Що можна зробити із зеленими черрі помідорами

Авторadmin

Що можна зробити із зеленими черрі помідорами

Що приготувати із зелених помідорів: 10 найкращих рецептів

Почнемо з того, що зелені помідори – не окремий сорт, а просто недостиглі плоди. І вони мають вражаючий поживний склад, нітрохи не гірше, ніж у звичних нам червоних. У них містяться вітаміни А, С, групи В, а також фосфор, калій, мідь, цинк і селен.

Завдяки цьому вживання зелених помідорів сприяє підвищенню імунітету і захисту організму від вільних радикалів. Крім того, така «добавка» до звичайної їжі поліпшує роботу органів травлення та серцево-судинної систем.

Вживання зелених помідорів в їжу позитивно впливає на консистенцію крові, тому якщо у тебе є схильність до варикозу, візьми цей продукт собі на замітку. А ще, що особливо приємно, в ньому чимало триптофану, що сприяє виробленню серотоніну, який відповідає за гарний настрій. Тому якщо тебе раптом наздожене осіння хандра, їж не солодкі булки або шоколад, а зелені помідори, приготовані по одному з наших рецептів.

А щоб остаточно схилити тебе до цієї ідеї, повідомляємо: калорійність цих самих плодів – всього 23 кілокалорії на 100 грамів. Ну як, переконали?

Шкода продукту

Якщо ти спробуєш знайти в інтернеті інформацію про зелені помідори, то обов’язково прочитаєш, що деякі вважають їх отруйними. Дійсно, в цих недозрілих плодах міститься соланін, який може викликати отруєння.

Чи є небезпечними такі помідори? Ні. Соланін повністю зникає в міру визрівання плодів. Але і щодо зелених є хороші новини. По-перше, щоб отримати негативні наслідки від соланіну, тобі доведеться з’їсти не менше двох кг. зелених помідорів за один раз, причому в свіжому вигляді. А по-друге, навіть якщо ти здатна на такий «подвиг», від соланіну легко можна позбутися.

Для цього треба просто залити плоди підсоленій холодною водою і залишити їх в прохолодному місці на добу, періодично її міняючи. І вже потім можна сміливо використовувати зелені помідори в їжу.

Як готувати зелені помідори

Але де знайти ці самі зелені помідори, якщо раптом у тебе немає дачі? Іди на ринок після перших заморозків. Саме туди привозять дачники або фермери частину врожаю, яка не встигла дозріти вчасно.

Між іншим, на ринках можна зустріти не тільки традиційні великі, а й зелені помідори черрі. І ті, і інші купують дуже активно, іноді навіть швидше, ніж червоні. Тільки май на увазі, що якщо ти бачиш на плодах чорні плями, значить, помідори почали псуватися, тому від покупки краще відмовитися.

Якщо ж тобі вдалося купити зелені помідори – вітаємо! Недоспілі плоди мають дуже оригінальний смак і приємну пружність, тому готувати з них – суцільне задоволення. Багато хто робить з них заготовки на зиму: маринують, солять, квасять.

Але зелені помідори також можна приготувати на закуску або на вечерю – в гарячому вигляді. Вийде дуже смачно. У багатьох рецептах зелені помідори поєднують з іншими овочами, що не тільки робить страви корисніше, але і вносить різноманітність в звичний раціон. Ми пропонуємо тобі перевірити в справі наші рецепти і потім поділитися з нами своїми враженнями.

Зелені помідори з волоськими горіхами

Підготуй півкіло зелених помідорів. Наріж їх часточками, посолити і залиш на півгодини. Потім відіжміть і дрібно наріж. Сто грамів очищених волоських горіхів подрібни і додай до помідорів. Приправ меленим коріандром і чорним перцем за смаком. Додай рубаний перець чилі і перемішати.

Додай дрібно нарізаний часник і нарізану кільцями червону цибулину. Посолити і даси сто мілілітрів яблучного оцту. Перемішати і прибери в холодильник на годину. Подай на стіл з лавашем або свіжим білим хлібом.

Вітамінний салат з редькою

Два зелених помідора вимочи, щоб позбавити від соланіну. Наріж їх кубиками. Одну велику зелену редьку очисти і натри на крупній тертці. Свіжий огірок наріж соломкою. Морквину натри на крупній тертці. Всі інгредієнти з’єднай в мисці.

