Пятихвилинка з чорної смородини як желе

Авторadmin

Пятихвилинка з чорної смородини як желе

Зміст:

Желе з чорної смородини вісім простих покрокових рецептів

Покрокові рецепти приготування желе з чорної смородини: класичний, швидкий без варіння, просте желе на зиму, з желатином, концентроване на зиму, желе «п’ятихвилинка», в мультиварці, з лимонним соком і пектином

Варіант 1: Класичний рецепт желе з чорної смородини на зиму

З чорної смородини виходить смачне і дуже корисне желе. Якщо приготувати частування для довгого зберігання, то в будь-який час року ви зможете поласувати вами ж приготованим желе. Особливо приємно відкривати заготівлі взимку, коли хочеться чогось натурального солодкого. Таке желе і з застудою впорається, посилить імунітет, в ньому збереглися всі корисні властивості ягід.

  • 11 скл чорної смородини;
  • 14 скл цукрового піску;
  • 2 скл води.

Покроковий рецепт желе з чорної смородини на зиму

Відразу відзначимо, скільки в кілограмах виходить смородини і цукру. Одинадцять склянок чорної смородини – це приблизно один кілограм чотириста грамів ягід. Чотирнадцять склянок цукрового піску – це приблизно два кілограми двісті грам цукру.

Спочатку займемося ягідками. Чорну смородину перебираємо, прибираємо гілочки, хвостики і листочки. Промийте під проточною водою і дайте трохи просохнути.

У велику каструлю вливаємо дві склянки води і сім склянок цукрового піску – будемо варити солодкий сироп.

Нам потрібно включити середній нагрів на плиті, постійно помішуючи, розчинити весь цукор.

У добре киплячий сироп насипаємо всю підготовлену чорну смородину. Знову чекаємо, коли маса почне кипіти. Після цього варимо ще хвилин десять.

Насипаємо решта сім склянок цукрового піску, тушкуємо ще хвилин десять, розмішуючи і розчиняючи кристалики цукру.

Настала черга використовувати стерильні банки і кришки. Розкладаємо смачне желе і щільно закриваємо. Перевіряємо на герметичність, перевернувши догори дном банку. Загортаємо в щільне рушник і остуджуємо.

Зберігайте заготовку в коморі, підвалі або холодильнику.

Варення (желе) з смородини п’ятихвилинка – Смачні рецепти приготування

Настав серпень, а значить, настав час для домашньої заготовки на зиму. Варення з смородини п’ятихвилинка, приготоване таким способом виходить дуже смачним, а ягоди смородини залишають свої корисні властивості, так само як і малинове на зиму.

Всім відомо, що смородина є однією з найбільш корисних ягід. Тому кожна господиня намагається зберегти всі вітаміни, після теплової обробки

Сьогодні розберемо 5 простих способів приготування варення з смородини, а не просто звичайного варення, а желе. Так само пропоную Вам оцінити рецепти чудового варення з лісової полуниці.

  1. Варення-желе з червоної смородини — Покроковий рецепт 5 хвилинка
  2. Інгредієнти:
  3. Спосіб приготування:
  4. Желеподібне варення з чорної смородини п’ятихвилинка
  5. Інгредієнти:
  6. Спосіб приготування:
  7. Рецепт варення склянками
  8. Інгредієнти:
  9. Спосіб приготування:
  10. Простий рецепт смородинового варення на зиму
  11. Інгредієнти:
  12. Спосіб приготування:
  13. Рецепт желе без варіння
  14. Інгредієнти:
  15. Спосіб приготування:

Варення-желе з червоної смородини — Покроковий рецепт 5 хвилинка

Варення-желе зі смородини приготоване за рецептом «П’ятихвилинка», обов’язково вийде ароматним і смачним. Відмінно підійде в якості десерту або начинки для солодких страв.

Інгредієнти:

  • Червона смородина – 900 гр.
  • Цукровий пісок – 700 гр.

Спосіб приготування:

1. Червону смородину промили, очистили від сміття і листя.

2. Розминаємо її товкачем, для того щоб ягода дала сік і швидкого розчинення цукру (так само можна використовувати м’ясорубку або блендер).

3. Засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо приблизно на 30 – 40 хвилин.

4. Червона смородина дала сік, тепер ставимо на вогонь. Довели до кипіння, перемішуємо, тепер зменшуємо на повільний вогонь.

5. Періодично прибираючи пінку. Даємо кипіти ще 5 хвилин і вимикаємо плиту.

