Крабові палички та китайська капуста салат

Авторadmin

Крабові палички та китайська капуста салат

Салат з китайської капусти і крабових паличок

Китайська або, як ще її називають – пекінська капуста – дуже корисний і смачний овоч! Він містить дуже велику кількість вітамінів, а салати з них виходять дуже смачні, ніжні і легкі! Так що всім тим, хто любить легку їжу, Салат з китайської капусти і крабових паличок доведеться за смаком. І, до речі, крабові палички в поєднанні з цією капустою дають приємний смак і аромат! Одним словом, давайте насолодитись процесом приготування цієї страви. Це заняття не відніме у вас багато часу.

Інгредієнти для приготування Салату з китайської капусти і крабових паличок:

  1. Капуста пекінська середнього розміру – 1 головка
  2. Палички крабові заморожені (в упаковці) – 200-240 г
  3. Цибуля кримська середнього розміру – 1 штука
  4. Кукурудза консервована (в банку) – 340-380 грам
  5. Майонез 67% жирності – за смаком
  6. Сіль – за смаком

Інвентар:

  1. Обробна дошка
  2. Ножа
  3. Дві великі миски
  4. Столова ложка
  5. Консервний ніж
  6. Салатник
  7. Кухонні ножиці

Приготування Салату з китайської капусти і крабових паличок.

Крок 1: готуємо пекінську капусту

Насамперед необхідно відокремити листя капусти від качана. Є два способи, як це зробити. Верхівка цього овоча складається з соковитих і дуже ніжних листочків, а біля основи вони стають більш щільні. Тому, ножем можна відрізати на обробній дошці качан і потім тільки роз’єднати листя, щоб їх було зручніше нарізати на шматочки. І другий спосіб для тих, хто любить цю капусту додавати в страви з качаном. Просто рвемо руками кожен капустяний лист від підстави овоча.

Нарізаємо ножем на тій же обробній дошці інгредієнт поперек листя. Після – руками перекладаємо подрібнену капусту в глибоку миску.

Крок 2: готуємо цибулю

Що стосується лука! У цьому рецепті можна використовувати як звичайний, так і кримський червоний лук! Я віддаю перевагу останньому. І це все тому, що цей овоч дуже солодкий і добре підходить для салатів. Отже, відчищаємо ножем цибуля від лушпиння і промиваємо під проточною водою. На обробній дошці ножем розрізаємо компонент на дві частини і потім нарізаємо кожну поперек, щоб у нас вийшли тонкі цибульні півкільця. Також викладаємо їх у миску, як і капусту.

Крок 3: готуємо крабові палички

Цікавий факт про цей продукт. Виявляється цей інгредієнт не виготовляють з м’яса краба, а найчастіше використовують рибний фарш та інші добавки. На жаль, сказати, що він несе якусь особливу користь, на відміну від пекінської капусти, не можна. Але всі ми знаємо, що такі морепродукти дуже смачні, особливо в салатах. І побалувати себе іноді можна. Особливого негативного впливу на наш організм він не несе. Але краще купувати вже перевірені торгові марки.

Отже, для початку необхідно розморозити крабові палички. Для цього викладаємо їх прямо в упаковці в глибоку миску і заливаємо теплою, але не гарячою водою. А найкращий спосіб, якщо ви маєте часом – розморозити при кімнатній температурі. Після кухонними ножицями розрізаємо упаковку і подрібнюємо інгредієнт ножем на обробній дошці на невеликі шматочки. Викладаємо все в миску з іншими подрібненими компонентами.

Крок 4: готуємо кукурудзу

Скориставшись консервним ножем, відкриваємо кришку банки і, притримуючи її, зливаємо рідину, в якій зберігалася кукурудза. Після – висипаємо інгредієнт в миску до компонентів салату.

Крок 5: подаємо Салат з китайської капусти і крабових паличок

Всі інгредієнти готові! Тепер залишилося тільки заправити салат майонезом і можна запрошувати всіх досвідчених до столу. Акуратно порціями додаємо майонез ложкою в миску, солимо за смаком і добре перемішуємо всі інгредієнти страви. От і все!

Ложкою перекладаємо наш салат в салатницю і прикрашаємо за бажанням зеленню петрушки або кропу.

