Огірки з гірчицею та олією на зиму в банках

Авторadmin

Огірки з гірчицею та олією на зиму в банках

Зміст:

Огірки з гірчицею на зиму: 20 незрівнянних рецептів

Більшість заготовок на зиму виготовляється з огірків – їх маринують, нарізають, закочують цілком, зі спеціями, соусами або без. Але сьогодні ми зупинимося на огірках із гірчицею. Розповідаємо 20 найсмачніших рецептів!

  1. 1. Огірки шматочками з гірчицею та кропом на зиму
  2. 2. Огірки шматочками із гірчичним порошком
  3. 3. Огірки з гострим перцем та гірчицею на зиму
  4. 4. Огірки з часником, гострим перцем та готовою гірчицею
  5. 5. Хрусткі огірки із зернами гірчиці та кропом
  6. 6. Огірки з гірчицею та лимонною кислотою на зиму
  7. 7. Огірки із зернами гірчиці без стерилізації
  8. 8. Огірки з цибулею, бадьяном, куркумою та зернами гірчиці
  9. 9. Огірки з гірчицею без цукру
  10. 10. Огірки з часником у гірчично-медовій заливці на зиму
  11. 11. Огірки з гірчицею холодним способом на зиму
  12. 12. Огірки з часником, гірчицею та лимонним соком на зиму
  13. 13. Огірки з цибулею та дижонською гірчицею
  14. 14. Огірки з морквою, часником та зернами гірчиці
  15. 15. Пікантні огірки в гірчично-часниковій заливці на зиму
  16. 16. Огірки з гірчицею без оцту на зиму
  17. 17. Гострі огірки з гірчицею, часником та пластівцями червоного перцю
  18. 18. Огірки з гірчицею та коріандром на зиму
  19. 19. Огірки з лимонною кислотою та сухою гірчицею
  20. 20. Огірки з дижонською гірчицею на зиму

1. Огірки шматочками з гірчицею та кропом на зиму

Через добу банки охолонуть і їх можна буде перенести у прохолодне місце.

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 20 г кропу, 2 ст. сухих зерен гірчиці, 10 горошин чорного перцю, 120 мл оцту, 2 ст. цукру, 2 ст. солі, 2 л води.

Огірки наріж четвертинками, а кріп – подрібни. На дно стерилізованих банок помісти гірчицю, кріп та чорний перець. Далі щільно утрамбуй огірки, залий їх окропом і залиш на 30 хвилин під кришкою. Потім злий цю воду в каструлю, додай сіль, цукор і прокип’ятіть 2 хвилини. Додай оцет, розлий маринад банками і закатай.

2. Огірки шматочками із гірчичним порошком

Можеш нарізати огірки кружальцями, кубиками чи брусками.

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 5 зубчиків часнику, 3 ст. гірчичного порошку, 10 горошин чорного перцю, 1 ст. меленого коріандру, 1 ст.л. олії, 100 мл оцту, 100 г цукру, 40 г солі.

Огірки наріж невеликими шматочками і помісти їх у великий тазик. Додай гірчичний порошок, коріандр, чорний перець, олію, оцет, цукор та сіль. Видави через прес часник, перемішай і залиш на 1,5-2 години при кімнатній температурі. Потім розклади огірки в підготовлені банки, залий маринадом, що утворився, і простерилізуй 15 хвилин. Акуратно дістань банки з ванни для стерилізації та заходи.

3. Огірки з гострим перцем та гірчицею на зиму

Така закуска виходить досить пекучою!

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1 стручок гострого перцю, 100 г часнику, 4 ст. гірчичного порошку, 1 ч. л. чорного перцю горошком, 0,5 ч.л. коріандру в зернах, 15 гілочок будь-якої зелені, 150 мл оцту, 80 г цукру, 80 г солі, 2 л води.

Приготування: Наріж гострий перець та очищений часник. На дно банок помісти зелень і часник, потім щільно утрамбуй огірки та шматочки гострого перцю, залий все окропом і залиш на 30 хвилин. Злий воду в каструлю, додай гірчичний порошок, чорний перець, коріандр, цукор та сіль. Прокип’яті 2 хвилини, додай оцет, розлий маринад по банках і закатай.

4. Огірки з часником, гострим перцем та готовою гірчицею

Для цього рецепту підійде навіть солодка гірчиця.

Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 100 г часнику, 1 стручок гострого перцю, 150 г готової гірчиці, 2 бутони гвоздики, 10 горошин чорного перцю, 1 склянка оцту, 120 г цукру, 4 ст.л. солі, 3 л води.

Огірки та часник подрібни, а гострий перець розріж уздовж, очисти від насіння і дрібно наріж. Змішай все у великій каструлі, додай спеції, залиш на 15-20 хвилин і потім розклади по банках. В окремій каструлі змішай воду з гірчицею, цукром та сіллю. Прокип’яті 2 хвилини, влий цей розсіл у банки з огірками і простерилізуй їх 10 хвилин. Акуратно дістань банки, влий оцет і заходи на зиму.

5. Хрусткі огірки із зернами гірчиці та кропом

Зелень попередньо промий під проточною водою.

Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 1 головка часнику, 100 г сухих зерен гірчиці, 3 листки смородини, 3 листки вишні, 1 листок хрону, 3 парасольки кропу, 280 мл оцту, 200 г цукру, 140 г солі, 3, .

Огірки замочи на 3 години в холодній воді і зріж у них кінчики. Все листя та парасольки кропу – промою та помісти у стерилізовані банки. Часник очисти від лушпиння, наріж і додай до зелені. Всип зерна гірчиці і щільно поклади огірки. Залий все киплячою водою, накрий кришками і прибери убік остигати. Злий цю воду в каструлю, додай цукор, сіль і прокип’яті 2 хвилини. Влий у банки оцет і гарячий розсіл, і закатай заготовки.

6. Огірки з гірчицею та лимонною кислотою на зиму

І жодного оцтового запаху!

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 50 г часнику, 1 ст. зерен гірчиці, 50 г кропу, 1 листок хрону, 1 ст.л. зерен коріандру, 0,5 ч.л. кмину, 10 г лимонної кислоти, 80 г цукру, 35 г солі, 1,5 л води.

Приготування: У підготовлену банку склади кріп, зерна гірчиці, коріандр, кмин, огірки, подрібнений часник і листок хрону. Залий все киплячою водою, накрий кришкою і залиш до повного остигання. Потім злий воду в каструлю, додай лимонну кислоту, цукор та сіль. Прокип’яті 2 хвилини, влий маринад назад у банки з огірками, закатай і переверни вгору дном.

7. Огірки із зернами гірчиці без стерилізації

Завдяки листю дуба – огірки виходять дуже хрустким. Просто смакота!

Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 3 середні цибулини, 80 г зерен гірчиці, 3 листки вишні, 3 листки смородини, 3 дубових листи, 2 парасольки кропу, 10 горошин чорного перцю, 200 мл оцту, 100 г цукру, 10 л води.

Приготування: У чисті банки помісти все листя, парасольки кропу, чорний перець та зерна гірчиці. Далі щільно утрамбуй нарізану цибулю та огірки. Залий до верху окропом, накрий кришками і залиш на 20-30 хвилин. Потім злий цю воду в каструлю, додай цукор, сіль і прокип’яті 2 хвилини. Додай оцет і розлий маринад у банки з огірками. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

8. Огірки з цибулею, бадьяном, куркумою та зернами гірчиці

Бадьян та гірчиця – доповнять заготівлю апетитним ароматом, а куркума пофарбує все у красивий жовтий колір.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 200 г цибулі, 4 зірочки бадьяна, 1 ст. куркуми, 80 г зерен гірчиці, 3 ст. олії, 150 мл оцту, 60 г цукру, 80 г солі.

Приготування: Огірки та очищена цибуля – наріж і змішай. Додай бадьян, куркуму, гірчицю, олію, цукор та сіль. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 1,5-2 години, щоб овочі виділили побільше соку. Потім на повільному вогні проварити заготовку 5 хвилин, розклади в банки, влий оцет і закатай.

9. Огірки з гірчицею без цукру

Цікавий варіант, щоб урізноманітнити свій раціон.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 50 г часнику, 1 ст. зерен гірчиці, 1 ст. насіння кропу, 100 мл яблучного оцту, 3 ст. солі, 2 л води.

