Розведення кролів французький баран

Авторadmin

Розведення кролів французький баран

Кролик французький баран: опис породи та характеристика, зміст

Розведення кроликів – заняття цікаве і прибуткове. Селекцією тварин займаються не одне століття. Особливою популярністю у кролівників користуються великі тварини з цінним хутром. Французький баран – порода кролів з вислыми вухами, відома з 19 століття. Кролики цієї породи мають масу достоїнств, цінуються фермерами за великий розмір, якісний хутро, добра вдача, легкість у догляді і милий зовнішній вигляд.

Історія породи

Селекційні роботи по виведенню породи почалися в 1850 році. Натхненням для отримання нового виду стали дефективные кролики з обвислими вухами (мутація вушної раковини). Хтось Конденьер схрестив англійських баранов (порода кролів) і руанських гігантських кролів.

Цікаве: Кастрація поросят своїми руками в домашніх умовах: техніка і схема

В результаті роботи селекціонерам вдалося закріпити бажані властивості, отримати звірків з вислыми довгими вухами, великим корпусом, ніжною міцною шкіркою. Кролики володіли доброзичливою вдачею, швидко росли, справно розмножувалися.

Завдяки очевидних достоїнств звірки швидко поширилися по Європі, послужили основою для селекції безлічі висловухих порід кроликів в Німеччині, Голландії. Офіційне визнання французький баран отримав в 1922 році.

Розведення кролів та утримання в домашніх умовах для початківців

Перед покупкою кролів необхідно визначитися, з якою метою заплановано їх розведення: для отримання хутра чи м’яса. Обрана порода повинна відповідати меті. Якщо декоративний вихованець, який живе в домашніх умовах і не вимагає великих витрат, то для промислового розведення кроликів доведеться істотно витрачатися на облаштування крільчатника, корм, вакцинацію, засоби догляду та гігієни, а також витрачати багато часу і сил.

Вибір породи для розведення

Переважає м’ясне кролівництво, розведення кролів з метою отримання хутра мало поширене. Кроляче м’ясо смачне, поживне, легко засвоюється, підходить для дієтичного харчування. З шкурок шиють хутряний одяг і головні убори, виконують обробку капюшонів і взуття.

Цікаве: Короста у свиней: що робити і чим лікувати, збудник і симптоми

На м’ясо

Для розведення на м’ясо найбільш популярні породи:

  • каліфорнійський кролик;
  • новозеландський (червоний і білий);
  • французький баран;
  • фландр.

Дані види кроликів відрізняються швидким набором ваги, розведення не вимагає великих витрат корму. До 4-6 місяців молода особина важить близько 5 кг

На шкурки

Для розведення на шкурки вибирають породи:

  • сріблястий кролик;
  • віденський блакитний;
  • чорно-бурий;
  • радянська шиншила;
  • російська горностай.

На м’ясо і хутро

Породи кроликів, популярні для розведення і на хутро, і на м’ясо:

  • метелик;
  • велетень (білий і сірий);
  • шиншила.

Про автора

admin administrator