Поради:

– При виборі крабових паличок звертайте увагу на зовнішній вигляд і щільність продукту. По-перше – вони повинні виглядати зовні красиво і акуратно. По-друге – крабові палички повинні бути пружними. І найголовніше, коли ви їх разморозите, вони повинні бути соковитими і не кришитися. Якщо ви бачите, що з морепродуктом щось не так, краще не використовувати його в блюдо. Важливо: завжди звертайте увагу на дати, навіть на продуктах довгого зберігання!

– Замість крабових паличок в салат можна використовувати такий морепродукт, як м’ясо краба. Цей інгредієнт йде вже шматочками і більш соковитий.

– За смаковими якостями також підходять такі продукти, як консервований ананас і варені яйця. Тому, якщо ви хочете зробити салат ситніше, сміливо додавайте перераховані компоненти.

– І найцікавіше, можна трохи змінити рецептуру салату. Для тих, хто не любить страви з майонезом, його можна замінити невеликою кількістю оливкової олії і натуральним соком лимона за смаком.

Салат із крабових паличок і китайської капусти – від простого до складного

Салати улюблені, напевно, усіма без винятку. Хтось віддає перевагу ситні і серйозні варіанти, хтось без розуму від салатів з екзотичними складовими, а хтось любить закусити невибагливими овочевими салатами. Але є серед цих всенародно шанованих страв і такі, які сподобаються кожному. Не складає виключення і салат з китайської капусти з крабовими паличками.

Китайська (пекінська) капуста зрівнялася за популярністю з нашої «старенькою» білокачанної. І різати її зручніше (плюс від хазяєчок), і смак у неї ніжніше (зайвий бал від гурманів), і взагалі, чим вона гірша? Та нічим! Ось і готуємо ми салати з китайською капустою, розбавляючи їх всілякими додатковими інгредієнтами.

А вже про крабових паличках і говорити не варто: недавня екзотика, яка стала доступною буденністю. Зручно, смачно, швидко! І вже тільки цього достатньо, щоб звести крабові палички у фаворити сучасної домашньої кулінарії. Так що будемо готувати салат з пекінської капусти з крабовими паличками! А ось і рецептики на вибір.

Класичний крабовий салат

Так уже склалося, що класичним крабовим салатом вважається салат, приготований з паличок, капусти та консервованої кукурудзи. Правда, деякі кладуть в цей салат не кукурудзу, а відварений розсипчастий рис. Років п`ятнадцять тому такий салатик готували виключно по святах. А сьогодні він став звичним буденним стравою. Хоча і на святковий стіл його приготувати (за традицією) можна.

  • 1 упаковка крабових палочек-
  • 1 банка солодкої кукурузи-
  • 1 вилок пекінської капусти-
  • 3 яйця-
  • Майонез і сіль.

Приготувати такий салат не складе труднощів нікому! Для початку зваримо і остудимо яйця. Потім нашаткуємо капусту, яку попередньо помиємо і позбавимо від товстих білих стебел, а також розморозимо упаковку крабових паличок. Палички наріжемо так, як нам більше подобається (це не принципово), а з кукурудзи сольем солодкий маринад. Нарізані кубиками яйця, крабові палички, кукурудзу і капусту складемо в миску, посолити, додати майонезу і перемішати. Подаємо (і поїдаємо) салат охолодженим.

Крабовий салат з капустою і помідорами

Літній варіант крабового салату. Поки у розпалі сезон овочів, будемо, як кажуть, ловити момент, і доповнимо цей салат свіжими помідорами. Ну і сиром, звичайно, як же помідори і без сиру?

  • 1 качан китайської капусти-
  • 1 невелика упаковка (6 штук) крабових палочек-
  • 3 стиглих соковитих помідора-
  • 100 г звичайного твердого сиру-
  • Майонез для заправки.

Капусту миємо, зрізаємо з качана щільні стебла, а листя шаткуємо (нарізаємо соломкою). Палички розморожуємо і теж ріжемо брусочками або соломкою. Вимиті помідори нарізаємо невеликими кубиками, а сир подрібнюємо в стружку. Потім змішуємо всі інгредієнти, додаємо за бажанням солі і заправляємо наше творіння майонезом. Салат з китайською капустою і крабовими паличками готовий! Перед трапезою охолодити його і подамо зі свіжою зеленню.

Крабовий салат з капустою і яблуком

Цілком дієтичний салатик, особливо, якщо заправити його легким майонезом або нежирною сметаною.

