Що потрібно робити з виноградом на зиму

Авторadmin

Що потрібно робити з виноградом на зиму

Зміст:

Заготівля винограду на зиму: TOP-9 найвишуканіших рецептів

Особливості заготівлі винограду на зиму. TOP-9 вишуканих покрокових рецептів на будь-який смак: сік, варення, джем, желе та інші. Відео-рецепти.

  • Особливості заготівлі винограду на зиму
  • TOP-9 вишуканих рецептів з винограду на зиму
  • Виноград як оливки на зиму
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування винограду як оливки на зиму:
  • Маринований виноград без стерилізації на зиму
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування маринованого винограду без стерилізації на зиму:
  • Виноградний сік на зиму
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування виноградного соку на зиму:
  • Виноградне варення з горіхами на зиму
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування виноградного варення з горіхами на зиму:
  • Виноградний джем на зиму
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування виноградного джему на зиму:
  • Компот з винограду «Ізабелла» на зиму
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування компоту з винограду «Ізабелла» на зиму:
  • Виноградне желе на зиму
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування виноградного желе на зиму:
  • Сечений виноград з гірчицею
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування моченого винограду з гірчицею:
  • Виноград з кавуном на зиму
  • Інгредієнти:
  • Покрокове приготування винограду з кавуном на зиму:
  • Відео-рецепти винограду на зиму

Рецепти з винограду на зиму – це не тільки компот або джем. Існує багато способів консервування смачної і корисної ягоди. З неї можна приготувати як солодкі десерти для будь-якого випадку, так і пікантні закуски, які послужать вишуканим гарніром до м’ясних страви.

Особливості заготівлі винограду на зиму

Виноград у багатьох культурах вважається символом благополуччя. І це зовсім не дивно, адже його склад, який рясніє вітамінами і антиоксидантами, дійсно унікальний. Ягоди сприяють виведенню з організму токсинів, зміцнюють імунітет, попереджають передчасне старіння.

Але разом з тим виноград знайшов широке застосування і в кулінарії: його запікають, додають в десерти і салати, подають до м’ясних страви і заготовляють на зиму, причому консервована ягода не поступається в корисних властивостях свіжій.

Неймовірно смачними і ароматними виходять виноградні соки, компоти, варення, джем, желе, повидло, пастила. Також виноград можна законсервувати разом з кавуном, яблуками, сливами і навіть помідорами або зробити закуску, яка буде нагадувати оливки. Щоб відтинити смак ягід, у заготовки додають різні спеції, чорний перець горошком, корицю, ваніль або гірчицю.

Для приготування заготовок на зиму можна використовувати будь-які сорти винограду, проте в будь-якому випадку плоди повинні бути цілими, стиглими, а не перезрілими. На них не повинно бути ніяких пошкоджень.

TOP-9 вишуканих рецептів з винограду на зиму

На основі винограду можна зробити досить різноманітні заготовки на зиму: варення, джем, повидло, пастилу, желе, сік, морс або компот. Далі найкраща колекція рецептів, які допоможуть оригінально урізноманітнити ваше меню.

Виноград як оливки на зиму

Виноград, заготовлений під оливки, має солодко-кислий смак і пікантну гірчинку, завдяки чому користується величезною популярністю. Відмінно поєднується з в’яленим м’ясом, хамоном, різними сортами сиру і видами горіхів. Крім того, його можна використовувати як інгредієнт для приготування бутербродів і створення канапе.

  • Калорійність на 100 г – 45 ккал.
  • Кількість порцій – 2 ємності по 0,5 л

Час приготування – 30 хвилин

Інгредієнти:

  • Виноград (подовжений) – 600 г
  • Гірчиця в зернах (суха) – 2 ч. л.
  • Перець запашний – 4 горошини
  • Перець чорний – 4 тріски
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Оцет яблучний – 4 ст.л.
  • Вода – 300 мл

Покрокове приготування винограду як оливки на зиму:

  1. Перш за все, слід зняти ягоди з пензлів і залити водою для усунення живих дріжджів.
  2. Перед тим як зробити заготовку, проколіть ягідки, в іншому випадку вони можуть лопнути, коли будете заливати їх окропом.
  3. Заповніть підготовлені ємності виноградом, вскип’ятіть воду і залийте нею вміст банок.
  4. Пропарте їх протягом 10 хвилин, накриваючи кришками.
  5. Перед тим як закрити виноград на зиму, приготуємо маринад. Для цього залийте водою сіль, перець, гірчицю і цукор, потім доведіть до кипіння, після чого додайте оцет.
  6. Злійте з пропарених банок воду і залийте вміст приготованим маринадом.
  7. Якщо планується зберігання закрутки при кімнатній температурі, додайте в кожну ємність по 1/2 таблетки аспірину.
  8. Закатайте банки з виноградом на зиму кришками, дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть, і через добу перенесіть на постійне місце зберігання.

Маринований виноград без стерилізації на зиму

Маринований виноград на зиму – це оригінальна заготовка з пікантним смаком, яку можна подавати до м’ясних страви і різних сортів сиру. Також за її участю можна робити різні салати, які будуть доречні і на святковому столі. Готується досить просто, без стерилізації, на що потрібно не більше 10 хвилин. Виноград також можна використовувати будь-якого кольору, проте важливо вибирати щільні ягоди.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Оцус 9% – 70 мл
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Чорний перець горошком – 9 шт.
  • Молитва кориця – 1,5 ч.л.
  • Гвоздика в бутонах – 6 шт.

Покрокове приготування маринованого винограду без стерилізації на зиму:

  1. Замочуємо виноград на деякий час, викидаючи зіпсовані ягоди.
  2. Пропарюємо протягом пари хвилин, заливаючи гарячою водою, так вони стануть м’якшими.
  3. На дно кожної банки, які слід попередньо простерилізувати, укладаємо лавровий лист і спеції.
  4. Заповнюємо ємності виноградом.
  5. Далі приготуємо маринад. Всинаємо в киплячу воду цукор і сіль, проварюємо, поки вони не розчиняться, а потім додаємо оцет.
  6. Знімаємо маринад з плити і заливаємо їм заготовки на зиму з винограду.
  7. Закупорьте ємності, переверніть, утепліть і дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть, а потім перенесіть на постійне місце зберігання.

Виноградний сік на зиму

Сік з винограду на зиму – це дуже корисний напій, що містить величезну кількість вітамінів, органічних кислот, пектину і мінеральних солей. А заготовити його простіше простого, якщо є соковижималка, проте можна видавити сік і без неї. Найкраще використовувати виноград без кісточок. Він повинен бути стиглим, але не перезрілим, який не має ушкоджень.

Інгредієнти:

  • Виноград – 3 кг
  • Цукор – 200 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Покрокове приготування виноградного соку на зиму:

  1. Грозди промивають під проточною водою, а потім, відкинувши на дуршлаг, чекають, поки стече рідина. Прибирають зіпсовані і мляві ягоди.
  2. Підготовлені плоди пропускають через м’ясорубку або пресують, а потім отриману масу перетирають через сито.
  3. Віджатий сік з домашнього винограду на зиму слід процедити, використовуючи для цього марлю.
  4. Потім його нагрівають, переливаючи в емальовану каструлю, до 80-85 ° C. При цьому важливо не нагрівати рідину.
  5. На наступному етапі приготування напою всинаємо в нього цукор і ванілін.
  6. Наповнюємо гарячою рідиною банки, накриваємо кришками і пастеризуємо при 85 ° С протягом 15-30 хвилин, залежно від їх розміру. Для 0,5 л знадобиться 15 хвилин, для літрових – 20 хвилин, для 3 л – півгодини.
  7. Негайно закупорте банки, переверніть, утепліть і дочекайтеся, поки вони охолонуть.
  8. Приберіть на зберігання і тримайте в прохолодному місці.

Зверніть увагу! У процесі зберігання в соку, приготовленому з винограду, випадає осад, і перед вживанням його не потрібно збовтувати. Акуратно профільтруйте напій, використовуючи складену в кілька шарів марлю.

