Зміст:
Мариновані огірки без стерилізації на зиму
Цей рецепт маринованих огірків без стерилізації на зиму з’явився на моїй кухні тільки цього сезону. Кума поділилася секретом, як маринувати огірки і не потіти біля плити півдня. А я вам скажу, що в спеку біля плити на моїй кухні всі +45 за Цельсієм (я точно знаю, в мене там градусник висить!) Крім того, мариновані огірки без стерилізації дуже зручна річ для городників, які вибирають огірки щодня. Ви ж не будете їх щодня закривати? Будете збирати тиждень-два, щоб потім цілий день присвятити святій справі — консервації за всіма правилами стерилізації. А ось за цим рецептом можна маринувати огірки хоч кожен день, бо він практично не вимагає часу. Ще один плюс — без стерилізації огірки завжди будуть хрумкі, бо ви їх точно не переварите.
Мариновані огірки без стерилізації на зиму
Інгредієнти для маринованих огірків без стерилізації
Інгредієнти вказані з розрахунку на одну трилітрову банку. Якщо вас цікавить рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку, просто зменште всі показники в три рази. Отже, нам знадобиться:
- 1,7-1,9 кг огірочків (в залежності від того, якої вони величини, чим дрібніші — тим більшу масу можна вкласти в банку);
- 1,3 літра води для маринаду;
- 80 грамів солі;
- 40 грамів цукру;
- 80 грамів оцту 9% (саме грамів, НЕ мілілітрів. );
- один лавровий листочок;
- 3 зубчики часнику;
- суцвіття кропу — обов’язково; пару листочків любистку, вишні, смородини — за бажання;
- невеликий шматочок (близько 1 см) кореня хрону;
- чорний перець горошком – 5 шт.
Як солити огірки на зиму і як зробити малосольні огірки, якими можна смакувати вже через кілька годин, дізнайтеся з наших публікацій.
Мариновані огірки без стерилізації — рецепт приготування
Огірки миємо, складаємо у велику миску чи каструлю і залишаємо години на три-п’ять в холодній воді.
Банки для цієї консервації мають бути стерильними! Найпростіше, як на мене, зробити це в духовці. Зазвичай, чисто вимиті банки (не треба витирати чи сушити) ставлю в холодну духовку на деко чи на решітку, вмикаю температуру 100-120 градусів і залишаю там приблизно на пів години. Щоб простерилізувати кришки для маринування огірків, кладу їх в каструлю з окропом і «варю» пару хвилин.
Чисті огірки складаємо в стерильну банку, на дно якої попередньо поклали суцвіття кропу, корінець хрону і зубчики часнику, накриваємо будь-якою кришкою чи навіть блюдцем.
Робимо маринад: у каструлю наливаємо 1,3 літра води, на вагах відміряємо 80 г солі і 40 грамів цукру, кладемо лавровий лист і доводимо до кипіння. Заливаємо наші огірки маринадом-окропом, накриваємо знову кришкою і даємо їм спокій на 15-20 хвилин.
Потім зливаємо маринад знову в каструлю, другий раз доводимо до кипіння і знову заливаємо огірки. Через 15-20 хвилин, повторюємо процедуру втретє.
Це практично весь рецепт маринованих огірків без стерилізації на зиму. Перед тим, як втретє залити овочі маринадом, в банку вливаємо 80 грамів (відміряйте на вагах, наливши у склянку) оцту і кидаємо кілька горошин чорного перцю. А після того — закатуємо банку з огірками ключем.
Все, наші мариновані огірки без стерилізації готові. Погодьтеся, що ви зовсім не втомилися)))
Маринад можна робити на свій смак, якщо у вас є улюблений рецепт маринованих огірків, використовуйте пропорції сіль-цукор-оцет з нього, але дотримуйтеся технології цього рецепту.
ЗЕЛЕНА САДИБА.
Огірки на зиму без стерилізації – швидко, просто, смачно
Як швидко заготовити огірки? Це легко з нашим рецептом – огірки на зиму без стерилізації. З покроковими фото та точними інгредієнтами.
Мариновані огірки завжди пасують до столу. Це і чудова закуска, і популярний інгредієнт до різних складних страв (салатів, супів, овочевих рагу, піци тощо) , і чудовий запас овочів на осінньо-зимовий період. При правильному приготуванні такі огірки мають збалансований смак, апетитний вигляд, неповторний аромат і улюблений хруст.
Перевірений рецепт приготування огірків на зиму без стерилізації подано нижче. Це швидкий і простий спосіб консервації, при якому гарантоване довгострокове зберігання закруток при кімнатній температурі.
Цей рецепт огірків без стерилізації неперевершений щодо якості розсолу – він чистий та прозорий від першого до останнього дня.
Інгредієнті взяті з розрахунку на 4 банки по 1,5 л.
Відмітьте потрібні пpoдукти й відправте тoму, хтo піде зa пoкупкaми
- Огірок 3 кг
- Парасольки кропу 4 шт.
- Часник 8 зубчиків
- Листя хрону на смак
- Коріння хрону на смак
- Перець гострий на смак
- Для маринаду
- Вода 3 л
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор пісок 6 ст. л.
- Оцет столовий 9% 300 мл
- Лавровий лист 4 шт.
- Перець чорний горошок 10 шт.
- Перець духмяний горошок 5 шт.
- Гірчиця суха 2 ч. л.
Про автора