Огірки попередньо замочити в холодній воді на 2-3 години. Часник очисти від лушпиння і наріж крупними пластинами. Наповни стерилізовані банки часником та огірками. Залий все до верху окропом, накрий кришками і прибери до повного остигання. Злий цю воду в каструлю, додай зерна гірчиці, насіння кропу та сіль. Прокип’яті 2-3 хвилини, додай оцет і розлий назад по банкам. Закатай, переверни вгору дном і закутай на добу теплою ковдрою.

10. Огірки з часником у гірчично-медовій заливці на зиму

Дивовижний кисло-солодкий смак!

Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 1 головка часнику, 200 мл рідкого меду, 200 г готової гірчиці, 120 мл олії, 400 мл оцту, 120 г солі.

Огірки наріж довгими брусочками, а часник – очисти і подрібни. Змішай все в широкій мисці, додай гірчицю, мед, олію, оцет та сіль. Перемішайте, накрийте кришкою і залиште на 3-4 години. Переклади овочі в підготовлені банки, прикрий кришками та простерилізуй їх 15 хвилин. Закатай, переверни вгору дном і залиш на добу в теплому місці.

11. Огірки з гірчицею холодним способом на зиму

Чудові огірочки хоч на кожен день, хоч на святковий стіл.

Тобі знадобиться:
Для огірків: 5 кг огірків, 4 ст. сухої гірчиці, 6 листків смородини, 6 листків вишні, 2 листочки хрону, 3 листочки дуба, 2 парасольки кропу, 4 горошини запашного перцю, 1 ст.л. чорного перцю горошком.
Для маринаду: 4 л води, 4 ст. цукру, 200 г солі.

Приготування: Воду закип’яти і охолодити до кімнатної температури, додати цукор, сіль і добре перемішати. У підготовлені банки склади чорний та запашний перець, листя вишні, смородини та дуба, парасольки кропу та половину сухої гірчиці. Щільно утрамбуй огірки, накрий їх листям хрону і влий холодний маринад. Присип заготовку сухою гірчицею, що залишилася, і закрий капроновими кришками. Огірки повинні постояти у теплі протягом 1 доби, а потім перенеси їх на зберігання у прохолодне місце. Першу пробу можна знімати через 2 тижні.

12. Огірки з часником, гірчицею та лимонним соком на зиму

Якщо лимон не соковитий, тоді просто використовуй два.

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 4 зубчики часнику, 2 парасольки кропу, 1 ст. насіння кропу, 2 ст. зерен гірчиці, 0,5 ч.л. кмину, 1 лимон, 80 г цукру, 35 г солі, 1,6 л води.

Приготування: Лимон ошпарити окропом, розріж навпіл і видави сік. Стерилізовані банки наповни парасольками та насінням кропу, зернами гірчиці, подрібненим часником, кмином та огірками. Залий все окропом, накрий кришками і залиш на півгодини остигати. Потім злий цю воду в каструлю, додай цукор, сіль і провари 2 хвилини після закипання. Влий у банки лимонний сік і киплячий розсіл, закатай і переверни вгору дном.

13. Огірки з цибулею та дижонською гірчицею

Банки, закриті твістовими кришками, перевертати не можна!

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 4 великі цибулини, 1/2 головки часнику, 100 г дижонської гірчиці, 100 мл оцту, 100 г цукру, 60 г солі.

Приготування: Наріж і змішай огірки, очищену цибулю та часник. Додай гірчицю, цукор і сіль, добре перемішай, накрий кришкою і залиш на 1,5-2 години при кімнатній температурі. Потім проварити заготовку 10 хвилин, додай оцет і відразу розклади по банках. Закатай, переверни вгору дном і закутай теплою ковдрою.

14. Огірки з морквою, часником та зернами гірчиці

Можна красиво нарізати моркву за допомогою хвилястого ножа.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 300 г моркви, 100 г часнику, 100 г сухих зерен гірчиці, 2 бутони гвоздики, 2 листочки хрону, 30 г петрушки, 50 г кореня петрушки, 100 мл оцту, 35 г цукру 1,5л води.

З огірків зріж кінчики, моркву наріж кружальцями, часник – очисти, а корінь петрушки – подрібни. На дно стерилізованих банок виклади гвоздику, сухі зерна гірчиці, подрібнену петрушку та корінь хрону. Щільно утрамбуй огірки, морква, часник та корінь петрушки. Залий все окропом, накрий кришкою і прибери в бік на 20 хвилин. Потім злий воду в каструлю, додай цукор, сіль і прокип’ятіть 2 хвилини. Залий у банки оцет і киплячий розсіл, закатай і переверни вгору дном.

