Огірки на зиму із соусом без стерилізації

Авторadmin

Огірки на зиму із соусом без стерилізації

Мариновані огірки без стерилізації на зиму

Цей рецепт маринованих огірків без стерилізації на зиму з’явився на моїй кухні тільки цього сезону. Кума поділилася секретом, як маринувати огірки і не потіти біля плити півдня. А я вам скажу, що в спеку біля плити на моїй кухні всі +45 за Цельсієм (я точно знаю, в мене там градусник висить!) Крім того, мариновані огірки без стерилізації дуже зручна річ для городників, які вибирають огірки щодня. Ви ж не будете їх щодня закривати? Будете збирати тиждень-два, щоб потім цілий день присвятити святій справі — консервації за всіма правилами стерилізації. А ось за цим рецептом можна маринувати огірки хоч кожен день, бо він практично не вимагає часу. Ще один плюс — без стерилізації огірки завжди будуть хрумкі, бо ви їх точно не переварите.

Мариновані огірки без стерилізації на зиму

Інгредієнти для маринованих огірків без стерилізації

Інгредієнти вказані з розрахунку на одну трилітрову банку. Якщо вас цікавить рецепт маринованих огірків на 1 літрову банку, просто зменште всі показники в три рази. Отже, нам знадобиться:

  • 1,7-1,9 кг огірочків (в залежності від того, якої вони величини, чим дрібніші — тим більшу масу можна вкласти в банку);
  • 1,3 літра води для маринаду;
  • 80 грамів солі;
  • 40 грамів цукру;
  • 80 грамів оцту 9% (саме грамів, НЕ мілілітрів. );
  • один лавровий листочок;
  • 3 зубчики часнику;
  • суцвіття кропу — обов’язково; пару листочків любистку, вишні, смородини — за бажання;
  • невеликий шматочок (близько 1 см) кореня хрону;
  • чорний перець горошком – 5 шт.

Як солити огірки на зиму і як зробити малосольні огірки, якими можна смакувати вже через кілька годин, дізнайтеся з наших публікацій.

Мариновані огірки без стерилізації — рецепт приготування

Огірки миємо, складаємо у велику миску чи каструлю і залишаємо години на три-п’ять в холодній воді.

Банки для цієї консервації мають бути стерильними! Найпростіше, як на мене, зробити це в духовці. Зазвичай, чисто вимиті банки (не треба витирати чи сушити) ставлю в холодну духовку на деко чи на решітку, вмикаю температуру 100-120 градусів і залишаю там приблизно на пів години. Щоб простерилізувати кришки для маринування огірків, кладу їх в каструлю з окропом і «варю» пару хвилин.

Чисті огірки складаємо в стерильну банку, на дно якої попередньо поклали суцвіття кропу, корінець хрону і зубчики часнику, накриваємо будь-якою кришкою чи навіть блюдцем.

Робимо маринад: у каструлю наливаємо 1,3 літра води, на вагах відміряємо 80 г солі і 40 грамів цукру, кладемо лавровий лист і доводимо до кипіння. Заливаємо наші огірки маринадом-окропом, накриваємо знову кришкою і даємо їм спокій на 15-20 хвилин.

Потім зливаємо маринад знову в каструлю, другий раз доводимо до кипіння і знову заливаємо огірки. Через 15-20 хвилин, повторюємо процедуру втретє.

Це практично весь рецепт маринованих огірків без стерилізації на зиму. Перед тим, як втретє залити овочі маринадом, в банку вливаємо 80 грамів (відміряйте на вагах, наливши у склянку) оцту і кидаємо кілька горошин чорного перцю. А після того — закатуємо банку з огірками ключем.

Все, наші мариновані огірки без стерилізації готові. Погодьтеся, що ви зовсім не втомилися)))

Маринад можна робити на свій смак, якщо у вас є улюблений рецепт маринованих огірків, використовуйте пропорції сіль-цукор-оцет з нього, але дотримуйтеся технології цього рецепту.

ЗЕЛЕНА САДИБА.

Огірки на зиму без стерилізації – швидко, просто, смачно

Як швидко заготовити огірки? Це легко з нашим рецептом – огірки на зиму без стерилізації. З покроковими фото та точними інгредієнтами.

Мариновані огірки завжди пасують до столу. Це і чудова закуска, і популярний інгредієнт до різних складних страв (салатів, супів, овочевих рагу, піци тощо) , і чудовий запас овочів на осінньо-зимовий період. При правильному приготуванні такі огірки мають збалансований смак, апетитний вигляд, неповторний аромат і улюблений хруст.

Перевірений рецепт приготування огірків на зиму без стерилізації подано нижче. Це швидкий і простий спосіб консервації, при якому гарантоване довгострокове зберігання закруток при кімнатній температурі.

Цей рецепт огірків без стерилізації неперевершений щодо якості розсолу – він чистий та прозорий від першого до останнього дня.

Інгредієнті взяті з розрахунку на 4 банки по 1,5 л.

Відмітьте потрібні пpoдукти й відправте тoму, хтo піде зa пoкупкaми

  • Огірок 3 кг
  • Парасольки кропу 4 шт.
  • Часник 8 зубчиків
  • Листя хрону на смак
  • Коріння хрону на смак
  • Перець гострий на смак
  • Для маринаду
  • Вода 3 л
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор пісок 6 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 300 мл
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Перець чорний горошок 10 шт.
  • Перець духмяний горошок 5 шт.
  • Гірчиця суха 2 ч. л.

Про автора

admin administrator