Що робити зі шкіркою граната

Авторadmin

Що робити зі шкіркою граната

Як використовувати шкірку граната: 4 цікавих способи

І хоча ми більше цінуємо зерна граната, його шкірка не поступається за корисними властивостями.

Гранатову шкірку не варто викидати / Джерело: pexels.com

У тренді

Анна Трінчер і Олександр Волошин прокоментували возз’єднання

Це була моя помилка, мій урок, – Брежнєва дала рідкісний коментар про розлучення з Меладзе

Христина Остапчук зізналася, які домовленості мала з Володимиром щодо спільного будинку

У цій статті ми розповімо тобі, як можна використати навіть цю частину фрукта, яку досі ми викидали. Від приготування напоїв і фруктових салатів до ароматизації страв – ми доведемо, що гранатова шкірка варта більшого, ніж смітник.

Це цікаво: чи можна їсти цибулю, яка проросла Дивіться також

1. З неї можна приготувати поживний напій

Ти, можливо, не думала про це, але зі шкірки граната можна приготувати смачний чай. Спочатку потрібно зневоднити шкірку, подрібнити її в порошок, а потім засипати в пакетики для чаю. Напій виходить унікальним на смак і з насиченим ароматом.

Як приготувати? Поклади шкірки граната на деко і запікай при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин або залиши сушитися на сонці на три дні. Після того, як вони висохнуть, подрібни їх у блендері, щоб отримати порошок, який потім поклади в пакетики для чаю і завари.

2. Продовжує термін придатності продуктів

Гранатова шкірка містить антимікробні властивості, які зменшують ріст бактерій. Ось чому ти можеш використовувати порошок з неї, щоб продовжити термін придатності продуктів. Поклади його біля фруктів, овочів, м’яса.

3. Підвищує поживну цінність печива

Випічка може бути поживною, якщо до її складу входить невелика кількість порошку гранатової шкірки. А от на смак він зовсім ніяк не впливає! Цей порошок може збагатити печиво, оскільки він містить більше клітковини, жирів і білків, ніж пшеничне борошно. Що стосується відповідної пропорції, то вона не повинна перевищувати 5% від кількості борошна, передбаченої рецептом.

4. Додає користі салатам

Салати – це гарне поле для експериментів! Використання чайної ложки порошку гранатової шкірки додасть страві не тільки особливого смаку, але й порцію антиоксидантів. Якщо тобі сподобається результат, можеш поступово збільшувати кількість порошку. Те ж саме стосується фруктових салатів, приготованих із сезонних інгредієнтів.

Раніше ми писали, як дізнатися, що яйця зіпсувалися.

Матеріал має винятково інформаційний характер і не містить жодних порад, що стосуються вашого здоров’я. Якщо вам потрібні встановлення діагнозу, медична консультація або лікування, зверніться до фахівця.

1 0 0 0 0 0 FOOD Кулінарні лайфхаки Поділитись:

Корки граната – помічник при багатьох недугах. Лікувальний ефект і властивості плодової шкірки

Те, що насіння граната володіють цілющими властивостями, є загальновідомим фактом. Вони благотворно діють на кровоносну систему. А ось про те, що шкірка цього фрукта теж корисна, знають не всі. Вона характеризується широким лікувальним спектром застосування. Як допомагають кірки – залежить від рецепта їх приготування.

Біохімічний склад гранатової шкірки

Кірка гранту – великий помічник при розладах кишечника. Близько 30% в ній відведено дубильних речовин. Це означає, що шкірка має сильну в’яжучу дію. Ліки на її основі застосовують при коліках, діареї, ентероколіті. Разом з рослинними антиоксидантами поліфенолами, які також є в шкірці, таніни і катехіни (дубильні сполуки) роблю гранат прекрасним засобом при дизентерії, сальмонельозі. Для лікування інфекційної діареї використовують відвар.

Шкірка – відмінний антиоксидант. У них є повний набір мінеральних речовин в макро- і микроколичествах: калій, кальцій, марганець, залізо та ін., Включаючи досить рідкісні холін, нікель і селен. Шкірка також містить набір вітамінів і органічних кислот. Серед іншого в ній є близько 5% алкалоїдів. Ці отруйні елементи при великій концентрації в організмі викликають інтоксикацію: запаморочення і слабкість, ймовірну блювоту і навіть судоми та погіршення зору. Тому вагітним або годуючим жінкам слід вкрай обережно приймати кошти з цим компонентом (після консультації з медиками).

Увага! Гранат має досить сильне аллергенное дію. Протестуйте свій організм перед прийомом фрукта.

