Коли Зменшення Місяць травень 2022

Авторadmin

Коли Зменшення Місяць травень 2022

Місячне затемнення 16 травня 2022 року: коли настане, що можна і не можна робити

Що не можна робити в коридорі затемнень і чим обернеться для українців місячне затемнення 2022 – дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Місячне затемнення 2022 у травні-особливості / depositphotos.com

Місячне затемнення в цьому місяці отримало назву “Криваве” через відтінок, який придбає супутник нашої планети, перебуваючи в її тіні. З точки зору астрології, місячні затемнення – це завжди провісник поганих новин і подій, тому слід бути особливо обережними. УНІАН розповість, коли місячне затемнення 2022 і що потрібно знати про цю дату.

Раніше ми нагадували, що з 30 квітня по 16 травня триває коридор затемнень 2022.

Місячне затемнення 16 травня 2022 – час, дата і особливості

Місяць опиниться в тіні Землі 16 травня о 07:11 за Києвом . Супутник Землі буде перебувати в зодіакальному знаку Скорпіона. І в цей же день, буквально через 5 хвилин після затемнення, настане повня 2022 в травні.

Астрологи кажуть, що конкретно це затемнення не буде особливо страшним або руйнівним. Воно, швидше, виявиться трансформаційним з точки зору вашої особистості. Багатьом людям доведеться переосмислити своє життя і вибрати шлях, по якому вони будуть рухатися далі.

При сприятливому розташуванні планет в натальній карті, у деяких людей можуть відкритися паранормальні здібності, з’явитися тяга до знань предків або віщі сни – використовуйте цю інформацію для того, щоб поліпшити своє життя.

Що не можна робити в місячне затемнення 16 травня 2022

Містичний період загрожує наслідками – люди в періоди затемнення не можуть контролювати свої емоції, піддаються страху, паніці або агресії. Вам, щоб уберегти себе і свою психіку, краще відмовитися від:

  • конфліктів і спілкування з негативними людьми;
  • початку нових відносин;
  • вінчання або весілля;
  • позики грошей або видачі їх у борг;
  • брехні, малодушності та поганих вчинків.

Будьте обережні – саме в період коридору затемнень і місячного затемнення можуть загостритися старі хвороби або проблеми, на поверхню вийдуть всі невирішені конфлікти. Намагайтеся мислити розсудливо і вирішувати труднощі без психологічного залучення.

Що можна робити в місячне затемнення 16 травня 2022

Трансформаційний період затемнення – відмінна можливість позбавлення від того, що вам не подобається. Можете приділити час собі, сісти в тиші і подумати, що у вашому житті зайве, а потім подумки відпустити це. Уміння розпрощатися з минулим – важливий навик, який необхідно придбати.

Більш того, в місячне затемнення люди, які не вирішують свої проблеми, а відкладають їх, зіткнуться з ще більшою купою перешкод. Навіть можуть впасти в депресію або апатію. Саме тому використовуйте такий потужний містичний день правильно і направте свою енергію на благо.

Вас також можуть зацікавити новини:

Місячне затемнення 16 травня 2022. Чим обернеться напружений день для України

Затемнення завжди здавалися людям містичним явищем, і, хоча це природне явище, так чи інакше воно впливає на наші життя.

30 квітня відбулося сонячне затемнення в Тельці, яке відкрило коридор затемнень, і він триватиме до 16 травня. Місячне затемнення здавна вважалося містичним явищем, яке, на відміну від сонячного, завжди мало знак нового початку.

Але для початку варто розібратися з місячним затемненням із різних точок зору. Побачити місячне затемнення 16 травня зможуть мешканці більшої частини Америки, Африки та Європи. Станеться воно о 06:29 за Києвом.

Зазначається, що затемнення буде видно в усіх регіонах, де в цей час Місяць перебуватиме над горизонтом. Максимальну фазу затемнення побачать жителі більшої частини Північної Америки, усієї Південної Америки, Центральної та Західної Європи, а також більшої частини Африки. Загалом спостерігати за явищем зможуть 2,7 мільярда людей.

Що таке місячне затемнення?

Місячне затемнення настає, коли Місяць входить у конус тіні від Землі. Діаметр плями тіні Землі на відстані 363 000 км (мінімальна відстань Місяця від Землі) становить близько 2,6 діаметра Місяця, тому Місяць може бути затінений цілком.

Під час тіньового затемнення наш супутник стає червоного кольору, тому таке явище нерідко називають “Кривавим Місяцем”. Воно може бути повним, коли тінь повністю накриває Місяць або приватним, коли Місяць частково входить у тінь Землі, одна його частина залишається темною, а інша висвітлюється променями сонця.

Місячне затемнення з погляду астрології

Якщо сонячне затемнення давно вважалося поганою ознакою, що не дивно, адже коли в ясний день раптово настає ніч, це лякає, то місячне затемлення символізує новий початок. Але затемнення, яке відбудеться саме 16 квітня, на думку астрологів, матиме негативну енергетику. Тож варто бути обережними.

Так, астрологиня Наталія Нестеренко вважає, що затемнення 16 травня може змінити перебіг війни в нашій країні.