  • 1 вилок пекінської капусти-
  • 3 яйця-
  • 1 невелика упаковка крабових палочек-
  • 1 яблуко-
  • 1 цибулина-
  • Сіль і майонез (сметана).

Капусту вимиємо, обсушимо і нашаткуємо дрібною соломкою. Розморожені палички і яйця, зварені круто, поріжемо кубиками. З яблука знімемо шкірку і видалимо жорстку серцевину з насінням, а потім наріжемо його соломкою. Нашатковану цибулю викладемо в миску, посолити і помнемо його руками, щоб він дав сік. Додамо до цибулі капусту, палички, яблуко і яйця, а потім приправимо салат сметаною або майонезом. Перед тим як подати салат на стіл, охолодити його.

Салат «Морська мушля»

Ось вже про цей салат не скажеш «невигадливий». Дуже навіть вигадливий. Кожен день, звичайно, затівати з ним клопітно, але от для великого свята в самий раз. Здивуйте гостей!

  • 1 качан китайської капусти-
  • 1 упаковка крабових палочек-
  • 1 свіжий стиглий помідор-
  • 100 г сиру (твердого) –
  • 3 часникових зубчіка-
  • 2 яйця-
  • 1 морковка-
  • 100 г креветок.

Для «черепашок» з тіста:

  • 1 склянку холодної води-
  • 1 стакан борошна-
  • 1 яйце-
  • 1 чайна ложка цукру-
  • Рослинна олія для фритюру (2 склянки).

Цей салат з крабовими паличками незвичайний оригінальним способом подачі та оформленням. Укладати ми його будемо в «перлини», які зробимо з тіста, а самі перлини помістимо в «морські раковини» з капустяного листя. Отже, спочатку готуємо тісто. Розбиваємо в миску одне сирок яйце, додаємо дрібку солі, чайну ложечку цукру і злегка збиваємо його зі склянкою холодної води. Після чого підсипаємо борошно і замішуємо рідке тісто (як на млинці). У сотейнику розігріваємо олію. Посуд має бути досить глибокою, щоб в неї можна було налити масло на висоту приблизно вісім сантиметрів. До речі, поки ми займаємося тестом, можна поставити вариться яйця і моркву.

Коли масло розжариться, беремо звичайний металевий ополоник, умочуємо його опуклою стороною в тісто так, щоб воно не заливало краю ополоника. Потім опускаємо ополоник в киплячу олію і чекаємо, коли тісто зготується. Слухаємо ополоник і знімаємо з нього половинку «перлини» – золотисту півсферу з хрусткого тіста. Зробивши потрібну кількість таких «чашечок», залишаємо їх остигати, виклавши в друшляк або на решітку, щоб скло зайве масло.

Тепер приступимо безпосередньо до салату. Ах так! Спочатку з качанчики китайської капусти знімемо штук десять (або більше) цілих листочків, які стануть стулками для наших раковин. Під тепер залишилася капусту нашаткуємо дрібно-дрібно і перетремо її з сіллю. Відварені круто яйця, половинку остигнула вареної моркви, розморожені крабові палички і помідор ріжемо дрібними шматочками, сир натираємо в стружку, а часник подрібнюємо на тертці або в чеснокодавке. Потім змішуємо всі складові і заправляємо салат майонезом.

Тепер вимиті і обсушені капустяне листя укладаємо на тарілки: один листочок кладемо плазом, а другий загортаємо у формі черепашки і ставимо вертикально. Щоб «стулка» не падала, встановлюємо на неї «перлину», наповнену салатом (в одну ополоник кладемо салатик, інший половинкою накриваємо). Майже готово. Залишилося тільки «покрасивше» загорнути листочки-стулки і прикрасити блюдо.

Для прикраси вирізаємо морські зірки з половинки моркви і розкладаємо їх разом з креветками (в панцирі) по тарілці. І ще можна розоритися, купити червоної ікри і живописно розкидати ікринки по тарілки. А для повної ілюзії морського дна «посадити» водорості з морської капусти, а на додаток до креветок покласти на тарілки і маринованих осьможек. Чудо-салат готовий! Повірте, він стане справжнім цвяхом програми і справить на гостей незабутнє враження.

І як? Ризикнете зробити фурор, приготувавши оригінальний крабовий салат «Морська мушля»? Втім, салат з ніжними листочками пекінської капусти і всенародно улюбленими крабовими паличками буде хороший і в традиційному виконанні. Так що готуйте такий салат в будні і в свята, радуйте себе та інших. Готуйте із задоволенням, і приємного вам апетиту!