Виноградне варення з горіхами на зиму

Дуже корисний і оригінальний рецепт варення з винограду на зиму, запеченого в духовці. Надати родзинку ласощам можна, додавши горіхи і спеції. Для його приготування можна використовувати будь-який сорт винограду, проте краще взяти ягоди без кісточок. Цю універсальну заготовку можна подати до тостів, млинців, вівсяної каші або використовувати як начинку для пирогів.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1-1,2 кг
  • Виноградний сік – 200 мл
  • Цукор – 600 г
  • Кориця – 1-2 палички
  • Бадьян – 1-2 зірочки
  • Горіхи – 100-150 г

Покрокове приготування виноградного варення з горіхами на зиму:

  1. Заливаємо гроздья винограду водою і залишаємо на деякий час, щоб прибрати дріжджові грибки.
  2. Відокремлюємо ягоди від пензлів і віджимаємо з горсті виноградин трохи соку – не більше 250 мл. Можна для цього скористатися соковижималкою або блендером.
  3. Інші ягідки пересипаємо в форму, додаємо цукор і спеції.
  4. Поливаємо виноград віджатим соком і відправляємо форму в духовку.
  5. Запікаємо ягоди протягом пари годин, роблячи температуру 150 ° C.
  6. Через 2 години додайте до варення з винограду на зиму горіхи і запікайте ще півгодини.
  7. Якщо ви взяли ягоди з кісточками, їх можна видалити, перемішавши заготовку: вони спливуть на поверхню.
  8. Розфасуйте гаряче варення в простерилізовані банки, укутайте і дочекайтеся їх остигання, після чого приберіть на зберігання.

Виноградний джем на зиму

Як правило, виноград асоціюється з вином або виноградним оцтом. Однак ця соковита ягода чудово підходить для приготування смачного джему. Щоб надати йому родзинку, шкіряцю з плодів не знімають, крім того, в ній міститься багато вітамінів. Однак важливо використовувати сорт, який не містить кісточок.

Інгредієнти:

Покрокове приготування виноградного джему на зиму:

  1. Промийте грозди и отделите ягоды от кистей. Приберіть пошкоджені та мляві плоди.
  2. Склавши виноград у каструлю, його потрібно трохи розім’яти, використовуючи товкушку, а потім відправити на плиту.
  3. Варите протягом 10-12 хвилин до утворення соку.
  4. Далі, згідно з рецептом заготівлі з винограду на зиму, ягоди протираються крізь сито, щоб видалити шкурку.
  5. В отриману масу всинаємо цукор і знову варимо джем протягом 15-20 хвилин, роблячи вогонь сильним. Не забуваємо завадити, щоб не пригоріло.
  6. Щоб перевірити його готовність, потрібно капнути трохи маси на блюдці: вона не повинна розтікатися.
  7. Заповніть баночки гарячим джемом з домашнього винограду на зиму. Не забудьте їх попередньо простерилізувати.
  8. Закупорьте, переверніть і дочекайтеся, поки заготовки повністю охолонуть, а потім приберіть на зберігання.

Компот з винограду «Ізабелла» на зиму

Виноград «Ізабелла» зазвичай використовують у виноробстві, однак він годиться і для приготування компоту, який особливо до речі доведеться під час застіль у холодну пору року. Оскільки ягідки дуже солодкі, обов’язково в напій додають лимонну кислоту. Але також смак можна регулювати шляхом зменшення кількості цукру.

Інгредієнти:

  • Виноград – 350 г
  • Вода – 1,3 л
  • Цукор – 110 г
  • Лимонна кислота – 0,5 ч. л.

Покрокове приготування компоту з винограду «Ізабелла» на зиму:

  1. Вимиваємо грозді під проточною водою і знімаємо з кистей ягоди.
  2. Засипаємо їх по банках, які попередньо слід простерилізувати.
  3. Далі, згідно з рецептом компота з винограду на зиму, всипаємо в кожну з них лимонну кислоту.
  4. Тепер приготуємо сироп. У киплячу воду додамо цукор і розмішаємо, щоб він розчинився.
  5. Заливаємо отриманою рідиною вміст банок і відразу ж закочуємо.
  6. Перевертаємо ємності з компотом з винограду на зиму, укутуємо, чекаємо, поки повністю охолонуть і колір напою стане насиченим.
  7. Прибираємо на зберігання в комору.