Лікувальні властивості шкірки граната

Поліфеноли і дубильні сполуки – головна цінність і основні діючі речовини гранатових корок. Вони допомагають в таких ситуаціях:

  1. Проблеми з шлунково-кишкового тракту. Ефективність в’яжучих властивостей вчені описували ще до н.е. Користь граната особливо відчувають ті, хто з яких-небудь причин не може приймати фабричні медикаменти. Лікарі дозволяють лікувати за допомогою шкірки і дитячі животи.
  2. Хвороби ротової порожнини. Кровоточать чи у вас ясна або запалилося горло – полоскання засобами на основі гранатової шкірки зніме біль і неприємні відчуття при стоматиті, гінгівіті, механічному пошкодженні ясна, фарингіті, риніті.
  3. Запалення сечостатевої та видільної систем, печінки, легенів.
  4. Пошкодження шкіри. Препарати з гранатовим околоплодником знімають запалення і загоюють рани. Наприклад, при опіках і обмороженнях. Також вони сприяють оздоровленню шкіри обличчя, видаляючи вугри і зморшки.
  5. Хворобливий стан шкіри голови. Шампуні і ополіскувачі з активними речовинами гранатової шкірки знижують лущення шкірного покриву, рятуючи від лупи. Також відмічено, що застосування цих засобів стимулює ріст волосся.

Увага! Шкірка граната надає загоює дію при всіх типах кровотечі. У тому числі внутрішніх, які викликають кровохаркання або рясні місячні.

Іноді в числі лікувальних властивостей граната називають антигельминтное дію. Цей ефект поки науково не підтверджені, хоча неофіційна медицина рекомендує відвари на основі продукту проти стрічкових глистів.

Корки представлені в народних рецептах і проти виразки шлунка, черевного тифу, холери, захворювань печінки, вух і очей. Однак в них швидше використовується саме той же сильнодіючий в’яжучий і загоює якість природного компонента.

Як заготовити шкірку граната

Щоб будь-який із засобів на основі гранатового навколоплідника вийшло дієвим, важливо правильно заготовити компонент:

  • купите стиглий твердий плід зі здоровою шкіркою;
  • дуже добре помийте його;
  • обережно видаліть кірку, не піклуючись про її цілісності;
  • видаліть білу рослинну тканину на внутрішній стороні;
  • ретельно промийте;
  • покладіть тонким шаром на серветку і накрийте зверху марлею;
  • залиште при кімнатній температурі до повного висихання (приблизно на 1 тиждень);
  • зберігайте в скляній або паперовій тарі під щільною кришкою.

Порада. Про придатність гранту для заготовки каже його окрас. Кірка повинна бути бордовою, темних тонів. Допускається наявність пігментних плям. А ось використовувати плоди з посветлевшей шкіркою або великими коричневими плямами на ній не можна.

Суха шкірка гранту зберігають корисні властивості близько 1 року. Після цього стають непридатними для лікування. Перед використанням в рецепті кору зазвичай подрібнюють. Для цього підійдуть звичайна ступка, блендер або кавомолка.

Народні рецепти коштів з кірок граната

Рецептура коштів на основі гранатової шкірки залежить від завдань, які вам треба вирішити. При всіх порушеннях роботи кишечника приймають настій:

  • насипте з банку 12 г сухих кірочок;
  • залийте 1 ст. окропу (0,25 л);
  • щільно накрийте і настоюйте 30 хв.

Увага! Безпечна пропорція води і сухого компонента – не менше 20: 1.

Хворому необхідно приймати тільки свіжий, що не проціджений настій, настояний не більше 12 ч. Відразу випивається півсклянки. При звичайних розладах і діареї більшого, швидше за все, і не знадобиться. Але якщо в діяльність організму втрутилася інфекція, і полегшення після першого прийому не настав, продовжуйте пити настій кожні 3-3,5 год.

Порада. З ранку ліки п’ється натщесерце. Після останнього прийому на ніч їсти нічого не можна. При тривалій дисфункції шлунка і кишечника лікуєтеся тижневими курсами з 7-денною перервою між ними.

Від проносу допомагає вживання і сухий гранатової кірки. Дорослій рекомендують приймати по 3 щіпки на добу після їжі, дітям – свіжовіджатий сік самого граната (1: 1 з водою). Щоб приготувати протизапальний засіб на шкірці граната, зробіть відвар:

  • 2 ч. Л. сухий товченої шкірки залийте 1 ст. окропу;
  • поставте на водяну баню на 30 хв;
  • процідіть.

Приймати такий засіб потрібно 2 рази на добу по 0,5 л перед їжею до повного одужання. Водний настій і відвар з сухої шкірки граната приймають також для полоскання порожнини рота і горла. А порошком ще загоюють рани, тріщини, садна.

Чим корисні скоринки граната: відео

Related Posts:

Про автора

admin administrator