15. Пікантні огірки в гірчично-часниковій заливці на зиму

У цьому рецепті 15 хвилин стерилізації буде достатньо банок об’ємом 1 л.

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1 головка часнику, 20 г кропу, 180 г готової гірчиці, 100 мл оцту, 4 ст. олії, 3 ст.л цукру, 40 г солі, 1,5 л води.

Огірки наріж довгими брусочками і склади в чисті банки. Окремо змішай воду з цукром, сіллю, гірчицею, олією, подрібненим кропом та пропущеним через прес часником. Доведи до кипіння, залий цей маринад у банки з огірками та простерилізуй їх 15 хвилин. Акуратно дістань банки з ванни для стерилізації, влий оцет і закатай.

16. Огірки з гірчицею без оцту на зиму

Без оцту виходить навіть ще смачніше!

Тобі знадобиться: 2 кг огірків, 50 г часнику, 1 ч.л. меленого коріандру, 3 ст. сухої гірчиці, 80 г цукру, 35 г солі, 1,5 л води.

На дно підготовленої тари всип суху гірчицю, мелений коріандр , цукор, сіль і дрібно нарізаний часник. Щільно утрамбуй огірки, залий їх теплою кип’яченою водою і закрий капроновими кришками. Залиш огірки в теплому місці на 3 доби, а потім злий розсіл у каструлю, прокип’яті 3 хвилини, залий назад у банки і закатай.

17. Гострі огірки з гірчицею, часником та пластівцями червоного перцю

Додай пластівці з обережністю, не перестарайся!

Тобі знадобиться: 3 кг огірків, 1 головка часнику, 80 г сухих зерен гірчиці, 0,5 ч.л. пластівців червоного перцю, 150 мл оцту, 80 г цукру, 80 г солі.

Огірки наріж кружальцями , а часник – очисти і подрібни. Все змішай, додай пластівці червоного перцю, гірчицю, цукор та сіль. Накрий кришкою і залиш на 2-3 години. Потім проварити 10 хвилин, влий оцет, розклади по банках і закатай.

18. Огірки з гірчицею та коріандром на зиму

Один з найбільш популярних та класичних рецептів.

Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 200 г цибулі, 1 головка часнику, 1 ст. сухих зерен гірчиці, 1 ст. чорного перцю горошком, 2 ч. л. коріандру в зернах, 350 мл винного оцту, 120 г цукру, 120 г солі.

Приготування: Наріж огірки та очищену цибулю, додай спеції, зерна гірчиці, цукор та сіль. Видави через прес часник, перемішай і залиш заготівлю на пару годин, щоб овочі виділили сік. Переклади все в чисті банки, простерилізуй їх 10 хвилин, влий оцет і закатай.

19. Огірки з лимонною кислотою та сухою гірчицею

Якщо ти займаєшся консервацією вперше, то можеш почати з цього рецепту!

Тобі знадобиться: 4 кг огірків, 100 г сухої гірчиці, 1 ч.л. чорного перцю горошком, 1 ст. лимонної кислоти, 100 г цукру, 100 г солі, 1 склянка кип’яченої води.

Приготування: Огірки наріж, змішай із чорним перцем, гірчицею, цукром, сіллю та лимонною кислотою. Влий теплу воду, перемішай і залиш на 2-3 години. Розклади заготівлю по банкам, простерилізуй 15 хвилин, закатай і переверни вгору дном.

20. Огірки з дижонською гірчицею на зиму

Простерилізовані огірки – менш вибагливі у зберіганні.

Тобі знадобиться: 5 кг огірків, 250 г дижонської гірчиці, 2 листочки хрону, 2 лаврові листки, 4 горошини запашного перцю, 10 горошин чорного перцю, 50 г петрушки, 250 мл оцту, 1 склянка цукру, 120 г солі, води.

Приготування: У невеликій каструлі змішай воду, дижонську гірчицю, сіль, цукор, чорний та запашний перець. Прокип’яти маринад 1 хвилину та вимкни. У чисті банки помісти подрібнене листя хрону, петрушку, лавровий лист та нарізані огірки. Влий гарячий маринад, простерилізуй 5-7 хвилин, додай оцет і заходи на зиму.