Виноградне желе на зиму

Желе з винограду на зиму – неймовірно апетитна заготовка, що має солодкий смак і насичений аромат. Ніхто з домочадців і гостей точно не залишиться байдужим! Для приготування ласощів можна використовувати будь-які сорти винограду, проте краще взяти солодкі, щоб не додавати багато цукру.

Інгредієнти:

  • Виноград – 1 кг
  • Цукор – 200 г
  • Агар-агар – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – 3 тріски
  • Вода – 100 мл

Покрокове приготування виноградного желе на зиму:

  1. Промийте гріздя винограду і зніміть ягоди з пензлів. Можна їх замочити у воді на деякий час.
  2. Пересипайте плоди в каструлю, додайте до них цукор і лимонну кислоту.
  3. Ретельно перемішавши вміст, ємність відправляють на плиту.
  4. Влийте в каструлю трохи води і дочекайтеся, поки маса закипить.
  5. Згідно з рецептом желе з домашнього винограду на зиму, томіть заготівлю протягом 20 хвилин, до тих пір, поки ягоди «не розкриються».
  6. Через вказаний час вогонь вимикають, а отриману масу перетирають, використовуючи ситечко.
  7. Маяк видаляють, а сік переливають в каструлю і додають в нього агар-агар.
  8. Суміш прогрівають кілька хвилин, і можна переливати її в попередньо простерилізовані банки.
  9. Ємності щільно закупорюють, залишають до повного остигання, не перевертаючи, і прибирають на зберігання.

Сечений виноград з гірчицею

Старовинний рецепт, що дозволяє заготовити виноград без термічної обробки, тим самим зберігши в ньому максимальну кількість корисних речовин. Таку легку закуску можна подавати як самостійну страву або використовувати при приготуванні зимових салатів.

Інгредієнти:

  • Виноград – 10 кг
  • Вода – 5 л
  • Цукор – 150 г
  • Сіль – 50 г
  • Гірчиця (порошок) – 50 г

Покрокове приготування моченого винограду з гірчицею:

  1. Перш за все, слід ретельно вимити гроздья винограду під проточною водою, а потім відокремити ягідки від кистей.
  2. Прибираючи зіпсовані і мляві плоди, виноград пересипають в чисту ємність.
  3. Далі посуд слід накрити складеною в кілька шарів марлею або чистою тканиною.
  4. Зверху встановіть на ємність гніт. При цьому важливо контролювати, щоб ягоди не пошкодилися і не розтріскалися.
  5. На наступному етапі приготування винограду на зиму потрібно зробити маринад. У киплячу воду всипайте сіль і цукор, перемішайте, поки інгредієнти не розчиняться.
  6. Дочекайся, поки розсол охолоне, і додайте в нього гірчицю.
  7. Отриманою рідиною слід залити виноград, залишити ємність в теплі і витримати так 3-5 днів.
  8. Через зазначений час прибираємо посуд у прохолодне місце, а ще через місяць сечений виноград можна подавати до столу.

Виноград з кавуном на зиму

Один з найбільш оригінальний рецептів з винограду на зиму, за яким можна зробити смачну барвисту закуску. Якщо кавун у вас солодкий, цукор у процесі приготування можна не використовувати. Під час заливки ягід розсолом рекомендується додати горошини перцю.