Крабовий салат – 10 дуже смачних та простих рецептів

Багатьом відомо, що морепродукти є необхідною частиною раціону кожної людини. Але на превеликий жаль, дари світового океану коштують недешево, саме тому багато домогосподарок досить часто використовують їх замінники. Ось, наприклад, замість м’яса крабів до певних страв можна додавати крабові палички.

Крабовий салат останніми роками став дуже популярним і улюбленим, так само як і грецький. Для багатьох він є традиційним і часто з’являється на святковому столі.

Сьогодні розглянемо кілька простих рецептів приготування крабового салату в класичному варіанті.

Класичний рецепт салату з крабовими паличками та рисом

Оскільки палички прийшли до України зі Сходу (Японії та Китаю), то найкращим «компаньйоном» для них є рис. Цей злак обожнюємо японцями, вважається дуже корисним. Саме тому він (разом з крабовими паличками) становить основу класичного салату, нижчий за його рецепт.

Інгредієнти:

  • Крабові палички (або так зване крабове м’ясо) – 250 грн.
  • Сіль морська.
  • Консервована кукурудза – 1 банк.
  • Цибуля – 1-2 шт., Залежить від розміру.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Рис – 100 грн.
  • Майонез – до смаку господині.

Алгоритм приготування:

  1. На першому етапі необхідно відварити курячі яйця та рис. Крупу промити, довести воду (1 літр) до кипіння, покласти промитий рис, посолити, перешкодити, варити до готовності. Секрет: якщо в кінці варіння крупи додати трохи лимонного соку, то вона набуде красивого білого кольору і легкої кислинки.
  2. Процес варіння – 20 хвилин (при постійному помішуванні). Відкинути на друшляк з дрібними отворами, промити, охолодити до кімнатної температури.
  3. Яйця відварити у воді (підсоленій) до крутого стану (10 хвилин). Яйця перекласти в холодну воду, для остигання, очистити.
  4. Крабове м’ясо очистити від плівки. Цибулю-ріпку очистити, промити.
  5. Можна розпочинати, власне, приготування салату. Для цього крабові палички, цибуля і зварені яйця нарізати (можна дрібними кубиками).
  6. Консервовану кукурудзу відкрити, злити воду.
  7. У досить велику ємність викласти інгредієнти. Перед подачею салату необхідно посолити, потім заправити майонезом або майонезним соусом.
  8. Подавати охолодженим. Такий салат може виступати як гарнір до м’яса, риби або бути самостійною стравою.

Ваша оцінка: ( 14 оцінок, середнє: 3,86 з 5)
Час приготування: 20 хвилин

Кількість: 4 порції

Смачний крабовий салат з капустою

Українські господині на відміну японських активно використовують звичайну білокачанну капусту разом із крабовими паличками. Дійсно, ці два продукти доповнюють один одного, капуста робить салат соковитішим, а палички надають страві приємного рибного аромату. До того ж, вартість вихідних інгредієнтів досить низька, тому приготувати її можуть навіть студенти.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 200-300 гр.
  • Крабові палички – 200 грн.
  • Цибуля ріпчаста (невелика головка) – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – ½ банки.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль.
  • Майонезний соус (майонез) – кілька столових ложок.

Алгоритм приготування:

  1. Для цього салату не потрібно відварювати овочі, тому готування можна приступати практично перед їдою. Капусту нашаткувати, в ідеалі – тонкою соломкою (господиням-початківцям доведеться потренуватися, досвідчені – вже освоїли цей досить складний технологічний процес). Чим тонше нарізана капуста, тим швидше вона віддасть сік, і ще страва виглядає більш апетитно.
  2. Палички нарізати впоперек або кубиками середнього розміру.
  3. У глибокий салатник покласти нашатковану капусту, подрібнені палички, половину кукурудзи.
  4. Цибулю очистити, промити під краном, порізати кубиками, розмір їх залежить від уміння та бажання господині. Можна ошпарити окропом, тоді зникне його різкий смак.
  5. Взяти половинку лимона і видавити сік у салатник, або збризкати підготовлені інгредієнти. Злегка посолити, обережно перемішати, додати майонез.

Можна відразу посолити нарізану капусту, трохи прим’яти. Тоді вона буде ніжнішою та соковитішою, а в кінці приготування сіль додавати вже не потрібно.

