Груші вяжуть що робити

Авторadmin

Груші вяжуть що робити

Ароматне варення з груш: рецепти фруктового смаколика

Варення із груш – чудова заміна свіжим фруктам на зиму, адже в холодну пору року організм дуже потребує вітамінів.

Така заготовка виходить ароматною й солодкою. Часто грушеве варення готують, додаючи лимонну кислоту або лимони. Воно буде гарним доповненням до чаю ж його можна використовувати для випічки.

Варення з груш

  • Груша – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1-1,5 склянки
  • Лимонна кислота (на 1 кг варення) – 3 г

Груші перебрати та помити. Очистити їх від шкірки, розрізати на шматочки, видаливши серцевину.

Викласти груші у посудину. Залити їх холодною водою, покласти на вогонь, довести до кипіння, проварити 10-15 хвилин у киплячій воді, на середньому вогні.

Відкинути їх на друшляк, охолодити. Воду, що залишилася після бланшування, можна використовувати для приготування сиропу.

Приготування сиропу. Для цього змішати в мисці воду та цукор.

Поставити посудину на вогонь, довести до кипіння, помішуючи, на середньому вогні.

Цукровим сиропом залити груші й залишити на 3-4 години.

Потім нагріти до кипіння на слабкому вогні, прокип’ятити 5-7 хвилин, витримати 6-8 годин і знову варити кілька хвилин. Всього здійснити 3-4 варіння.

Наприкінці приготування варення з груш додати лимонну кислоту.

Варення грушеве з лимоном

  • Груша – 1 кг
  • Цукор пісок – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 200 г

Закип’ятити чайник. Груші вимити, очистити, звільнити від серцевини з насінням, нарізати великими часточками.

Лимони вимити, нарізати кружечками, видалити насіння. Залити їх окропом, варити 3 хвилини.

Відвар злити у миску, додати туди ж цукор і приготувати на ньому цукровий сироп (довести до кипіння). Киплячим сиропом залити підготовлені груші та лимонні шматочки, витримати 1 годину.

Тим часом ретельно промити банки, простерилізувати будь-яким способом.

Майбутнє варення покласти на повільний вогонь і варити до готовності – поки шматочки груш не стануть прозорими (близько 60 хвилин).

Гаряче варення розлити в стерилізовані банки й закатати їх.

Інші рецепти, які можуть зацікавити:

Що можна приготувати з груші: найкращі рецепти

Зараз сезон груш і важко знайти магазин або ринок, де не було б цього фрукту. Через свій склад груші дуже корисні для людського організму. В них містяться: калій, антиоксиданти, фолієва кислота і велика кількість вітамінів. Які страви можна приготувати з груш — читайте в нашому матеріалі.

З цих плодів готують салати, закуски, пироги, варення та десерти, зазначає 24 канал.

Омлет з грушею

До омлету можна додати дрібку червоного перцю / Фото Irulka78

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 стигла груша
  • 5 столових ложок вершкового масла
  • 2 столових ложки молока
  • сіль і чорний перець за смаком
  • 1/3 склянки тертого твердого сиру

Спосіб приготування

  1. Грушу наріжте тонкими скибочками, попередньо очистивши від шкірки і серцевини.
  2. На сковороді розтопіть 3 ложки вершкового масла та трохи підсмажте скибочки груші.
  3. Збийте яйця, молоко, сіль та перець. Додайте на сковороду залишок вершкового масла.
  4. Вилийте на сковороду суміш з яйця та молока, підсмажте.
  5. У самому кінці додайте сир і накрийте сковороду кришкою, щоб сир розтопився.

Салат з качкою та грушею

Салат з качкою / Фото prosalat.com.ua

Інгредієнти:

  • 300 грамів вареного буряка
  • 50 грамів сиру з блакитною пліснявою
  • 1 готова качина грудка
  • 1 груша зі щільною м’якоттю
  • 6 скибочок бекону
  • 3 столові ложки олії
  • 1 столова ложка меду
  • 1 столова ложка діжонської гірчиці
  • 1 чайна ложка бальзамічного оцту
  • трохи кедрових горіхів
  • салат корн

Спосіб приготування

  1. Готовий буряк нарізати кубиками. Грушу почистити та нарізати м’якоть кубиками.
  2. Такими ж шматочками нарізати качину грудку без шкіри і сир з цвіллю.
  3. Листя салату порвати, додати буряк, грушу, качку і сир.
  4. Невеликі шматочки бекону потрібно обсмажити на сковороді до хрусткої скоринки. На цій сковороді швидко підсушити кедрові горіхи.
  5. З’єднати всі інгредієнти.
  6. Для заправки потрібно збити оливкову олію, мед, гірчицю і бальзамічний оцет вінчиком.