Для соусу перемішати сто п’ятдесят грамів натурального йогурту, дві столові ложки оливкової олії, дрібку цукру, сіль і перець за смаком. Даси столову ложку яблучного оцту і перемішати. Залий соусом інгредієнти салату. Перемішати.

Запечені зелені помідори на вечерю

Постав на вогонь кухлик і розтопити в ньому тридцять грамів вершкового масла. Додай дрібно нарізані три стебла селери, одну білу цибулину, гілочку чебрецю і злегка обсмажити. Даси півлітра вершків 10% жирності, доведи до кипіння і зніми з вогню. Посолити і поперчити. Чебрець видали.

Підготуй півтора кілограма зелених помідорів (вимочи, як сказано вище). Наріж тонкими скибочками і уклади в сковороду шарами, пересипаючи панірувальними сухарями до смаку (вони повинні покривати плоди тонким шаром). Залий вершковим соусом і запікати сорок хвилин.

Смажені зелені помідори

П’ять великих помідорів вимочіть в підсоленій воді, щоб позбутися від соланіну. Потім наріж їх кружечками і посоліть. Залиш на тридцять хвилин і злий сік.

В одну миску насип близько половини склянки борошна, в іншу випусти два яйця і збий. Посолити і поперчити. У третю насип півсклянки панірувальних сухарів. Кружечки помідорів вмочи в яйця, потім обваляй в борошні.

Знову вмочи в яйця і обваляй в сухарях. Смаж у великій кількості гарячого рослинного масла до скоринки. На стіл можна подати з будь-яким соуом.

Смачний салат на зиму

Вимочи п’ять кілограмів зелених помідорів, щоб видалити з них соланін. Наріж великими часточками. Кілограм солодкого перцю наріж скибочками, п’ять великих цибулин – кубиками, кілограм моркви натри на крупній тертці. Перемішати у великій каструлі всі інгредієнти.

Додай сто грамів цукру, посолити і поперчити за смаком. Залиш на годину. Утворений сік злий. Додай склянку олії і постав на вогонь. Доведи до кипіння і вари сорок хвилин. Даси склянка оцту і вари ще п’ять хвилин. Розклади по стерилізованих банках і загорни.

Ікра із зелених помідорів

Підготуй три кілограми зелених помідорів. Потім наріж і пропусти через м’ясорубку. Також пропусти через м’ясорубку кілограм моркви, кілограм солодкого перцю і один перець чилі.

Склади в каструлю, додай три чверті склянки цукру, сіль і перець за смаком. Вари сорок хвилин, даси півсклянки столового оцту і вари ще п’ять хвилин. Потім розклади по стерилізованих банках і загорни.

Лечо з зеленими помідорами

Три кілограми зелених помідорів вимочи, потім наріж часточками. Кілограм моркви натри на крупній тертці. Кілограм цибулі наріж півкільцями, кілограм солодкого перцю – скибочками. Всі підготовлені овочі поклади в каструлю.

Даси триста мілілітрів рослинного масла, додай сто п’ятдесят грамів цукру і вари сорок хвилин. Даси сто п’ятдесят мілілітрів столового оцту і вари п’ять хвилин. Розклади по стерилізованих банках і закрути.

Зелені помідори з імбиром

Візьми близько двох кілограмів помідорів і вимочи їх, щоб видалити соланін. Потім наріж їх кубиками, видаляючи насіння. Корінь імбиру (близько чотирьох сантиметрів завдовжки) очисти і натри на дрібній тертці. Додай до помідорів. Засип півкіло цукру, даси сік лимона і перемішати. Залиш на ніч.

Вранці перелий все в каструлю, додай чайну ложку кориці і чайну ложку меленого чорного перцю. Постав на вогонь і доведи до кипіння. Вари десять хвилин і дай охолонути. Залиш на чотири години. Потім знову постав на вогонь і вари п’ятнадцять хвилин. Розлий по стерилізованим банкам і закрути.

Мариновані зелені помідори

Підготуй кілограм зелених помідорів так, як сказано вище, щоб позбутися від соланіну. Потім наріж четвертинками. Помідори черрі можна залишити цілими, тільки наколи кожну кілька разів виделкою. Склади підготовлені плоди в стерилізовані банки.