Як консервувати огірки з гірчицею на зиму в банках

Почнемо з того, що огірки є основними інгредієнтами зимових закаток. Кожен сезон люди намагаються загорнути на зиму якомога більше цих смачних овочів. Така закачування стане для вас чудовою прикуской до будь-якої страви.

Хрускіт, приємний запах, та їх можна подавати навіть на свято, багатьом припадуть до смаку. Вони поєднуються практично з усіма стравами, і чудово підійдуть під закуску для алкоголю.

У цій статті ми розповімо вам про рецепти приготування класичних огірків з гірчицею на зиму в банках, без стерилізації і з додаванням різних спецій. А також детально опишемо приготування цих самих смачних закаток.

Традиційний рецепт

Інгредієнти для заготівлі:

  • Чорний мелений перець – столова ложка;
  • Огірки – 4 кілограми;
  • Оцет – один стакан;
  • Гірчиця столова ложка цільних зерен;
  • Сіль – половина склянки (стакан 200 мл);
  • Цукор – один стакан;
  • Масло – 1 склянку.

Огірки з гірчицею на зиму в банках готуються так:

  1. Необхідно взяти огірки невеликого розміру, добре їх промити, після цього розрізати на чотири частини;
  2. Те, що вийшло, висипаємо в миску, бажано знайти миску великого розміру, посолити і поцукрянити. Залити оцтом і олією, а також додати дрібно нарізаний часник і гірчицю;
  3. Перемішати і залишити на кілька годин – щоб огірки встигли замаринувати;
  4. Коли вони виділять сік, в мисці з’явиться маринад;
  5. Стерилізовані банки потрібно щільно заповнити огірками, намагаючись максимально їх утрамбувати;
  6. Після всього цього тару залити маринадом;
  7. Майже все готово, залишилося помістити банки в каструлю, потрібно кип’ятити 15 хвилин, після знімаємо і закатуємо;
  8. Перевертаємо і чекаємо, коли охолонуть;
  9. Потім переміщаємо на зберігання в підвал/погріб/холодильник. У підсумку у вас є дуже смачна закуска практично до будь-яких страв.

Рецепт огірків з сухою гірчицею на зиму

Почнемо відразу з інгредієнтів:

  • Приблизно 1.5 кілограма огірків;
  • Велика кам’яна сіль — 1 склянка;
  • Порошок гірчиці — 3 столових ложки;
  • Часник;
  • Кріп;
  • Листя хрону;
  • Листя смородини або вишні.
  1. Ваше завдання відібрати однакові, невеликі за розміром огірки, обов’язково їх помити і висушити;
  2. Всю зелень ретельно помийте;
  3. Вимийте банки і покладіть на дно зелень, часник, зверху огірки;
  4. Залити все це окропом і відразу після цього злити воду;
  5. Наберіть холодної води, півтора літра на трилітрову банку, розчиніть в ній сіль і залийте за горлечко банку з огірками;
  6. Тепер потрібно залишити овочі просаливаться на кілька днів;
  7. Після виконаної роботи потрібно злити солону воду, засипати в банку порошок гірчиці та наповнити банку чистою водою, закрити кришками;
  8. Поставте заготівлі огірків з гірчицею в холодне місце.

Гостра маринована закуска в банках

Для цього способу приготування краще підійдуть корнішони – маленькі огірки. Після стерилізації потрібно додати оцтову кислоту. Інгредієнти для заготівлі огірків на літрову банку:

  • Одна гілка кропу;
  • Чотири гвоздики;
  • Чорний перець горошок — десять штук;
  • Гірчиця (зерна) – чайна ложка;
  • Сіль – половина столової ложки;
  • Цукор – дві столові ложки;
  • Оцтова кислота – одна столова ложка;
  • Один лавровий лист;
  • Огірки — 100 грам;
  • Ріпчаста цибуля — дві головки;
  • Червоний перець – половинка.

Заготовляємо гострі мариновані огірки з гірчицею на зиму наступним чином:

  1. Кріп, перець і огірки промити, почистити цибулю;
  2. На дно чистих банок покласти 2 головки цибулі, пучок кропу, лавровий лист, половину червоного перцю, гвоздику, гірчицю і перець чорний;
  3. Щільно укласти огірки;
  4. Залити окропом;
  5. Тепер потрібно накрити банки кришками і поставити стерилізуватися. Рівень води повинен бути на рівні плеча банки і вода не повинна бути киплячої, інакше банку може лопнути;
  6. Після 10 хвилин стерилізації вже в киплячій воді, влити в кожну банку по одній столовій ложці оцтової кислоти 70%.

