Квашена капуста з буряком та перцем

Авторadmin

Квашена капуста з буряком та перцем

Квашена капуста на зиму в банках: 10 простих і смачних рецептів

Капусту на Русі квасять здавна, тому вона вважається взимку самою популярною закускою. Правда, господині вже давно відійшли від традиційного рецепту, поповнивши кулінарну скарбничку всілякими цікавими варіаціями.

  1. Квашення капусти — секрети та поради
  2. Рецепти квашеної капусти на зиму
  3. З журавлиною
  4. З яблуками
  5. З болгарським перцем
  6. З буряком
  7. З розсолом на 3-х літрову банку
  8. З медом
  9. Шматочками
  10. Без солі і цукру
  11. Гостренькі
  12. З гарбузом і апельсином
  13. Квашена капуста на зиму: відео
  14. Висновок

Квашення капусти — секрети та поради

Капуста – овоч примхливий і вимагає правильного підходу. Перш ніж приступати до зимових заготівель, потрібно вибрати відповідний час і звернути увагу на сорт. В закваску йдуть качани тільки пізнього строку дозрівання – вони мають необхідну хрусткостью.

Найбільш прийнятний період для квашення – після Воздвиження (це кінець вересня). Але даний орієнтир умовний. Предки завжди звертали увагу на Місяць. Вважається, що кращим є 5-й день зростаючої фази, що збігається з понеділком, вівторком, четвергом (тобто з чоловічими днями).

Що стосується посуду, то найоптимальніший варіант – дерев’яні діжки, як це робили в давнину. Але цілком підходить і сучасна тара – скляні банки (краще брати 3-х літрові ємності).

Емальований посуд рекомендується використовувати не для зберігання, а на проміжних етапах, коли виробляється змішування інгредієнтів.

Алюмінієвий посуд категорично протипоказана – в процесі окислення металу виділяються отруйні компоненти.

Перед тим, як фасувати шінкованной овоч, його слід ретельно перетерти з сіллю, щоб виступив сік. Укладаючи в тару, компоненти добре утрамбовують, щоб між шарами не накопичувався повітря.

Один з останніх етапів – використання преса. Діжку накривають кришкою, придавлюють каменем, загорнутим у чистій полотняній тканиною. Для скляної тари в якості гніту зручніше брати наповнені водою пляшки відповідного діаметру.

Рецепти квашеної капусти на зиму

Нижче наводяться варіанти квашення капусти, яку допустимо зберігати у міській квартирі. Але ці рецепти можна сміливо застосувати і для бочкового варіанти, витримуючи взимку заготовку в погребі.

З журавлиною

Капустка без всяких доповнень хороша сама по собі в квашеному вигляді. Але якщо доповнити овоч журавлиною, вийде закуска з неповторним смаком і ароматом. Алгоритм приготування не складний і складається з таких моментів:

  • капусту (3 кг) тонко шаткують, морква (100 г) натирають соломкою;
  • овочі з’єднують в одному тазу;
  • додають сіль (75 г), цукор (1 ст. л.), насіння кропу (10 г) і мелений перець (за смаком);
  • суміш перетирають руками до появи соку;
  • уклавши в каструлю 3 лаврових листа, починають утрамбовувати капусту, чергуючи шари промитої журавлиною (100 г) і лаврушкой;
  • залишають під гнітом на 2-3 дні (в теплому місці);
  • чистою дерев’яною паличкою роблять в капусті кілька глибоких проколів, щоб випустити повітря, і залишають ще на добу;
  • потім викладають в миску і витримують 10-12 годин.

Читайте також: Варення з яблук і чорноплідної горобини на зиму – швидкий рецепт в домашніх умовах

Овочеву масу фасують у стерильні банки, закривають капроновими кришками, виносять у прохолодне місце. Але дегустувати закуску вже можна сміливо на даному етапі.

З яблуками

Цей рецепт зацікавить любителів мочених яблук. Кращим сортом вважається антонівка, надає капусті п’янкий аромат. Плоди вибираються цілісні, без пошкоджень, і розкладаються в якості прошарку між ярусами добре утрамбованому капусти.

Всі інгредієнти беруться в довільній кількості, на розсуд господині. Чітко витримується лише послідовність дій:

  • нашатковану капусту пересипають сіллю з розрахунку 20 г на 1 кг овочів;
  • гарненько мнуть руками до утворення соку;
  • на дно підготовлених банок укладають подрібнені цибулю, моркву, петрушку;
  • кладуть 1 лавровий лист 2-3 запашні горошинки перцю; за бажанням можна додати кмин;
  • порцію капусти кладуть у друшляк, щоб частина соку скла, потім в банку.