Додай в кожну насіння кропу, перець горошком і лавровий лист за смаком. Звари розсіл. Для цього скип’яти півлітра води, додай п’ять столових ложок солі, шість зубчиків часнику, триста мілілітрів столового оцту і вари три хвилини. Гарячим розсолом залий плоди в банках і стерилізуй десять хвилин в слабокіплячій воді. Закатай кришками.

Мариновані зелені помідори з перцем чилі

Одну морквину очисти і натри на крупній тертці. Засип половиною ложки солі і однією столовою ложкою цукру. Перетри руками кілограм зелених помідорів вимочи і наріж кружечками. Перемішати з морквою. Додай ще чайну ложку солі, стільки ж цукру, дві чайні ложки меленого коріандру, три подрібнених зубчики часнику, нарізану кільцями цибулину і дрібно рубаний перець чилі.

Перемішати. Даси вісім столових ложок рослинного масла і постав на вогонь. Тушкуй на маленькому вогні двадцять хвилин. Даси двісті мілілітрів столового оцту і вари п’ять хвилин. Зніми з вогню і дай охолонути. Поклади під гніт на дванадцять годин. Потім розклади по чистим банкам і закрий пластиковими кришками. Бережи в холодильнику.

Що робити із зеленими помідорами: секрети швидкого дозрівання та найкращі рецепти на зиму

Осінь — сезон активного збирання та обробки врожаю. Якщо вересень зарядив дощами, а середньодобова температура знизилася, можна побачити, що помідори на грядках перестають червоніти. Одні городники вирішують зачекати, інші не ризикують і збирають урожай у зеленому вигляді. У статті відповімо на основні питання: чи можна використовувати зелені помідори та що з ними зробити на зиму.

Для тих же, хто вважає за краще збирати тільки зрілі помідори, інтернет-магазин Яскрава Клумба пропонує замовити ранні сорти томатів.

Що робити з зеленими недозрілими помідорами, щоб вони почервоніли?

Якою б не була причина збирання зелених томатів із кущів, потрібно знати, що плоди можуть дозріти в домашніх умовах. Щоб помідори почервоніли, їх розкладають у теплому приміщенні. Краще, щоби на них не потрапляло пряме сонце, інакше це негативно вплине на смак. У промислових масштабах дозрівання прискорюють за допомогою етилену. Цей газ виділяють вже дозрілі овочі й фрукти, тому поруч рекомендується покласти яблуко/банан/червоний помідор.

Важливо! Навіть один заражений хворобою плід здатний заразити сусідів, тому слід щодня перевіряти врожай, що дозріває, викидаючи (при виявленні) зіпсовані томати.

Топ-способів з дозрівання томатів вдома:

  • у пакет або банку з кришкою складають зелені овочі, додають стиглий банан, який стимулює процес дозрівання;
  • у ящик із дерева або пластику розкладають недозрілі плоди, щоб вони не торкалися, зверху вкривають газетою/пергаментом, шари чергують, останній ряд помідор прикривають папером;
  • з грядки висмикують цілі кущі, підвішують їх у теплому приміщенні з гарним провітрюванням — томати не відрізнити від зібраних із городу.

На замітку! Зеленим плодам на дозрівання знадобиться 3 тижні за +10-15 °C, 2 тижні за +18-21 °C. Якщо розташувати томати в приміщеннях з різним температурним режимом, вийде ласувати врожаєм тривалий час.

Чи можна заморозити зелені помідори?

Для надання стравам оригінального смаку та створення соусів до м’яса, недозрілі томати можна заморозити. Вони містять велику кількість кислоти, замінюючи під час приготування лимон. Заготівля займає мінімум часу.

  • Плоди потрібно промити, просушити, зрізати пошкоджені місця.
  • М’якоть не відокремлюють від шкірки, нарізають невеликими кубиками.
  • Помідори рекомендується скидати в мірну ємність, а вже з неї висипати в пакет для подальшого заморожування.
  • Взимку достатньо дістати одну порцію і додати до соусу або до м’яса.

Господині відзначають, що найбільше зелені томати поєднуються з куркою, застосовуються в рибному та зеленому супі, при обсмажуванні буряків для борщу. На каструлю достатньо одного середнього плоду.

Популярні заготовки із зелених помідорів із закаткою

На зиму багато зелених томатів можна переробити. Це гарантує збереження всього врожаю та різноманітне меню.