  • Знижена температура тіла
  • Рецепт смачного асорті з огірків та помідорів на зиму
  • Як правильно приготувати курку в духовці

Як приготувати крабовий салат з квасолею?

Цікаво, що замість консервованої кукурудзи багато господинь з тим самим успіхом використовують готову квасолю, розфасовану в бляшанки. А найвміліші кухарки воліють квасолю (або боби) готувати для салату самостійно. Щоправда, на цю справу буде потрібно багато часу.

Інгредієнти:

  • Готова консервована квасоля – 1 банк.
  • Крабові палички (або м’ясо) – 200-240 грн.
  • Сіль.
  • Зелень – по пучку кропу, петрушки.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез (можна замінити майонезним соусом).

Алгоритм приготування:

  1. Свіжі яйця попередньо відварити (час готування до крутого стану – 10 хвилин). Готові яйця охолодити, очистити. Нарізати кубиками (великими чи середніми – за бажанням).
  2. Крабові палички звільнити від упаковки, кожну нарізати кубиками або пластинками.
  3. Зелень промити, на 10 хвилин|мінути| опустити в крижану воду, підсушити. Воду з квасолі злити.
  4. У глибокий красивий салатник викласти приготовані інгредієнти – яйця і пластинки крабових паличок, додати туди ж квасолю і дуже дрібно нарізану зелень. Присолити, заправити майонезом.

Особливо красиво виглядає салат, в якому використано червону квасолю. Зверху додатково прикрасити салат, використовуючи зелень чи помідори чері, розрізаними на 2 чи 4 частини.

Приступаємо до конкретних кроків:

  1. Варені яйця та сир натираємо на середній або великій тертці.
  2. Крабове м’ясо, молюски кальмарів рубаємо на середні розміри.
  3. Салатне листя прополоскати і просушити серветками. Шинкуємо. Там, де побачите жорсткі стеблинки, нашаткуйте там дрібніше.
  4. Візьмемо страву і почнемо викладати всі готові компоненти пластами, які будемо “майонезити”. Солити шари необов’язково,т.к. майонез отже містить достатньо солі, а ще у нас є солоні крабові палички та кальмари консервовані. Тому будьте уважні. Зіпсувати салат сіллю ви зможете завжди. Краще потім, на подачі на стіл, поставте сільничку із сіллю, нехай гості самі додають стільки, скільки їм потрібно. З перцем та сама історія.
  • яйця
  • крабові палички
  • кукурудза
  • китайська капуста
  • кальмари
  • сир
  • Червона ікра

Наприкінці червона ікра виступає у ролі прикраси.

Смачний салат з крабовим м’ясом та грибами

Оригінальний рецепт пропонує використовувати крабові палички та консервовані печериці. Досить рідкісне поєднання, але чому б не спробувати провести творчий експеримент на кухні і здивувати домочадців.

Інгредієнти:

  • Палички – 200 грн.
  • Печериці – 400 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Перець, сіль, оцет.
  • Яйця курячі – 5-6 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Рослинна олія для обсмажування.
  • Майонез.
  • Зелень для блюда.

Алгоритм приготування:

  1. За цим рецептом цибулю потрібно замаринувати. Для цього – нарізати його соломкою, укласти у фарфорову миску. Присолити, додати|добавляти| цукор, полити яблучним (в ідеалі) оцтом.
  2. Моркву згасити на олії до м’якості, охолодити.
  3. З крабових паличок зняти упаковку, нарізати на платівки чи кубики.
  4. Яйця відварювати 10 хвилин у солоній воді, прибрати шкаралупу, нарізати кубиками.
  5. З консервованих печериць злити заливку, нарізати пластинками.
  6. Підготовлені продукти змішати в глибокій мисці, акуратно перекласти в красивий салатник.
  7. Страва готова, можна запрошувати родичів та друзів на дегустацію нового оригінального салату!

Що це за салат

Існує багато припущень, як виник класичний рецепт крабового салату. Згідно з однією з гіпотез, популярність салат набув завдяки своїй назві – «Крабовий салат Луї», тому його виникнення пов’язали з Людовіком XIV.

Ще існує думка, що салат вперше з’явився у США, приблизно у 20 столітті. Свою назву він отримав на честь Луї Девенпорт. Ця людина була підприємцем, а також керівником готелю у штаті Вашингтон. Саме тут зародився класичний рецепт крабового салату.