Тару заповнюють по плічка, не забуваючи підкладати яблучка. Гарненько уплотнив, залишають капусту до наступного дня. Потім, витримуючи 2 тижні в теплі, періодично протикають масу в 5-6 місцях. Потім банки виносять у прохолодне приміщення і ставлять капусту під гніт.

З болгарським перцем

Перчик болгарський надає закуски цікавий солодкуватий смак. А якщо взяти плоди різних відтінків, то страва буде «радувати око» своїм дизайнерським виглядом. Алгоритм приготування в даному рецепті також простий, як і в попередніх варіантах:

  • капусту (2,5 кг) шаткують і посипають сіллю (1 ч. л.);
  • моркву і болгарський перець натирають соломкою, ріпчаста червоний цибулю ріжуть півкільцями – всіх продуктів беруть по 0,5 кг;
  • інгредієнти з’єднують і, додавши ще солі (60 г), перетирають;
  • вводять цукор (100 г), оцет (150 г) і злегка перемішують.

Овочеву суміш фасують у банки і заливають прожареним рослинним маслом (знадобиться 1 стакан). Закочують і відправляють на зберігання в холодильник. Але одну баночку можна залишити для дегустації – капуста буде готова через 3 дні.

З буряком

Коренеплід додасть закуски приємний рожевий відтінок. Позитивно відіб’ється присутність буряків і на смакових якостях. В рецептурі бере участь малу кількість інгредієнтів. Так само проста і сама технологія:

  • шатковану капусту (2,5 кг) змішують в тазі з морквяної соломкою (300 г);
  • продукти пересипають сіллю (45 г), додають цукор (30 г) і обминають до утворення соку;
  • буряк (150 г) нарізають тонкими пластинами і розкладають по підготовленим банкам, заповнивши ємності на¼;
  • зверху укладають капусту, щільно утрамбовувавши кожен шар;
  • залишився в тазі сік рівномірно розливають по банках;
  • витримують 4 дні в теплі для сквашування, не забуваючи періодично випускати вуглекислий газ.

Банки бажано в цей час тримати в глибокій ємності – в процесі бродіння буде витікати сік. Його необхідно повертати назад у тару з капустою.

З розсолом на 3-х літрову банку

В описаних вище рецептах сіль додається безпосередньо в капусту, але можна піти й іншим шляхом – інгредієнти залити розсолом.

Для зразка тут наводиться найпростіший рецепт з розрахунку на одну банку місткістю 3 літри:

  • капусту (2 кг) та моркву (2 шт) шаткують і змішують;
  • овочі злегка обминають;
  • додають перець горшком за смаком і лавровий лист (4-5 шт.);
  • банку наповнюють капустою доверху;
  • готують розсіл з 1,5 л води, солі та цукру – по 2 ст. л.;
  • вливають в банку, щоб рідина повністю покрила капусту.

Тару встановлюють в глибоку миску і прикривають 3-ма шарами марлі. Через 2-3 доби бродіння припиниться і банку можна ставити в холодильник. Саме таку капусту найчастіше вводять у склади вінегретів.

З медом

Капуста сама по собі корисний продукт, але якщо в рецептуру додати мед, цілющі властивості багаторазово зростуть. Сама ж закуска придбає оригінальний смак. Існує кілька рецептів подібного квашення. Ось один з них:

  • на 2 кг капусти беруть 200 г моркви;
  • овочі подрібнюють і змішують;
  • додаються горошини запашного і гіркого перцю, лавровий лист; можна використовувати і інші спеції (на свій смак);
  • роблять розсіл – на 1 л води беруть 2 ст. л. солі великої зернистості;
  • утрамбувавши капусту в банки, заливають охолодженою рідиною;
  • витримують 3-е суток в теплі;
  • розсіл зливають в каструлю і додають 1 ст. л. рідкого натурального меду;
  • капусту знову заливають розсолом і банки ставлять у холодильник.

На цьому процес квашення можна вважати закінченим – закуска вже готова до подачі на стіл.