За її словами, у травні можна буде спостерігати ще більшу агресію Росії. Але такий стан справ приведе країну-агресора лише до розпаду та руйнування. Раніше вона зазначала, що весь коридор затемнень буде непростим для України, але наші захисники зможуть дати гідну відсіч ворогові. “Для України та світу місячне затемнення в Скорпіоні означає черговий критичний період зіткнення з її проявами — у тому числі, в руйнуваннях і, можливо, в трагедіях. Але це ж місячне затемнення відзначає й переломний момент у здібності України та світу не лише протистояти цій сліпій і шаленій силі, а й перенаправляти її проти того, хто став її носієм і втіленням”, — наголошувала Нестеренко.

Також, на її думку, місячне затемнення в Скорпіоні пов’язане з такими доленосними змінами в глобальних економічних, фінансових зв’язках і процесах, які суттєво прискорять процеси демонтажу й аварії деструктивних порядків і систем минулого.

“Ідеться, насамперед, про путінську Росію — застаріле, архаїчне, відстале утворення, яке у своїх спробах зупинити процеси розвитку, рухи світу до більшої свободи, різноманітності та прогресу перетворюється на середньовічного монстра”, — резюмує астрологиня.

Як закінчення коридору затемнень і місячне затемнення 16 травня вплинуть на людей

Уплив буде на всі сфери нашого життя. Воно посилить доленосні моменти й зробить їх важливішими.

Але є ризик зіткнення з депресивними думками, тому важливо їм не піддаватися та шукати те, що вплине на вас позитивно. Це може бути будь-що: як приємна прогулянка, так і спілкування з людиною, яка вам дорога.

Що не можна робити в період місячного затемнення

Не можна робити погані вчинки, інакше вони повернуться до вас сторицею.

У період затемнення не рекомендується вживати їжу й алкоголь, оскільки вважається, що це спричинить виникнення шкідливих звичок.

Не можна вступати в інтимні стосунки, тому що зачаті та народжені в місячне затемнення люди зазвичай мають важкий характер, мають шкідливі звички та можуть повторити найгірші епізоди з життів своїх предків.

Не можна грати весілля. Існує думка, що шлюб, укладений у цей день (і ніч), обов’язково закінчиться розставанням.

Не можна брати й давати гроші в борг.

Не рекомендується з’ясовувати стосунки, бо будь-який, навіть незначний конфлікт може вилитися в серйозну сварку.

Місячне затемнення — відмінний період, щоб покінчити з негативним минулим. Подумайте, чого у вашому житті ви хотіли б позбутися, і подумки відпустіть. Це можуть бути як остогидлі стосунки, так і думки, що отруюють життя. Варто уважно поставитися до снів у ніч із 15 на 16 травня: доля нам дає ключі та підказки.

  • Читайте нас у:
  • Читайте у Telegram
  • Читайте у Facebook
  • Читайте у Twitter
  • Читайте у Viber
  • Теги:
  • астрономія
  • місяць
  • астрологія
  • повне місячне затемнення
  • місячне затемнення
  • кривавий місяць
  • Поширити:
  • відправити у Telegram
  • поділитись у Facebook
  • твітнути
  • відправити у Viber
  • відправити у Whatsapp
  • відправити у Messenger

Наближається суперкривавий Місяць: що це і де його побачити

Це станеться під час єдиного на цей рік повного місячного затемнення, коли Земля стане між Сонцем та Місяцем.

В міру того, як Місяць заходитиме у тінь від Землі, він темнішатиме і нарешті стане брунато-червоним.

Це явище можна буде побачити неозброєним оком вніч проти понеділка практично по всій Європі. А в Америці його можна буде спостерігати вже від вечора неділі.

Місяць виглядатиме більшим, ніж зазвичай, оскільки перебуватиме на найближчій на своїй орбіті відстані від Землі. Це явище називається супермісяць.

Цього року це буде ще й кривавий або квітучий Місяць, оскільки у Північній півкулі таке явище досить часто припадає на травень, коли все квітне.

Під час повного затемнення єдині сонячні промені, що освітлюватимуть Місяць, проходитимуть через атмосферу Землі.

Через те, що на Місяці відбиватимуться земні сходи та заходи сонця, його колір стане червоним, пояснює доктор Грегорі Браун, астроном Королівської обсерваторії у Гринвічі.

“Фактично, ви побачите кожен схід і захід сонця на Землі одночасно. Все це світло відбиватиметься на Місяці”, – каже науковець.

У понеділок початок місячного затемнення буде добре видно у Західній Європі. Якщо подивитися на небо між 2:30 за британським літнім часом (4:30 за Києвом) та 4:30, ви побачите, як на Місяць поступово наповзає тінь і він стає червоним.

Повне затемнення має настати о 4:29 за BST (6:29 за Києвом), коли Місяць набуде червоного кольору. Саме затемнення триватиме до 7:50 BST (9:50 за Києвом).

За ним можна буде спостерігати як неозброєним оком, так і з біноклем або навіть через телескоп, – тоді червоний колір буде ще яскравішим.

І, звісно, найкраще місце, з якого можна було б дивитися на місячне затемнення, це сам Місяць.

“Якби ви були астронавтами і опинилися на Місяці під час такого затемнення, ви б побачили Землю із червоним кільцем довкола неї”, – пояснює доктор Грегорі Браун.

У п’ятницю можна буде спостерігати найдовше у 21 столітті місячне затемнення.

Хочете отримувати головні новини в месенджер? Підписуйтеся на наш Telegram або Viber!

Про автора

admin administrator