Цвітна капуста тушкована у вершках

Авторadmin

Цвітна капуста тушкована у вершках

Цвітна капуста в вершках 5 простих покрокових рецептів

Варіант 1: цвітна капуста Запечена у вершках – класичний рецепт з сиром

Базовий рецепт розрахований на запікання, що дещо складніше, ніж приготувати той же блюдо на плиті. Непогано форму на чверть години прикрити фольгою, потім зняти і трохи підвищити нагрівання, дочекатися апетитного рум’янцю.

  • півкіло цвітної капусти;
  • вершки 20% – 180 мл;
  • 80 гр. сиру;
  • сіль і дрібний перчик;
  • пара свіжих яєць;
  • ложечка масла солодковершкового.

Покроковий рецепт страви із цвітної капусти у вершках

Поділяємо весь капустяну головку по окремих суцвіттям, зрізаємо, якщо є, потемнілі частини. Занадто великі кочетки розріжте, виключно для подальшого зручності. Тільки після цього капусту зважуємо і відбираємо вказана у рецептурі кількість.

Розігрійте до кипіння каструльку води, трохи присолите її і до п’яти хвилин бланшируйте в ній суцвіття. Витрусіть їх потім в друшляк, дайте вільно стекти воді, а капусті повністю охолонути. Напівготові кочетки ще будуть запікатися, але без бланшування на це піде дуже багато часу.

Скибочкою масла густо змастіть внутрішні поверхні форми для запікання або сковорідки без ручок. Яйця випускайте в чашечку по одному, упевнившись в свіжості, переливати в миску з вершками. Злегка присолите масу і додайте перець, разболтав, натріть і змішайте з заливкою сир.

Температура в духовці повинна бути помірною, 180 градусів буде достатньо. Капусту в сковороді (формі) заливаємо вершковою масою, на двадцять хвилин відправляємо запікатися. По закінченні процесу вся поверхня частування повинна бути покрита шкірочкою, місцями досить рум’яної.

Цвітна капуста тушкована 5 простих покрокових рецептів

Варіант 1: Класичний рецепт цвітної капусти тушкованої

Для гасіння можна використовувати і заморожену і свіжу цвітну капусту. Перед початком готування свіжу потрібно обполоснути водою і розділити на суцвіття, у другому випадку просто дати розморозитися при кімнатній температурі. В залежності від рецепту суцвіття або спочатку відварюють у підсоленій воді до напівготовності, або обсмажують без попередньої термічної обробки. Варити капусту можна в молоці, бульйоні або простий у воді. Але найбільш м’якою і красивою вона виходить з молоком. Гасити можна з будь-якими спеціями і соусами, додаючи різні овочі і навіть м’ясо.

  • 1-2 цибулини;
  • сіль і перець за смаком;
  • 1 качан цвітної капусти;
  • 4-5 ст. ложок оливкової олії.

Розібрати капусту на суцвіття, помити, скласти в каструлю, залити окропом, бланшувати хвилину.

Почистити і порізати цибулину дрібними кубиками.

Розігріти сковорідку, влити олію, обсмажити цибулю на середньому вогні хвилини чотири, поки не стане золотистого кольору.

Додати до цибулі цвітну капусту, полити приправами, сіллю, долити склянку окропу і накрити кришкою.

Тушкувати до готовності, зазвичай це займає не більше дванадцяти хвилин.

Таке блюдо по суті є самостійним, але можна використовувати його як гарнір до м’яса або риби. Довго зберігати приготовану цвітну капусту не варто, краще робити невеликі порції і з’їдати відразу ж, постоявши в холодильник вона втрачає значну частину своїх смакових якостей.

Про автора

admin administrator