заливати яйця холодною водою. Таким чином холодна вода відразу ж почне проникати під шкаралупу і це істотно полегшить вам процес чищення.
Вас також зацікавить:
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Для чого в киплячу воду з яйцями кидають сірники або зубочистки
Багато господинь знають, що, коли вариш яйця, воду потрібно солити, інформує Ukr.Media.
Хтось додає соду, хтось оцет — все це потрібно для того, щоб яйця не потріскалися під час варіння і не витік білок.
Але для чого в воду з яйцями кидають сірники або зубочистки?
Виявляється, якимось чином зубочистки і сірники теж не дають білку витекти з яйця навіть в разі маленької тріщини на шкаралупі.
Господині самі не можуть пояснити, як саме дерево захищає яйця від тріщин, але спосіб працює.
Залийте яйця водою і киньте в киплячу воду 5-10 зубочисток.
Через 10 хвилин остудіть яйця холодною водою і огляньте їх на наявність тріщин — їх не буде.
В якості експерименту яйця можна спеціально переварити.
Господині запевняють, що жодної тріщини на яйцях все одно не буде, якщо кинути в воду зубочистки. Яйця залишаться неушкодженими.
Про автора