Спочатку головним інгредієнтом салату було крабове м’ясо, а не крабові палички, як зараз. Так як натуральне м’ясо краба не можна було знайти на полицях вітчизняних магазинів, рецепт переробили під український стиль. Люди почали використовувати крабові палички, хоча всім було зрозуміло, що справжнього крабового м’яса у них немає.

Найчастіше крабовий салат виготовлявся з таких інгредієнтів, як:

  • Крабові палички.
  • Варені яйця.
  • Солодкі кукурудзи.
  • Свіжий огірок.
  • Майонез для заправки.

Це був найпопулярніший варіант виготовлення класичного крабового салату. Але згодом вигадувалися все нові та нові рецепти, які ми й розглянемо у цій статті.

Крабовий салат із яблуками

Для салату, у складі якого є крабові палички, у «партнери» вибирають найчастіше рис та кукурудзу. Але, якщо додати лише одне яблуко, то смак страви кардинально зміниться. Салат буде ніжнішим, дієтичним.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 240-300 грн.
  • Рис (довгозерновий) – 150 гр.
  • Кукурудза – 1 банк.
  • Яблуко кисло-солодке – 1-2 шт.
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Майонез та сіль.

Алгоритм приготування:

  1. Перший крок – відварювання рису: його промити, опустити в солоний окріп, варити 15-20 хвилин (до готовності), постійно заважати, щоб не злипався. Воду злити, рис промити, залишити для охолодження.
  2. Яйця відварити – 10 хвилин, також охолодити, очистити.
  3. Палички, відварені яйця та яблука нарізати однаково – соломкою.
  4. У ту ж ємність додати рис, кукурудзяні зерна.
  5. Заправити майонезом, трохи посолити.
  6. Трохи зелені перетворюють звичайний салат на шедевр кулінарного мистецтва, який, безперечно, оцінять друзі та колеги.

Пікантний рецепт салату з крабовими паличками, сиром та часником

Так зване м’ясо краба або аналог, крабові палички – продукт нейтральний, не має яскраво вираженого смаку та аромату. Ось чому досить часто можна зустріти в рецептах салатів часник, він надає аромату та гостроти страві.

Інгредієнти:

  • Крабові палички -340 гр.
  • Кукурудза – 1 банка.
  • Яйця – 4-5 шт.
  • Зелень (кріп) – 3-5 гілочок.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Часник – 3-4 зубчики.
  • Майонез.
  • Сіль.

Алгоритм приготування:

  1. Свіжі яйця відварити (норма часу – 10-12 хвилин). Охолодити, очистити.
  2. У вигляді кубиків нарізати яйця, сир, палички.
  3. Часник видавити в майонез, залишити на 10 хвилин для наполягання.
  4. Змішати у салатнику всі нарізані інгредієнти, додати туди кукурудзу та нарізану зелень кропу.
  5. Акуратно перемішати, потім заправити майонезом, трохи посолити.
  6. Легкий аромат часнику збуджує апетит, а тому салат зникає миттєво.

Інгредієнти:

  • 300 г королівського краба
  • 4 яйця
  • 3 цибулини
  • Майонез

Приготування:

Вимийте та наріжте 3 цибулини.

Після того, як 4 великі яйця охолонуть, наріжте їх також

Перед подачею додайте 2 столові ложки майонезу, змішавши все це.

Корисний крабовий салат із морквою

Звичайно, крабове м’ясо набагато корисніше паличок, званих крабовими, але коштує досить дорого. З іншого боку, зробити салат корисним допомагають зовсім інші продукти (демократичніші за ціною та доступністю). Наприклад, рецепт салату з консервованою кукурудзою та свіжою морквою.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 1 упаковка.
  • Кукурудза молочна консервована – 1 банк.
  • Яйця варені – 4-5 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Майонез.
  • Морська сіль.

Алгоритм приготування:

  1. Все дуже просто. Моркву очистити, промити від бруду, нашаткувати дуже тонкою соломкою або натерти.
  2. Курячі яйця відварити, натерти.
  3. Кукурудзу відкинути на сито.
  4. Палички нарізати платівками.
  5. У ємності змішати компоненти салату, залити майонезом, ще раз перемішати.
  6. Тепер розкласти по креманках або салатник, посипати зеленню.

