Салатні лінії для вирощування зелені

Авторadmin

Салатні лінії для вирощування зелені

Зеленні та салатні культури

Цибулю на перо вирощують в грудні—березні. Висаджують цибулю – вибірок містковим способом по 10—15 кг на 1 м2. Оптимальною теперату – рою для одержання високоякісної зелені за 20—25 днів є 20—22°.

Петрушку на зелень та селеру вирощують з коренеплодів протягом усієї зими. Садять 8—10 кг на 1 м2 в борозни па глибину 10—15 см, міжряддя 12—15 см, відстань між рослинами в рядку 4—5 см. Темпера­тура 16—18°. Збирають зелень через 35—40 днів, врожай становить 6—8 кг/м2. При вирощуванні петрушки з насіння його сіють в серпні— вересні по 2 г на 1 м2. Врожай зелені — 1,5—2 кг/м2.

Зелень щавлю виганяють з 2—3-річних кореневищ завдовжки 12— 15 см, які висаджують у канавки глибиною 10—12 см, відстань між ряд­ками 8—10 см, в рядку 3—4 см. Температура +16. +18 °С. Зрізують зе­лень через 3—4 тижні.

Редиску сіють у січні за схемою 5 X 5 см з розрахунку 3—4 г насіння на 1 м2. З появою сходів температуру знижують до 10° вдень та 6° вночі,

Схема розміщення рослин, см

Кількість ПО­СІВНОГО (са­дивного) ма­теріалу на

Середній врожай за одну веге­тацію,

Орієнтовні норми добрив у під­живлення, г/м2

Вирощування саду з салатниці Дізнайтеся, як вирощувати зелень у горщику

Незважаючи на те, що вибір супермаркетів постійно розширюється, у бакалійних магазинах зазвичай залишається лише кілька зелень. Ось лише верхівка айсберга. Є так багато більше зелені на вибір, і багато з них є більш барвистими (тобто не тільки більш ароматними, але і більш високими в харчуванні, ніж куплені в магазині зелені).

Крім того, виростити власні мікрозелені рослини легко за частку витрат. Зелень можна також збирати, просто обрізавши листя замість усієї рослини. Це означає, що у вас постійно постачається свіжа зелень при вирощуванні зелені в контейнерах. Ви маєте змогу насолоджуватися 3-4 урожаями з кожної рослини, але ви також можете пересадити так, щоб через кілька тижнів у вас було ще одне цілком нове рослина, щоб зібрати з нього.

Крім того, вирощуючи в горщиках, зелень менш сприйнятлива до того, що її обробляють шкідники чи уражають ґрунтові захворювання.

Зелень салату, вирощена в контейнерах, не потребує багато місця або навіть великих зусиль. І, при швидкому поверненні, більшість салатів дозрівають з висіву приблизно за три тижні. Це також робить його ідеальним розважальним та навчальним проектом для роботи зі своїми менш ніж терплячими дітьми.

Як вирощувати зелень в горщику

Салат – один з найдавніших овочів, вироблений з колючого салату, який, як випливає з його назви, був менш бажаним зеленим. Відмиваючи менш бажані риси, такі як шипи, був створений більш їстівний салат.

Сьогодні на вибір сотень різних сортів зелені, і разом з листям салату ви можете виростити іншу зелень, таку як шпинат, бурякова зелень, капуста або швейцарський сирник. Ви також можете додати в їжу кілька їстівних квітів або трав, щоб додати піца. Майте на увазі, що не кожна рослина, перераховане тут, має подібні вимоги до вирощування. Наприклад, трави, як правило, рослини з низьким вмістом, стійкі до посухи. Вони не включатимуться до вашої делікатної зелені, але можуть бути контейнером, вирощеним поруч з садовим садом.

Для вирощування салату в горщику виберіть піднос, горщик або віконну коробку, яка має ширину не менше 18 дюймів (43 см.) І глибину 15–12 см. Будьте впевнені, що контейнер має відповідні дренажні отвори на дні.

Вибирайте зелень. Окрім згаданих раніше, деякі з багатьох видів включають:

Аналогічно, ви можете вибрати посадити а “mesclun” суміш, до складу якої зазвичай входять рукола, салат, червіль та ендівій.

Наповніть контейнер попередньо зволоженим, якісним ґрунтовим ґрунтом або іншим власним виготовленням. Посійте насіння густо ½ дюйм (1 см.) між насінням. Тримайте горщик вологим під час проростання і після цього. Опустіть рослини, коли вони висоти кілька сантиметрів (8 см.) За допомогою пари ножиць. Потім можна кидати розрідження в салат як мікрозелень.

Коли рослини становлять 4-6 дюймів (10-15 см.) Заввишки, удобріть їх розчинним добривом на половину міцності. Рослини можна збирати через кілька тижнів, зрізавши лише потрібне листя.

Про автора

admin administrator