Шматочками

Для різноманітності качани можна не шаткувати, а квасити цілими або розрізати на четвертини. І тоді вийде смачна пелюстка — так в народі називають сквашеного капустяні листи. За основу можна взяти рецепт з розсолом, наприклад. Але оригінальніше вийде дещо інший варіант:

  • беруть 6 кг свіжих качанів і частина шаткують, як звичайно; частина нарізають на четвертини або великі шматочки, видаливши кочережки;
  • подрібнену капусту перетирають з сіллю (75-80 г) і дають настоятися;
  • на дно 3-х літрових банок укладають капустяне листя;
  • потім укладають великі шматочки качана і присипають шаром шаткованою моркви.

Так пошарово заповнюють всю банку і ставлять під гніт. Добу витримують у теплі, потім прибирають в прохолодне приміщення, не знімаючи вантажу.

Без солі і цукру

Деякі господині додають цукор при квашенні капусти, але сіль використовує більшість з них. А якщо спробувати обійтися і без неї?

Щоб дізнатися, наскільки цікавим вийде смак, дотримуються такої інструкції:

  • капусту (3 кг) шаткують і обминають злегка руками;
  • морква (0,5 кг) труть по-корейськи;
  • овочі змішують і ставлять під гніт, щоб з’явився сік;
  • через день-два вантаж знімають і капусту перемішують;
  • знову ставлять гніт, але вже меншої ваги; його тримають добу.

Читайте також: Як приготувати яблучний джем в домашніх умовах на зиму

Видаливши вантаж, пробують на смак. Якщо є бажання додати спеції (гвоздику, перець горошком, кмин тощо), роблять це на стадії змішування продуктів.

Відмінність отриманої закуски від класичної полягає у відсутності приємного хрускоту. Зате використовувати дану капусту можна, як заготовку для салатів, у начинку пиріжків і т. п.

Але тримати баночки доведеться в холодному приміщенні – від тепла капуста набуває неприємну кислість.

Гостренькі

Цей рецепт запозичений з вірменської кухні, а там знають толк в гострих стравах. Відмітна особливість закуски – велика кількість прянощів. Тому процес приготування трохи розтягнеться у часі:

  • капусту (3 кг) шаткують, як звичайно;
  • зубчики часнику (300 г) замочують у теплій воді 1,5 години, потім очищають і ріжуть як можна дрібніше;
  • моркву (200 г) нарізають тонкими кружальцями, а буряк (100 г) — пластинками;
  • гіркий перець (2 стручки) подрібнюють;
  • коріння кінзи, петрушки, селери разом з бадиллям (100 г) ділять на частини;
  • всі інгредієнти, крім капусти, змішують;
  • на дно банки кладуть вишневі листя;
  • тару заповнюють капустою, чергуючи шарами підготовленої суміші;
  • верх прикривають капустяним листям і ставлять вантаж;
  • готують маринад – у киплячу воду (1,5 л) кладуть 4 горошини запашного перцю, 2 лаврових аркуша, ½ палички кориці, 80 г солі.

Перед тим як заливати овочі, рідину охолоджують. Зброджування відбувається в теплому місці протягом 5 діб. Потім заготівля переноситься на зберігання (під гнітом) у прохолодне місце при температурі 10 градусів.

З гарбузом і апельсином

Цей рецепт здивує багатьох – поєднання 2-х овочів діло звичне, а ось присутність у заготівлі тропічного фрукта просто інтригує. Але спробувати цей рецепт обов’язково варто, тому що такої феєрії смаку не зустріти ніде.

А діяти треба по даній інструкції:

  • подрібнюють звичним способом 3 кг капусти;
  • 200 г очищеної гарбуза нарізають не невеликі часточки і пересипають цукром (100 г);
  • коли баштанної інгредієнт пустить сік, змішують з капустою;
  • у апельсина (1 шт.) видаляють насіння, але не чіпають цедру;
  • цитрус нарізують на часточки і змішують з овочами;
  • суміш фасують у банки і заливають маринадом (на 1 л води – 15 г солі і 50 г яблучного оцту).

Накривши банки марлею, витримують у теплі добу, потім виносять у прохолодне місце. Через пару днів закуску вже можна дегустувати. Так як капуста виходить дуже смачною, рекомендується зробити велику заготовку. В іншому випадку страву з апельсиновим запахом розкидають ще до Нового року.

Квашена капуста на зиму: відео

Висновок

Наведені тут рецепти – лише мала дещиця того, як можна смачно заквасити капусту. Практично у кожної господині знайдеться, чим доповнити дану підбірку. При дотриманні основних технологічних моментів можна нескінченно створювати нові рецепти, поєднуючи капусту з різними інгредієнтами.

