Скільки часу варити заморожені гребінці

Авторadmin

Скільки часу варити заморожені гребінці

Скільки варити Морський гребінець?

Якщо Гребінці свіжі, то вони не вимагають варіння зовсім. Заморожені Гребінці перед тим, як варити, слід розморозити. Якщо є раковина, то відокремити білу частину – це м’ясо гребінця, придатне в їжу. Закип’ятити воду, викласти гребінці, і варити 1 хвилину. Якщо хочеться обсмажити Гребінці, то варити їх перед смаженням не потрібно.

Як варити морські гребінці

1. Гребінці промити під холодною водою.
2. Розкрити раковину, промити зсередини не відокремлюючи від раковини, щоб тіло гребінця не розвалилося.
3. Коли всі раковини будуть очищені, м’ясо відокремити від слизової частини — мантії, і від ніжки кріплення м’яса до раковини. Їстівне тільки біле щільне м’ясо.
4. Налити в каструлю воду, підсолити і закип’ятити.
5. Викласти гребінці в каструлю і варити 1 хвилину.

Як варити морські гребінці в вершковому соусі

продукти
морські гребінці — півкіло
Лук — 1 голова
вершки 35% жирності — 1/2 склянки
оливкова олія — 10 грам
борошно — 1/2 столової ложки
сіль, мелений чорний перець — за смаком

Як приготувати морські гребінці в вершковому соусі
1. Цибулину очистити від лушпиння і дрібно нарізати. У товстостінну каструлю влити 10 грам масла і обсмажити на ньому цибулю.
2. Півкілограма розморожених морських гребінців промити, розрізати навпіл, викласти до цибулі і обсмажити з двох сторін всього по одній хвилині.
3. Гарячі Гребінці скласти в глибоку тарілку, а на підливі, яка залишилася в каструлі, зварити соус.
4. Для приготування соусу всипати половину столової ложки борошна і швидко розмішати, щоб не утворилися грудочки. почекати закипання і влити півсклянки 35% вершків.
5. Соус злити з каструлі і процідити через сито.
6. Гребінці знову укласти в каструлю і залити соусом.
7. Каструлю з морськими гребінцями накрити кришкою і тушкувати кілька хвилин на тихому вогні.

Фкуснофакти

як є
— Морський гребінець має ніжний солодкуватий смак, який віддалено нагадує смак крабів. Свіжовиловлений морепродукт можна їсти сирим, проте принесений з магазину все-таки рекомендується відварити. Після очищення раковину можна промити і використовувати в якості тарілки для подачі страви з гребінцями.

— якщо ви готуєте складене гаряче блюдо з гребінцями, додавайте морепродукт за 2-3 хвилини до закінчення приготування.

як вибирати
постукайте по раковині: якщо вона закриється, то молюск ще живий. Вибираючи Гребінці, віддавайте перевагу раковин з рожевим м’ясом — чисто білий колір скаже про те, що морепродукт могли вимочувати.
якщо Гребінці очищені і заморожені, стежте за якістю глазурі: її повинно бути небагато, але вона повинна повністю покривати морепродукти.

як зберігати
— морські гребінці в замороженому вигляді зберігають в морозилці 3 місяці, свіжі вжити в день покупки. Відварені Гребінці краще їсти відразу, але якщо блюдо залишилося, то розігрівати його не слід — загубляться смакові якості і м’якість м’яса. Іноді Гребінці продають у відерцях в спеціальному розчині — у закритому відерці їх зберігають до тижня.

гребінець математика
— калорійність морського гребінця — 88 кілокалорій, при цьому вони мають високий вміст білка — 17,5 грам. Вважається дієтичним делікатесом.

— середня вартість кілограма морських гребінців в раковинах — 1200 грн., Ціна замороженого м’яса гребінців — від 1000 грн./1 кілограм (в середньому в Києві на червень 2017 року).

— вага одного очищеного гребінця — 50-100 грам.

Як приготувати гребінці заморожені у вершковому соусі, скільки їх варити

Багато країн світу вважають морепродукти невід’ємною частиною своєї національної кухні. Вони цінні тим, що містять велику кількість білка і мінімальну кількість калорій. Саме завдяки цьому факту страви з морепродуктів відносять до дієтичних. Морські гребінці відносяться до сімейства двостулкових молюсків. Вони, як і всі дари моря, дуже корисні і прості у приготуванні.

Корисні властивості морського гребінця

М’ясо багатьох видів молюсків відносять до вишуканих делікатесів. Їх раковини дизайнери використовують в декорі інтер’єрів. Ці дари моря багаті корисними мікроелементами, амінокислотами і вітамінами.

У них також містяться такі елементи:

  • кальцій;
  • магній;
  • мідь;
  • залізо;
  • марганець;
  • йод;
  • фосфор;
  • натрій;
  • кобальт та інші.