Інгредієнти:

  • Кавун – 400 г
  • Виноград – 250 г
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцус – 2 ст.л.
  • Часник – 1 зубчик

Покрокове приготування винограду з кавуном на зиму:

  1. Кавун промийте, розріжте, спробуйте на смак, щоб визначитися з кількістю цукру, і наріжте на сегменти або квадрати.
  2. Гроздья винограда промойте и оборвите ягодки с кистей, затем их следует всыпать в глубокую емкость и замочить на некоторое время, чтобы убрать все присутствующие дрожжи, в противном случае заготовка может испортиться и забродить.
  3. Викладіть кавун у банку і додайте виноград, заповнюючи їх до плечиків.
  4. Далі необхідно приготувати розсол. Вскип’ятіть воду, перелийте в ємність, накриваючи бляшаною кришкою, і залиште на 15 хвилин, щоб пропарилася.
  5. Всиньте в каструлю сіль, цукор, додайте попередньо очищений і нарізаний слайсами часник, а також горошини перцю.
  6. Залийте вміст каструлі водою з банки і доведіть до кипіння.
  7. Влийте в маринад оцет і залийте їм виноград з кавуном.
  8. Щільно закупорте банки, дочекайтеся, поки заготовки охолонуть, і приберіть на зберігання.

Заготовки из винограда на зиму

Во многих культурах виноград всегда считали символом благополучия. Еще во времена Гиппократа виноградолечением восстанавливали силы, а сам плод изображали на старинных фресках и воспевали в стихах. Неспроста, чрезвычайно богатый антиоксидантами и витаминами виноград, целебные свойства которого изучали даже в древней медицине, называют ягодой жизни. В зависимости от сорта, кислинку или сладость ягоды со множеством оттенков, с успехом применяют в кулинарном творчестве. Причем, у этого растения прекрасны не только грозди, но и листья с косточками. Виноград тушат и запекают, добавляют в десерты, подают к мясу. Опытные кулинары, также, заготавливают виноград впрок. В домашних условиях из него делают вино и компоты, джем и мармелад, его мочат и маринуют. Виноградные заготовки на зиму отлично сохраняются не теряя полезных качеств, а оценить их вам помогут простые пошаговые рецепты.

Лучшие рецепты с фото

Рецепт компота из винограда на зиму с фото – вкуснейший виноградный компот по простому рецепту без стерилизации.

Все знают насколько полезен виноград – это и общее укрепление иммунитета, защита от рака, выведение токсинов из организма, предотвращение преждевременного старения и профилактика сердечно-сосудистых заболеваний. Поэтому, очень хочется сохранить такие “витаминные бусинки” на зиму. Для этого, по моему мнению, нет ничего лучше и вкуснее, как закатать виноградный компот по этому простому рецепту без стерилизации. Как я делаю это каждую осень — расскажу Вам пошагово.

Домашнее варенье из винограда на зиму — пошаговый рецепт с фото как варить виноградное варенье с косточками.

Никогда не пробовали виноградное варенье? Вы очень много пропустили! Полезное, вкусное, легкое в приготовлении и хранении, просто удивительное варенье из любимого сорта винограда, поможет скрасить холодные зимние вечера с чашечкой ароматного чая. Главная изюминка этого рецепта — готовим варенье из винограда в духовке.

Вкусный компот из винограда на зиму без стерилизации

Вкусные и полезные домашние компоты на зиму делают из самых разных фруктов и ягод. Сегодня я решила сварить виноградный компот из черного (или синего) винограда. Для этой заготовки я беру сорта Голубок или Изабелла.

Варенье из винограда с грецким орехом на зиму — простой рецепт

Так уж получилось, что винограда в этом году было достаточно и, как бы мне не хотелось получить всю пользу от свежих ягод, все равно часть лежала в холодильнике. И тогда я подумала о каком-нибудь простом и быстром способе от них избавиться, дабы не пропадал.

Простое варенье из винограда

Слово «виноград» — чаще всего ассоциируется с вином, виноградным соком и виноградным уксусом. Редко кто вспоминает, что из этой сочной солнечной ягоды можно сделать и вкуснейшее виноградное варенье или джем.

Последние записи

Как приготовить вкусный морс из винограда на зиму, и в чем его польза

Натуральный виноградный сок содержит в себе такое количество полезных веществ и элементов, которое может сравниться с настоящими лекарственными препаратами. В связи с чем, много сока пить нельзя, но можно приготовить из сока виноградный морс.