Маринована капуста з буряком: 5 смачних рецептів швидкого приготування

Сьогодні хочу поділитися чудовими рецептами приготування маринованої капусти. У народі його називають, просто, «Пелюстка». Це блюдо української кухні, і перекладається як пелюстки.

В приготованому вигляді, це дійсно пелюстки, соковиті і хрусткі, з кисло-солодким смаком. Цю закуску можна подати до будь-якої страви, і пригостити друзів на свята.

Відразу скажу, на вареники, борщ, пиріжки, вона не готується, для таких цілей підходить квашена, а ось красиво прикрасити святковий стіл, це будь ласка, подати до картоплі, каші, м’яса, риби, можна. Ви тільки подивіться, як вона красиво і соковито виглядає на тарілці.

Якщо ви хочете порадувати свою сім’ю чудовою вечерею або обідом, доповніть його соковитими і хрусткими овочами, приготуєте і спробуйте. Покрокові рецепти і зрозумілі, думаю, питань з приготуванням не виникне.

З спецій на овочі можна додати духмяний перець, лавровий лист, гвоздику, майоран, кардамон, часник, імбир, червоний пекучий перець, паприку. Вони дозволять відкрити смак звичних продуктів по-новому.

Зберігати можна на балконі, у холодильнику, у погребі, в коморі. Я зберігаю в холодильнику. Відмінно підходить під сто грам горілки, як закуска для гостей. Але ми її любимо зі смаженою картоплею або картоплею в мундирах.

Смачна маринована капуста швидкого приготування з буряком

Ці овочі можна вважати швидкими, так як готуються добу, але якщо зберігати в холодному місці, то коштують вони довго, і не скисають, хоча, навряд чи вони будуть довго зберігатися, так як дуже швидко з’їдаються.

Інгредієнти:

  • Капуста 1,5-2 кг
  • Буряк 1 шт. середнього розміру
  • 1 гол. часнику
  • 5 шт. лавр. листа
  • 10-15 шт. перець горошком

Для маринаду:

  • 1 літр води
  • 2 ст. ложки солі
  • 150 грам цукру
  • 150 грам оцту (9%)
  • 0,5 скл. олії

Крок 1

Перший крок полягає у підготовці всі інгредієнтів. Їх потрібно почистити, вимити, та підготувати.

Для цього рецепту треба брати білу капусту, щоб листки були соковитими і хрусткими. Буряки я беру бардову, солодку.

Крок 2

Зніміть верхні листки з капусти. Виріжте качан, поріжте її шматочками, як це називається «пелюстками». Я нарізаю кубиками.

Часник очистила, нарізала пластинками. Буряк порізати довгими смужками.

Можна порізати кубиками, шматочками. Подрібнити на тертці для корейської моркви, або на звичайній тертці (дрібної або великої).

Крок 3

Готуємо маринад. Для цього в каструлю вливаємо 1 літр води, потім сіль, цукор, оцет, рослинне масло, перемішуємо. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.

Поки закипає розсіл, можна зайнятися овочами. Ще один важливий момент.

Раптом так трапиться, що маринаду не вистачить, приготуйте ще порцію, або пів порції.

Крок 4

Беремо відро або 3 літрову банку, викладаємо шарами капусту, на шар капусти, шар буряка, часнику, лаврушки і перцю горошком.

Даємо маринаду закипіти, буквально 2-3 хвилини. Акуратно вливаємо його в капусту.

Якщо залити овочі холодним маринадом, то потрібно буде три дні, щоб вони промариновались, але так як у нас швидкого приготування, ми заливаємо гарячим, і через добу можна вже їх пробувати.

Крок 5

Зверху поміщаємо блюдце або тарілку, і ставимо гніт. Це може бути банку з водою, наприклад. Якщо готуєте в банку, гніт не потрібен.

Такі овочі можна зберігати в холодному місці, вони не перекисают, і можуть зберігатися дуже довго.

Залишаємо ємність на столі до повного охолодження розсолу. А потім прибираємо її в прохолодне місце. За смаком вона виходить ніжний і соковитий. Якщо хочеться погостріше, можна додати трохи більше оцту і цукру.

Простий рецепт маринованої капусти з буряком і морквою

Побалувати себе таким делікатесом, можна вже через добу. Смак приємний, ніжний. Час на приготування йде не більше 20 хвилин, але зате класна закуска буде прикрашати ваш стіл, і доведеться за смаком рідним і близьким.