З сухариками

Смачними та ситними виходять салати із сухариками та крабовими паличками. Це бюджетний варіант святкової страви, яким можна порадувати навіть найпримхливіших гостей. Часу на приготування закуски потрібно дуже мало, якщо вже є готові класичні сухарики. Інакше доведеться підсушити натертий часником і спеціями хліб у духовці, щоб надати закусці багатшого смаку та аромату, проте якщо ви не наполягаєте на крутонах домашнього виробництва, можна купити будь-які сухарики з пакету.

  • твердий сир – 0,3 кг;
  • імітація м’яса крабів – 250 г;
  • сухарики – 100 г;
  • яйця – 4 шт.;
  • часник – 2 часточки;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • майонез – 75мл.
  1. Палички нарізати дрібними шматочками.
  2. Яйця відварити, нарізати кубиками.
  3. Сир потерти, часник роздавити пресом.
  4. Змішати всі компоненти, збризкати соком лимона. Заправити майонезним соусом.
  5. Викласти у салатник, прикрасити сухариками.
  6. Подавати відразу, щоб сухарики не встигли розмокнути від соусу.

Незвичайний корейський крабовий салат

“Морква-ча” – всім відомий продукт, популярний на Сході. У такому вигляді улюблений овоч гарний сам по собі, як закуска і склад різних страв.

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 200-250 грн.
  • Морква по-корейськи – 250 гр.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Кукурудза – ½ банки.
  • Майонез (або майонезний соус) – 1 пачка.

Алгоритм приготування:

  1. Нарізати досить дрібно моркву, соломкою – огірки та крабові палички, кубиками – відварені яйця.
  2. ½ банки кукурудзи відкинути на друшляк.
  3. Все перемішати, посипати сіллю, майонез, перемішати ще раз.
  4. Посипати салат свіжою зеленню (нарізаною дрібно), блюдо дня готове!

З крабом натуральним

Щоб приготувати класичний натуральний крабовий салат, потрібно дістати свіжий продукт або, в крайньому випадку, заморожені клешні. Найкраще купувати на ринку у перевіреного торговця, проте можна обійтися і продукцією гарного рибного магазину. Свіжий краб вариться швидко, причому важливо його не перетримати, щоб не допустити жорсткості та гумової консистенції. Правильно відварене м’ясо має злегка солодкуватий смак, білий колір і вишуканий аромат, тому входить до складу делікатесів.

  • кіноа – 80 г;
  • манго – 1 шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • огірок свіжий – 100 г;
  • яблуко – 1 шт.;
  • свіжа м’ята – 5 г;
  • салатне листя – 100 г;
  • лимонний сік – 50 мл;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • королівські креветки – 16 шт.;
  • м’ясо краба – 120 г.
  1. Кіно залити водою, варити чверть години, остудити.
  2. Манго, авокадо, огірок та яблуко очистити від шкірки, порізати кубиками.
  3. Креветки розморозити, зварити у підсоленій воді, потім очистити від панцира. Хвостики можна не обривати.
  4. Клішні краба відварити, потім розібрати на волокна.
  5. Зробити соус із лимонного соку з маслом.
  6. Салатне листя промити, порвати руками, викласти на дно салатника.
  7. Зверху укласти кубики овочів, фруктів, морепродуктів, полити соусом. Прикрасити листям м’яти.

Як приготувати салат з крабовими паличками та куркою

Ще один рецепт пропонує з’єднати разом крабові палички та курку. Кухарі враховують той момент, що від справжніх крабів у паличках нічого немає, а сучасний продукт готують із перемеленої риби.

Інгредієнти:

  • Палички – 100 грн.
  • М’ясо куряче відварене – 100 гр.
  • Кукурудза консервована – ½ звичайної банки або маленька банка.
  • Яйця відварені курячі – 3-4 шт.
  • Зелень свіжа.
  • Сіль (можна брати морську), майонез.

Алгоритм приготування:

  1. Філе курки (половина грудки) відварити із цибулею, сіллю, приправами.
  2. Палички та м’ясо курки нарізати соломкою.
  3. Кукурудзу відкинути на сито.
  4. Яйця зварити (10 хвилин), охолодити. Потім їх і цибулеве пір’я нарізати.
  5. Продукти просто перемішати у салатнику, додати сіль, майонез (або несолодкий йогурт), ще раз перемішати.

Домочадці можуть довго намагатися відгадувати, які інгредієнти використані у цьому салаті, крім цибулі та кукурудзи.

Про автора

admin administrator