6. Готове ласощі розливаємо по вже заздалегідь стерилізованим банкам.

Даємо варенню охолонути при кімнатній температурі. Приємного апетиту.

Читайте також: Борщова заправка на зиму — 5 простих і смачних рецептів

Желеподібне варення з чорної смородини п’ятихвилинка

Смачне і просте у приготуванні варення з чорної смородини. Через деякий час вона густіє і стає, як желе.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Для початку нам потрібно смородину добре перебрати, прибрати всі плодоніжки, всі листочки, все сміття, що в ній є.

2. І, звичайно ж, промиваємо під проточною водою і сушимо (на стіл кладемо газету, зверху рушник і викладаємо ягоду, залишити сохнути потрібно приблизний на 2-3 години).

3. Смородина підсохла, ми її зібрали, і тепер перекручуємо на м’ясорубці (можна використовувати блендер або толкушку).

4. Коли перекрутили ягоду, ставимо її на середній вогонь і засипаємо цукром. Обов’язково помішуємо.

5. Промиваємо банки, ставимо їх у духовку, включаємо на 250°C градусів на 15 хвилин. Кришки моєму, і кип’ятимо в гарячій воді на плиті 10-15 хвилин.

6. Доводимо його до кипіння і залишаємо на 5 хвилин. Перекладаємо в банки, обов’язково весь посуд, якою ви будете користуватися повинна бути сухою.

7. Ми переклали в баночки варення, закатали їх кришками і залишаємо при кімнатній температурі. Зберігаємо на будь-якій полиці у шафі при кімнатній температурі.

Рецепт варення склянками

Головним завданням приготування варення «п’ятихвилинки», є дотримання пропорцій ягоди, цукру і води. Ця солодкість — відмінна заготівля на зиму.

Інгредієнти:

  • Цукровий пісок – 15 склянок
  • Смородина (чорна, червона) – 12 склянок
  • Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Для початку ми підготуємо банки, добре миємо їх, обполіскуємо і ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 160°C. Кришки моєму, обдаємо окропом і теж сушимо.

2. Смородину слід перебрати, видалити гілочки, листочки, плодоніжки, потім ретельно промити під проточною водою, потім висипати в каструлю, в якій будемо варити варення.

Читайте також: Болгарський перець на зиму – 5 рецептів приготування заготовок з солодких перців

3. До ягоді у каструлю додаємо 7 склянок цукру і 1 стакан води, ставимо на вогонь (плита повинна бути включена на великому вогні).

4. Коли довели до кипіння, засекам час рівно на 5 хвилин. Вогонь включаємо і додаємо решту 8 склянок цукру, ретельно перемішуємо до повного розчинення цукрового піску.

5. У заздалегідь підготовлені банки розливаємо готове варення, закатуємо кришками. Приємного апетиту.

Простий рецепт смородинового варення на зиму

Рецепт п’ятихвилинки відмінно підійде тим домогосподаркам, у яких зовсім мало часу, але які дуже хочуть побалувати своїх домашніх.

Інгредієнти:

  • Смородина (чорна, червона) – 6 – 7 склянок
  • Цукор – 11 склянок
  • Вода – 1 стакан.

Спосіб приготування:

1. Для початку підготуємо ягоди. Плоди чорної або червоної смородини ретельно перебираємо, очищаємо від різного сміття. Промиваємо під проточною водою, даємо їм підсохнути.

2. Беремо 1 склянку фільтрованої води, виливаємо в емальовану каструлю. Потім висипаємо половину цукрового піску ( т. е стаканів 6). Доводимо сироп до кипіння. Після закипання варимо ще кілька хвилин, за цей час випаруватися вся зайва вода. Сиропу необхідно злегка бути загуслим.

3. У киплячий на плиті сироп кладуть підготовлені ягоди. Акуратно перемішуємо, так щоб ягоди поринули в сироп. Доводимо до кипіння і залишаємо на плиті не більше 5 хвилин.

4. Поки варення варитися стерилізуємо банки і кришки. Як це зробити, можна подивитися в рецепті вище.

5. Потім висипаємо залишився цукровий пісок (тобто 5 склянок), перемішуємо, доводимо до кипіння, збираємо піну. Відключаємо плиту. Заготівля готова.

6. У заздалегідь підготовлені банки розливаємо готове варення. Банки залишаємо відкритими до повного охолодження. Як тільки воно повністю охололо, закриваємо щільними кришками і прибираємо в місце зберігання. Приємного апетиту.