Інгредієнти:

  • 1-1.5 кг. капусти
  • Морква велика 1
  • 1 велика буряк
  • 4 зубчики часнику

Маринад:

  • 1 літр води
  • 1 стакан яблучного оцту 6%
  • 0.5 склянки рослинного масла
  • 1 склянка цукру
  • 2.5 столових ложки солі

Крок 1

Розрізаємо капусту на 8 частин, від верхніх зелених листя потрібно позбутися, зрізати качан.

Нарізати можна шматочками, частинами, квадратами, смужками. Дуже важливо, прибрати все зелене листя, вони не смачні, і з гірчинкою.

Крок 2

Очищаємо моркву і буряк, натираємо на великому полотні терки, часник очищаємо і нарізаємо пластинками.

Буряк і моркву служать не тільки природними барвниками, але і додають натуральний приємний смак.

Крок 3

Овочі переміщаємо в каструлю. Для цього потрібно викласти капусту, пересипати її часником, морквою і буряком.

Якщо хочеться погостріше, додайте більше часнику, гострий пекучий перець, і тоді гострота вам забезпечена.

Крок 4

Воду закип’ятити, додати в неї сіль, цукор, оцет, масло і знову закип’ятити. Щоб розчинити інгредієнти (сіль, цукор). Дати покипіти 3 хвилини, і залити овочі.

Накриваємо тарілочкою, як в першому рецепті. Зверху покласти вантаж, у мене це пів літрову банку з водою. Залишити в кімнаті рівно на добу, і можна пробувати.

Надалі зберігатися в холодильнику, або іншому холодному місці, для зручності можна перекласти в банку.

Як маринувати капусту з буряком по-грузинськи

Це дуже смачне гостреньке блюдо, яке відмінно підійде на будь-яке свято, чи для поста. Я готую її частенько, можна використовувати стручкової пекучий перець або мелений, зелень порізати, або класти так.

У Грузії існує багато варіацій, у кожної господині свій улюблений рецепт. Але вся суть полягає в тому, що страва гостре, для дітей не підійде, і навряд чи сподобається тим, хто не любить гостре.

Я готую з таких овочів салат, нарізаючи шматочками, і заправляючи маслом, порізаною цибулею, щедро посипавши зеленню і чорним меленим перцем.

Інгредієнти:

  • 2.5 кг. капусти
  • 1 велика буряк
  • 2 головки часнику
  • 1 чайна ложка червоного меленого перцю
  • Зелень (кріп, петрушка, селера)

Для маринаду:

  • 2 літри води
  • 5 лаврових листочків
  • 5 шт. перцю горошком
  • 5 шт. запашного перцю
  • 4 столові ложки солі з гіркою
  • 2 столові ложки
  • 1 склянку 9% оцту ( 250 мл)

Якщо готуєте маринад на 1 літр води, всі спеції, і сипучі речовини, оцет, поділіть навпіл.

Крок 1

Капусту потрібно промити під проточною водою, зняти зелені листя. І розрізати навпіл, а потім на 4 частини, кожну частину.

Качан не вирізаємо, на ній будуть триматися листя. Зайву частину качана можна зрізати.

Верхні листки, які ми зняли з капусти, не викидаємо.

Крок 2

Буряк очищаємо і нарізаємо півкільцями, не дуже товсті і не дуже тонкі. Овоч візьміть великий.

Часник очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Якщо любите гостріше, можна взяти три головки.

Крок 3

Тепер викладаємо капусту в каструлю, у мене 5-літрова, але чесно сказати, вона виявилася замалою. Я викладаю капусту, зверху буряк, потім зелень, і червоний перець.

Для приготування капусти по-грузинськи з буряком зелень кладеться гілочками, а замість меленого використовується червоний стручковий перець, нарізати його кільцями, або кладуть цілі стручки.

Викладаємо рубаний часник зверху. І зверху знову шар овочів, зелень і часник.

Крок 4

У каструлю наливаємо 2 літри води, кладемо спеції, сіль, цукор і ставимо на вогонь. Варимо 3 хвилини з моменту закипання, вливаємо оцет і даємо прокипіти хвилинку.

Заливаємо овочі гарячим маринадом.

Багато готують з рослинною олією, але в цьому рецепті я його не використовую.

Зверху викладаємо листя, пам’ятайте, ми знімали верхні, і я написала, що викидати їх не потрібно, ось вони і стали в нагоді нам.