Як правильно влаштовувати без стерилізації

Цей рецепт дуже швидкий і не вимагає стерилізації, тому величезна кількість вітамінів збережеться в овочах. Такі огірки з гірчицею виходять дуже смачними і припадуть до смаку багатьом, не забувайте, що зберігати закатку потрібно у прохолодному місці.

Інгредієнти для заготівлі на зиму:

  • Суха гірчиця – половина склянки;
  • Вода – п’ять літрів;
  • Огірки – десять кілограм;
  • Зелень кропу;
  • Часник – дві головки;
  • Листя вишні, смородини;
  • Коріння або листя хрін;
  • Перець чорний горошок;
  • Перець гострий один або два;
  • Лавровий лист;
  • Сіль – 400 грам.

Покрокова інструкція консервування огірків з гірчицею на зиму без стерилізації:

  1. Промити огірочки і замочити в холодній воді на 5-7 годин. В цей же час ставимо кип’ятитися воду, остуджуємо її;
  2. Банки потрібні трилітрові, обов’язково добре промиті. На дно потрібно покласти шар зелені і часнику, потім щільно укладаємо вимочені огірки. Після знову шар зелені і часнику, і знову огірки, і так поки щільно не заповніть банку;
  3. З кип’яченої холодної води робимо розсіл. У банки потрібно додати суху гірчицю по столовій ложці і залити розсолом з сіллю. Закручуєте кришки і ставите у прохолодне місце.

Як закатати огірки із зернами гірчиці без оцту

Рецепт досить незвичайний, так як зазвичай використовують маринад з оцтом, для довгого зберігання. Але в цьому рецепті ми обійдемося без нього, замість оцту візьмемо лимонну кислоту. А зерна гірчиці дадуть нашим огірочків аромат і гострий присмак.

Інгредієнти для заготівлі таких огірків на зиму:

  • Огірки – два кілограми;
  • Два лаврових листа;
  • Сіль і цукор — по дві столові ложки;
  • Лимонна кислота – дві чайних ложки;
  • Кріп – два парасольки;
  • Зерна гірчиці – одна чайна ложка;
  • Часник – три головки;
  • Чорний мелений перець.

Рецепти приготування баклажанів по-корейськи на зиму знаходяться тут. Рідні оцінять ваші старання!

А тут ми розмістили покрокові рецепти маринованих білих грибів на зиму. Докладні інструкції і поради кулінарів допоможуть вам отримати відмінний результат.

  1. Нам потрібно промити маленькі огірки, обрізати їм хвостики і замочити у воді на 3-5 годин;
  2. Простерилізувати банки, покласти на дно парасольки кропу, лавровий лист, нарізану часточками часник, чорний перець і зерна гірчиці;
  3. Зрізом вниз замочені огірки щільно скласти в банку і залити окропом;
  4. Чекаємо 15 хвилин, після цього потрібно злити воду, заздалегідь виміряти її обсяг;
  5. На кожен літр злитої води потрібно додати по дві столові ложки цукру і солі, після потрібно довести до кипіння і прокип’ятити близько 3х хвилин;
  6. Отриманий розсіл залити в банки;
  7. Закатати огірки з гірчицею на зиму кришками і прибрати в прохолодне місце.

Спосіб засолювання огірків

Інгредієнти для заготівлі:

  • Півтора кілограма огірків;
  • Кілька листів вишні;
  • 2-3 зубці часнику;
  • Сіль – 3 столові ложки;
  • 1-2 столові ложки сухої гірчиці;
  • Половина аркуша хрону.

Готуємо солоні огірки з гірчицею на зиму в банках:

  1. Помити банки і огірки, скласти їх у глибоку посудину і залити водою на 2 години. Банки полити окропом;
  2. Після двогодинного очікування огірки помити ще раз, обрізати хвостики;
  3. Покласти приправи і помістити огірки в банки, зверху кладемо 3 повні ложки солі і заливаємо окропом;
  4. Закрити кришками і залишити на пару днів;
  5. Після утворення на поверхні розсолу тонкої плівки, знімаємо кришки, зливаємо розсіл і кип’ятимо, одночасно знімаючи піну;
  6. Додати суху гірчицю в банку і залити гарячим розсолом. Після цього закатати, перевернути і поставити в холодне місце.