Читайте також: Компот з ізюму: рецепт для дітей і дорослих, як правильно зварити, чим корисний

Рецепт желе без варіння

Один з найбільш корисних варіантів заготовки з (чорної, червоної) смородини на зиму варення, яке не потрібно варити. З-за відсутності термообробки желе зберігає всі корисні речовини до наступного літа. Але навряд чи таке ароматне і смачне ласощі пролежить у вас довго.

Інгредієнти:

  • Смородина (на ваш вибір) -1 кг.
  • Цукровий пісок – 1 кг

Спосіб приготування:

1. Першим ділом займемося підготовкою смородини, очистимо її від плодоніжок, від усього сміття, який з’явився в процесі збирання ягід.

2. Потім подрібнити до стану однорідне пюре за допомогою м’ясорубки.

3. Викладаємо масу в каструлю (у велику тару), додаємо в неї цукор, ретельно перемішуємо і залишаємо хвилин на 40 до повного розчинення кристалів цукру. Після того як минув час перемішуємо ще раз.

4. Банки стерилізуємо за допомогою мікрохвильової печі або для духовки.

5. Тепер розливаємо готове варення по банках і закручуємо їх. Зберігаємо його в прохолодному місці, в холодильнику або підвалі.

Желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково

Пропонуємо вашій увазі чудову підбірку на тему того, як приготувати желе з чорної смородини – 8 простих рецептів на зиму з фото покроково. Завдяки нашим рецептами ви переконаєтеся, що приготування зимових заготовок з ягід чорної смородини — це дуже захоплююче і приємне заняття. Ваш організм скаже вам спасибі за порцію корисних вітамінів, якими збагатить його желе з чорної смородини.

  1. Простий рецепт густого желе з чорної смородини на зиму
  2. Желе з чорної смородини «П’ятихвилинка» на зиму в банках
  3. Простий і дуже смачний рецепт без варіння
  4. Желе з чорної смородини з желатином на зиму
  5. Покроковий рецепт желе з чорної та червоної смородини
  6. Прозоре желе з соку чорної смородини
  7. Дуже смачний рецепт желе з агар-агаром
  8. Як приготувати желе з чорної смородини з малиною на зиму

Простий рецепт густого желе з чорної смородини на зиму

Желе, приготована за цим рецептом, завжди виходить чудовим. Воно має чудовий аромат, неперевершений смак і ідеальну консистенцію, щоб використовувати його для намазування на млинці або хрусткий тост до сніданку. Це не просто смачно, але і дуже корисно.

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: 24 години

Інгредієнти

  • Смородина чорна 10 склянок (200 мл)
  • Лимон 1 шт.
  • Цукор-пісок 2.5 на кожні 2,5 склянки соку, 2 склянки цукру
  • Вода 600 мл

Процес приготування:

  • Спочатку потрібно перебрати смородину: видалити плодоніжки і листочки, а потім – ретельно промити в холодній воді. Найзручніше це робити з допомогою друшляка, тим більше що він ще нам придасться, коли з ягоди буде стікати зайва рідина після миття.
  • Лимон також помийте і трохи пам’ятайте руками. Потім розріжте навпіл і вичавити з нього сік.
  • Промиту смородину перекладіть в глибоку каструлю і акуратно, щоб не розбризкати сік по всій кухні, приборкайте ягоди товкачиком (як альтернативу можна використовувати занурювальний блендер). До подрібненої ягоді додайте свіжовичавлений сік одного лимона і приблизно 600 мілілітрів води. Поставте каструлю на вогонь і дочекайтеся, поки ягода закипить. Після закипання зменшіть вогонь і дайте вмісту каструлі трохи покипіти (10-ти хвилин буде цілком достатньо).
  • Тепер настає пора самого час витратного процесу – проціджування соку. Візьміть іншу каструлю, поставте на неї друшляк (великого розміру), дно і стінки якого вистелити марлею. Перелийте гаряче ягідне пюре в друшляк і залиште до повного стікання соку. Це досить тривалий процес, тому краще залишити всю цю конструкцію постояти 6 годин, а краще – всю ніч. Зверху друшляк можна прикрити шаром харчової плівки, щоб всередину не потрапив сміття.
  • Коли весь сік стече, заміряйте його обсяг і, виходячи з отриманого результату, всипте по 2 склянки цукру на кожні 2,5 склянки соку. Перелийте сік з цукром в каструлю і доведіть до кипіння. Капніть краплю желе на блюдце і подивіться на її консистенцію. Якщо вона вас влаштовує – знімайте каструлю з вогню, в іншому випадку проваріть ще кілька хвилин.
  • У заздалегідь підготовлені, чисто вимиті та простерилізовані банки перелийте вийшло желе і загорніть кришками. Готове желе в банках поставте в каструлю з водою, щоб вона майже повністю покривала і прокип’ятіть ще близько 20 хвилин. Щоб банки не тріснули, дно каструлі рекомендується прокладати ганчірочкою.
  • Остудіть желе з чорної смородини, а потім приберіть в прохолодне місце на постійне зберігання.