Крок 5

Зверху я розміщую перевернуту тарілку, і ставлю вантаж. Я наливаю в банку воду, і встановлюю її зверху. Залишаю всю цю конструкцію на добу (24 години) в теплі. А потім прибираю в холодне місце.

Спочатку, коли ви заллєте маринадом, вам може здатися його зовсім недостатньо, але коли поставите вантаж, ви побачите, що всі овочі покриті їм повністю.

Вважається що овочі готові через 3-5 днів, але ми їмо вже на наступний день. Через добу вона ще більш хрусткая, ніж потрібно.

В процесі дегустації, ви зрозумієте, може наступного разу додасте більше цукру або оцту, так як у нас у всіх різні смаки і уподобання в їжі. Ці овочі я зберігаю в холоді, і роблю з них салат.

Маринована капуста з буряком і часником на зиму в банках

Рецепт цей перевірений, готується на зиму, закочується стерильними залізними кришками. Перекладати овочі можна шарами в банку, і тоді виходить така краса. Але буряк можна укладати на низ банки, а зверху капусту.

Готувати можна по-різному, так як нарізування овочів теж надає різний вигляд страви. Моркву можна терти, нарізати смужками або кружечками. Певної прив’язки, як нарізати овочі немає. Кожен готує так, як любить.

Інгредієнти:

  • 2-2.5 кг. капусти
  • 2 моркви
  • 2 буряків
  • 6 часточок часнику
  • 1 ст. ложка насіння кропу
  • 6 лаврових листочків
  • 5 див. кореня хрону
  • 1 чайна ложка оцтової есенції 70% на трьох літрову банку

Для заливки овочів:

  • 1.5 літра чистої води
  • 70 грам цукру
  • 70 грам солі кам’яної

Крок 1

За традицією, це підготовка інгредієнтів. Готувати я буду під залізною кришкою. Використовую я насіння кропу і корінь хрону, ці спеції додасть особливу пікантність і смак овочів.

Підготовка всіх продуктів значно полегшить процес приготування.

Крок 2

3 літрову банку добре вимити, нарізаю моркву кільцями і буряк. Якщо овочі дуже смачні, то можна нарізати півкільцями.

Часник очистити і порізати пластинками. Корінь хрону очистити, добре вимити. Обов’язково прибрати бруд і землю. Нарізаю його шматочками по пів див.

Всипаю насіння кропу, лавровий лист. Можна, на ваш розсуд, додати більше спецій, або використовувати інші спеції.

Крок 3

Вилок капусти розрізаємо навпіл, а потім на частини 5-6 см. І наповнюємо банку. В процесі наповнення банку втрамбовую, але без фанатизму.

«Вилок» у значенні «качан» вживається в розмовній мові, але у цих слів не однакове значення, означають стадії дозрівання овоча.

З одного вилка капусти у мене вийшло 2 банки по 3 літри.

Крок 4

Робимо заливку, для цього наливаю 1.5 літра води в каструлю, вимірюю потрібно кількість солі і цукру, ставлю на вогонь, кип’ячу 3 хвилини з моменту закипання.

Оцтову есенцію вливаю в банку, і заливаю все гарячим маринадом.

Не поспішайте відразу закочувати, дайте постояти банку пару хвилин, води стане менше, отже, потрібно долити воду, і лише тепер можна закатати стерильною кришкою.

Перевертаю на кришку, і залишаю до повного охолодження. Зберігаю в погребі. Цей рецепт підходить для тих, у кого багато овочів, а місце для їх зберігання.

Готуйте з настроєм, радуйте і дивуйте своїх близьких.

Відео рецепт, про те як приготувати «Пелюстку» без оцту

Якщо ви хочете приготувати пелюстку з буряком, але без оцту, то пропоную приготувати її в 3-літровій банці, правда вона готується трохи довше, не добу, зате без грама оцту. Рецепт представлений у вигляді відео ролика, переглядайте його натискаючи кнопочку в центрі відео, та готуйте.

Пелюстка, це листочок, лепесточек, в перекладі з української. Так, це блюдо української кухні, від сюди і назва закуски.

Ця рожева капуста подобається всім без винятку, і є чудовим доповненням до будь-якої страви, а також яскравою закускою на свята.

Ми готуємо різними способами, завжди виходить відмінно. Буду рада, якщо і вам сподобаються рецепти, і ви побалуєте такими овочами своїх рідних і друзів. Готуйте, пишіть відгуки, сподобалася вам капуста. Приємного апетиту!

Про автора

admin administrator