Запечена груша з пластівцями

Груша запечена з вівсяними пластівцями / Фото banketof

Інгредієнти:

  • 5 великих стиглих груш
  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 1 склянка коричневого цукру
  • Кориця і мускатний горіх за смаком
  • 6 столових ложок вершкового масла
  • 2 склянки яблучного соку

Спосіб приготування

  1. Груші розріжте навпіл і видаліть серцевину. Розкладіть їх на формі для запікання.
  2. Змішайте вівсянку, цукор, спеції та масло. Розкладіть суміш поверх груш.
  3. Вилийте у форму для запікання половину яблучного соку і поставте груші в духовку на 30 хвилин. Потім долийте ще соку та залиште на 30 хвилин у духовці.
  4. Подавайте охолодженими.

Бананово-грушевий пиріг

Бананово-грушевий пиріг / Фото blog.metro.ua

Інгредієнти:

  • 1 склянка м’якого вершкового масла
  • 1,5 склянки цукру
  • 4 яйця
  • 2 дуже стиглих банани
  • 2 – 3 дуже стиглих груші
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 3 склянки борошна
  • 2,5 чайних ложки соди
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 стакан сметани
  • 0,5 склянки фініків без кісточки

Спосіб приготування

  1. Збийте разом цукор, ваніль, яйця та вершкове масло.
  2. Додайте до суміші борошно, соду і сіль, та добре перемішайте.
  3. У блендері подрібніть м’якоть банана і груші, додайте корицю. З’єднайте інгредієнти, додайте сметану і добре перемішайте.
  4. Додайте до тіста фініки.
  5. Вилийте тісто в форму.
  6. Випікайте пиріг протягом години.

Груші з шоколадом та горіхами

Груша з шоколадом і горіхами / Фото dom-desertov

Інгредієнти:

  • 4 груші зі щільною м’якоттю
  • 50 грамів шоколаду
  • 1 столова ложка вершків
  • 2 чайні ложки цукру
  • ложка подрібнених волоських горіхів

Спосіб приготування

  1. Почистьте груші та розріжте на половинки.
  2. Склянку води закип’ятіть з цукром і відваріть груші. Охолодіть.
  3. Шоколад і вершки потрібно розтопити.
  4. Уже рідкий шоколад залити в заглиблення груш, посипати горіхами.
  5. Викласти на деко і запікати в духовці протягом 20 хвилин при 180 градусах.

Щоб груші були великими й солодкими: експерти розповіли про три важливі підживлення

Кожному дачнику хочеться зібрати на городі й в садку багатий і красивий урожай, тому рослини і дерева слід захищати від шкідників і обробляти різними підживленнями і забезпечити їм комфортні умови.

Якщо минулого сезону груша дала врожай дрібних плодів, то в цьому можна постаратися виправити ситуацію і зробити так, щоб плоди виросли більше. Для цього потрібно приготувати три підживлення, які слід вносити за розкладом. Детальніше про це розказано у матеріалі Belnovosti.

Чим і коли підживлювати груші

Перше підживлення

Для дерев на третій рік після посадки можна застосовувати підживлення, тому що в перші два роки груші буде достатньо тих цінних речовин, які були внесені до лунки. Для її приготування знадобиться карбамід. Розчиніть у воді три столові ложки і після набухання бруньок слід обробити дерева.

Друге підживлення

Його слід проводити в період цвітіння. Візьміть 100 г суперфосфату і розчиніть засіб в 10 літрах води. Цю поживну суміш необхідно використовувати для поливу плодових дерев.

Третє підживлення

Після того, як дерево відцвіте і з’являться перші зав’язі, необхідно внести розчин нітроамофоски, приготовлений за інструкцією. Як правило, на одне дерево йде два відра такого добрива.

“Телеграф” писав раніше, які шкідники можуть загрожувати вашій яблуні. Дачникам розповіли, від кого слід боронити свій урожай.

Про автора

admin administrator