Желе з чорної смородини «П’ятихвилинка» на зиму в банках

Цей швидкий спосіб приготування желе з чорної смородини допоможе вам не тільки заощадити час, але і дасть можливість максимально зберегти всі наявні в цій ягоді вітаміни і корисні речовини за рахунок дуже короткою термічної обробки.

Інгредієнти:

  • Свіжі ягоди чорної смородини – 0,5 кг
  • Желирующая суміш– 1 упаковка
  • Вода – 50 мл
  • Цукровий пісок – 0,5 кг

Процес приготування:

Приємного вам апетиту!

Простий і дуже смачний рецепт без варіння

Желе, приготована за цим рецептом, виходить нітрохи не гірше, ніж желе, яке потрібно варити. Більше того, воно виходить набагато корисніше, за рахунок 100% збереження вітамінів і корисних речовин в смородині. Таке желе – просто джерело вітамінів!

Інгредієнти:

Процес приготування:

Приємного вам апетиту!

Желе з чорної смородини з желатином на зиму

Желе з чорної смородини – це чудовий десерт, який можна їсти просто ложками за чашкою чаю, а можна намазати на хрусткий ароматний ранковий тост. Обов’язково спробуйте приготувати цю ароматну смакоту.

Інгредієнти:

  • Ягоди чорної смородини – 1 кг
  • Вода – 0,5 л
  • Желатин – 30 г
  • Пісок цукровий – 1 кг
  • Сік свіжого лимона – 4 ч. л.

Процес приготування:

Покроковий рецепт желе з чорної та червоної смородини

Дві чудові, смачні і дуже корисні ягоди з’єдналися в ніжному повітряному желе, яке поєднує в собі неймовірний аромат і незвичайний, кисло-солодкий смак. Такий десерт не раз нагадає вам про яскравому соковитому літо, а наситить ваш організм корисними вітамінами та мікроелементами.

Інгредієнти:

  • Ягоди червоної смородини – 1,5 кг
  • Ягоди чорної смородини – 1,5 кг
  • Пісок цукровий – 3,3 кг

Процес приготування:

Приємного вам апетиту!

Прозоре желе з соку чорної смородини

Желе, приготована за цим рецептом, виходить неймовірно ароматним, красивим і дуже смачним. Ягоди чорної смородини містять в собі велику кількість пектину, що допомагає смородиновому соку перетворитися в желе за лічені хвилини без використання желатину та інших загусників. Готується таке желе дуже просто і швидко.

Інгредієнти:

  • Стиглі ягоди чорної смородини – 1 кг
  • Вода – 1 стакан
  • Цукровий пісок – за смаком (з розрахунку 500 г на літр соку)

Процес приготування:

Приємного вам апетиту!

Дуже смачний рецепт желе з агар-агаром

Незважаючи на те, що чорна смородина сама по собі чудово желирующая завдяки вмісту в ній пектину, іноді в желе з чорної смородини додають такий загусник як агар-агар. Таке желе набуває зовсім іншу, щільну консистенцію. Желе з чорної смородини з агар-агаром знову застигає навіть після термічної обробки, що іноді може знадобитися в кулінарії.

Інгредієнти:

  • Чорна смородина – 0,3 кг
  • Вода питна – 200 мл
  • Агар-агар – 1,5 ч. л.
  • Цукровий пісок – 250 г

Процес приготування:

Як приготувати желе з чорної смородини з малиною на зиму

Спробуйте приготувати це корисне і смачне желе з чорної смородини і малини. Дві чудові, корисні і ягоди багаті вітамінами з’єдналися в одному чудове ласощі. Таке желе можна намазувати на хліб, додавати до морозива, використовувати як прошарок в тортах або просто їсти ложкою вприкуску до чаю.

Інгредієнти:

  • Ягоди малини – 0,3 кг
  • Чорна смородина – 0,3 кг
  • Квиттин – 15 г
  • Цукор – 0,3 кг

Процес приготування:

Приємного апетиту вам і вашим близьким!

Про автора

admin administrator