Виноградный сок из «Изабеллы» на зиму — 2 рецепта

Некоторые опасаются заготавливать виноградный сок на зиму из-за того, что он плохо хранится и очень часто превращается в винный уксус. Это, конечно, тоже нужный продукт на кухне, который заменит дорогой бальзамический уксус, но в таких количествах он явно не нужен. Есть правила приготовления виноградного сока, чтобы он хорошо хранился, и их нужно соблюдать. Рассмотрим 2 рецепта, как приготовить виноградный сок на зиму из винограда «Изабелла».

Как сделать джем из винограда – рецепт приготовления вкусного виноградного джема в домашних условиях на зиму

Джем из винограда готовится достаточно легко. На вид это полупрозрачная желеобразная масса, с очень нежным запахом и вкусом. Для придания «изюминки» виноградному джему, его готовят с кожурой, но без косточек. Звучит немного странно, но на самом деле, это совсем не сложно. Виноград с кожурой имеет более интенсивный цвет, да и именно в шкурках содержится масса витаминов, которые не стоит выбрасывать.

Как приготовить вкусное виноградное повидло в домашних условиях — основные способы заготовки повидла из винограда

Современные сорта винограда подходят для выращивания даже в северных регионах, поэтому заготовки из этой чудо-ягоды становятся все более популярны. Сегодня мы познакомим вас с различными способами приготовления вкусного виноградного повидла. За счет того, что виноград содержит в себе большое количество сахаров, повидло можно даже готовить без добавления сахарного песка. Но обо всем по порядку…

Рецепти страв з виноградом

Компот з слив та винограду виходить дуже смачним та насиченим завдяки вдалому поєднанню основних інгредієнтів. Рецепт дуже простий, з ним впорається навіть господиня-початківець.

Для маринування краще вибирати білий щільний виноград, що не перестигнув, по-перше, щоб він краще зберіг свою форму, по-друге, білі ягоди не пофарбують розсіл. А якщо підібрати близькі за.

У салатницю відправляється відварене куряче філе, нарізана селера, зелень, горіхи, мак і половинки винограду. Далі туди додається сіль, чорний мелений перець, все заправляється майонезом і перемішується.

Простий і смачний варіант приготування святкових канапе – з виноградом і сиром. Обидва інгредієнта відмінно доповнюють один одного. У підсумку виходить ніжний і соковитий смак

Взимку неможливо знайти багато ягод і фруктів, які хотілося б додати в десерти. Приготовані вами солодкі страви не повинні від цього страждати. Ось чому варто подумати наперед і.

У тому році закатала 10 літрових банок за цим рецептом. Вийшло дуже ошатно і красиво. 5 залишила собі, а решту роздала рідним: сину, доньці та батькам. Що вам.

Якщо просто грушевий компот набрид, зверніть свою увагу на цей рецепт. Солодкість груш дуже вдало доповнюється ненав’язливою терпкістю винограду. Груші потрібно вибирати смачні

Цей компот володіє дуже яскравим насиченим смаком і не менш яскравим ароматом. Гарний – ніжно-малинового відтінку, він дуже ефектно виглядає з цільними ягодами в складі. М’

У цьому рецепті дуже вдало поєднуються звичні і незвичні смаки. Сирний сир із зеленню – класика – і обсмажений виноград, який рідко хто пробував, а даремно. Він набуває.

У теплу пору року, а влітку особливо, мене тягне на все свіже і соковите! Всього одна тарілка салату здатна зарядити енергією і хорошим настроєм на весь день. Особливо.

Якщо стоїте, краще сядьте, тому що наш сьогоднішній торт «фрукти в желе» одним своїм виглядом приводить в невимовний захват. Настільки красивий, що його шкода їсти! Щоб вразити гостей.

З усіх поєднання продуктів для майонезного салату моє найулюбленіше-курка і виноград. При цьому важливо, щоб останній був солодким. Тому часто користуюся трюком з мікрохвильовкою, якщо не пощастило з.

У холодну пору року дуже хочеться з’їсти щось смачне. Щоб себе потішити, багато господині заготовляють солодкі помідори на зиму, використовуючи рецепти на 3-літрову банку.

М’ясо курки — низькокалорійний дієтичний продукт. Нижче представлені рецепти з фото приготування фаршированої курки в духовці цілком. Чарівна курочка М’

Про автора

admin administrator