Рецепт дуже смачної аджики із зелених помідорів у банці.
Перший варіант полягає у приготуванні вареної аджики без часнику. Для цього 2 кг незрілих томатів та 200 г гіркого перцю (очищеного від насіння) пропускають через м’ясорубку. У каструлю додають подрібнену петрушку, по столовій ложці сухої аджики та солі, по щіпці чорного перцю та хмелі-сунелі, третину склянки цукру, 50 г оцту, 70 г рослинної олії. Все повинно покипіти півгодини, потім можна довести суміш до смаку, додаванням спецій. Аджику знімають із вогню та розкладають по баночках, закручують.

Сиру аджику готують без варіння.
На 3 кг зелених томатів беруть 200 г часнику, по 100 г пекучого перцю та хрону, кріп. Усі інгредієнти пропускають через м’ясорубку, змішують, додають столову ложку солі та дрібку цукру. Вимішують до розчинення сипких речовин, розкладають по стерильних банках та закривають.

Рецепт гострих зелених помідорів чері на зиму.
На пів кг зелених помідорок знадобиться пів літра води, 6 горошин чорного перцю і 4 горошини запашного, 2 лаврових листочки і стільки ж зубчиків часнику, 1 перець чілі, пару гілочок кропу та петрушки, 2 великі ложки солі, 2 маленькі ложки цукру, 4 ложки 9% оцту. Все розкладається у 2 півлітрові простерилізовані баночки, заливається окропом. Через 15 хвилин розсіл зливається в каструлю, кип’ятиться, знову заливається. Банки закручуються та забираються на 2 місяці.

Мариновані зелені помідори з часником без оцту готуються у будь-якій ємності.
На 1 кг овочів знадобиться 4 столові ложки цукру, по 2 столові ложки солі та часнику, 4 лаврові листочки і 2 літри води. Кожен томат проколюють зубочисткою. У каструлі змішують подрібнений часник, цукор, сіль, воду, додають лаврове листя. Маринад кілька хвилин кип’ятять. У банку складають томати, заливають гарячим розчином без лаврушки. Маринад через 15 хвилин виливають для повторного кип’ятіння. Заливають у банку, закочують.

Рецепт варення із зелених помідорів.
Використовувати потрібно томати зі світло-зеленою шкіркою невеликого розміру. Один кілограм томатів миють, чистять від плодоніжок та насіння, розрізавши на 8 часточок. У каструлю наливають 1 склянку води та засипають кілограм цукру. Сироп варять 2-3 хвилини, висипають помідорні дольки, варять 10 хвилин. Знімають із плити та остуджують, потім знову ставлять кипіти на 10 хвилин. Процедуру уварювання повторюють ще двічі. Останній раз додають сік лимона та трохи натертої цедри. Варення поміщають у банки та закручують.

Що можна зробити із недозрілих помідорів: зелені томати швидкого приготування?

Плоди не обов’язково дозрівати або закочувати по банках для тривалого зберігання. У сучасній кулінарії існує безліч рецептів із зеленими плодами. Деякі з них дуже популярні, інші на любителя, але пробувати варто кожен.

Смажені зелені помідори — закуска американської кухні швидко готується. Скибочками потрібно нарізати 4 плоди. Окремо в мисці збивають яйце, третину склянки молока, соус табаско, чорний перець та сіль. У сковороді розтоплюють вершкове масло. Скибочки макають у суміш, обсипають панірувальними сухарями і обсмажують по 2 хвилини з кожного боку. Можна обсмажити просто у борошні.

Найсмачніший салат із солоних зелених помідорів — засолювання має бути вже готовим. Потрібно нарізати 2 солоні томати, 1 свіжий червоний помідор, цибулину, додати мелений перець і ложку оливкової олії.

Зелені помідори по-грузинськи — рецепт розрахований на двох літрову ємність. На 1.5 кг зелених плодів одного розміру беруть 2 головки часнику, пучок петрушки, половина стручка перцю чилі, літр води, 2 столові ложки солі. Кожен помідор потрібно надрізати хрестом майже повністю. Часник, перець та петрушку подрібнюють, перемішують, начиняють сумішшю томати. Овочі укладають у ємність і заливають охолодженим розсолом із води та солі. Накривають кришкою з вантажем і містять три дні за кімнатної температури. Потім ставлять у прохолодне місце, на 10 день страва готова.

Про автора

admin administrator