Корисні поради

Огірки – сама популярна закуска на зиму. Для того, щоб вони вийшли смачніше, вони повинні бути маленькими, з тонкою шкіркою і темними вусиками.

Не ставте закатку на протяг, від різкого перепаду температури може лопнути банку.

Радимо на банках ставити дату, так як зберігатися закачування може не більше року.

Щоб огірки не запліснявіли у відкритому посуді, радимо посипати їх стружкою кореня хрону. Гірчичний порошок також допомагає огірочків не запліснявіти.

Перед солінням огірків обдайте їх окропом, так вони краще збережуть колір.

Для приготування закачування на зиму краще використовувати джерельну воду з колодязя.

Огірки з гірчицею на зиму в банках можна закатати більшістю способів. Сподіваємося, вам знадобляться наші рецепти!

Огірки на зиму в літрових банках пять простих покрокових рецептів

Варіант 1: Класичний рецепт огірків на зиму в літрових банках

Господині закочують огірочки в різні банки виходячи з наявності, розміру огірків і зручності. Ця добірка рецептів присвячена рецептами огірків на зиму на 1 літр. Спочатку заготовимо класичні мариновані огірочки «в магазині», продовжимо швидкої консервацією і зробимо кілька баночок в різних варіантах на будь-який смак. Отже, приступимо.

  • кілограм огірків;
  • дві стіл лож оцту 9%;
  • п’ять горошин чорний і запашний перцю;
  • парасолька кропу;
  • лавровий листочок;
  • опційно гірчичні насіння.
  • сто гр солі або три стіл лож з середн гіркою;
  • двісті гр цук піску.

Покроковий рецепт огірків на зиму в літрових банках

Відразу обговоримо пропорції маринаду і розміри огірків. Маринад вказано на три літри води, нехай вас це не бентежить. Навряд чи ви маринуете тільки одну літрову банку, швидше за все, їх кілька. Нехай і маринаду буде з запасом.

Огірки беремо приблизно за 10-12 см завдовжки, це оптимальний розмір на літрову банку. Якщо у вас більш дрібні екземпляри, беріть їх, утрамбуйте, але не дуже щільно. Але для невеликих огірочків є окремий рецепт в добірці.

Кількість зазначено – кілограм. Це приблизно, на літрову банку може піти менше або більше в залежності від розмірів огірочків. Просто складайте скільки поміститься.

Беремо наші огірочки, гарненько їх відмиваємо від землі, зрізаємо кінчики з двох сторін. Бажано їх замочити на три-чотири години. Так вони вийдуть більш хрусткими.

На дно банок складаємо всі зазначені вище інгредієнти крім води, солі і цукрового піску, оцту.

Зверху кладемо огірочки. Намагайтеся зробити це як можна більш компактно. Коли закінчите, потрясіть банку – огірки краще розподіляться, може виявитися ще містечко для одного огірочка. Тільки не кладіть занадто щільно, не тиснете їх.

Увага: банки повинні бути простерилізовані і висушені, кришки до них теж.

Отже, огірочки в баночках – саме час зайнятися маринадом. Закип’ятіть три літри води, розчиніть в слабо вируючій воді сіль і цукор.

Як тільки не буде видно кристалів, знімаємо з вогню і заливаємо огірки в банках. Щоб банки не тріснули, наливайте через столову ложку по центру. Краще робити це порціями: налили трохи почекали кілька секунд і знову долили ще трохи маринаду. Робимо так до самого краю.

Прикриваємо кришечками і залишаємо. Дивіться, як піднімаються бульбашки. Це виходить зайве повітря. Трохи покрутіть банки туди-сюди, щоб повітря швидше вийшов. Як тільки вони припиняться, залийте в зазначену кількість оцту в літрову банку і відразу ж щільно закрийте.

Ставимо заготівлю кришкою вниз і накриваємо пледом. Тепер огірочки повинні остигати в такому вигляді.

Швидше за все це відбудеться тільки на наступний день. Надішліть мариновані огірки в льох чекати свого зоряного часу.

Про автора

admin administrator