Гребінці також збагачені вітаміном В12, які беруть активну участь у формуванні нервових оболонок. За кількістю йоду, що міститься в продукті, молюски перевершують яловичину, однак вони засвоюються набагато легше, ніж м’ясо. В гребінцях цінується не тільки м’ясо, але і ікряної мішечок. Він збагачений цинком, пантотенової кислотою та рибофлавіном.

Влітку, в червні і в липні, любителі цих морепродуктів мають можливість поласувати гребінцями з ікрою, заставши період їх нересту. У молюсках практично відсутні жири і вуглеводи. Що стосується калорійності, то 100 грамів продукту містять всього 92 ккал.

Морепродукти корисні не тільки для нормалізації роботи нервової системи, але також і для зниження вмісту холестерину в крові, стабілізації кровотоку, поліпшення мозкової діяльності і лікування атеросклерозу. Вживання в їжу молюсків є прекрасною профілактикою інфаркту та інсульту. Страви з цих морепродуктів надають позитивний вплив на чоловічу потенцію, їх часто рекомендують як дієтичне харчування і в разі дефіциту кальцію в організмі.

Які бувають протипоказання

Існують стани та хвороби, при яких бажано утриматися від вживання в їжу цих молюсків, їх небагато, але їх потрібно знати:

  • Гіпертиреоз;
  • Алергія;
  • Індивідуальна непереносимість морепродуктів;
  • Період лактації (через можливість появи алергічних реакцій).

М’ясо дуже ніжне, тому з ним треба поводитися дуже делікатно. До речі, незважаючи на те, що приготувати його можна досить швидко, багато гурмани віддають перевагу вживати їх у сирому вигляді. У продаж вони надходять у консервованому або в замороженому вигляді.

Якщо їх продають замороженими, то ці морепродукти можуть бути розфасованими в пакети або пропонуватися на вагу. Жителі приморських країн мають особливі привілеї, вони можуть придбати живих молюсків.

Як вибирати і зберігати гребінці

Отже, що потрібно знати, щоб правильно вибрати, приготувати і зберігати ці морепродукти.

Розглянемо основні моменти:

  • Молюски продаються в двох варіантах – небудь з раковиною, або чисте м’ясо;
  • Свіжий якісний молюск має запах моря;
  • Колір повинен бути сіруватим або рожево-кремових;
  • М’ясо має форму стовпчика;
  • Якщо ви вибираєте великі гребінці, то майте на увазі, що вони старші і містять меншу кількість корисних речовин;
  • Якщо ви вважаєте за краще вживати їх у сирому вигляді, то вони обов’язково повинні бути живими;
  • Звертайте увагу на те, що у гребінців, витягнутих з води, повинні бути закриті стулки або вони закриваються при торканні пальцем, тільки такі продукти можна їсти в сирому вигляді;
  • Якщо ви купуєте морепродукти в замороженому вигляді, розморожуйте їх при кімнатній температурі, не використовуйте для цього гарячу воду і мікрохвильові печі;
  • Як тільки гребінці розморозилися, відразу ж приступайте до приготування;
  • В замороженому вигляді їх можна зберігати не довше трьох місяців у морозильній камері;
  • Якщо ви купили свіжі морепродукти, то тримайте їх у контейнері з льодом в холодильнику, термін зберігання – не довше трьох днів;
  • Незалежно від того, як ви збираєтеся приготувати дари моря, не використовуйте багато спецій, вони можуть затьмарити ніжний смак м’яса.

Як приготувати морський гребінець заморожений

Велика частина японських і французьких ресторанів пропонують у своєму меню страви з морських гребінців. Як приготувати гребінці заморожені? З ними можна приготувати безліч супів, піцци, других страв, салатів, а також суші. Ці дари моря ідеально поєднуються з вершковим соусом, оливковою олією, лимоном, оливками, чорними бобами, часником та іншими морепродуктами.

Як би ви не вирішили приготувати гребінці – смажити, варити, маринувати, запікати або тушкувати, вони в кожному разі будуть дуже смачні. Пропонуємо кілька простих, але цікавих рецептів.

Молюски з петрушкою

Що нам знадобиться:

  • М’ясо 6 молюсків;
  • 1 зубчик часнику;
  • Столова ложка подрібненої зелені петрушки;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • Столова ложка лимонного соку.

Дари моря промийте під холодною водою і делікатно промокніть паперовим рушником. З’єднайте рубану петрушку, оливкова олія і подрібнений часник. Це і буде нашим соусом.

Обваляйте в ньому молюски і відправте їх на півгодини в холодильник. Потім поставте сковороду на сильний вогонь. Як тільки сковорідка розігріється, зменшіть вогонь і обсмажте морепродукти з двох сторін (по 2 хвилини на кожній стороні). Готову страву полити лимонним соком перед подачею.

Морські гребінці з імбиром

Що нам знадобиться:

  • М’ясо 6-8 молюсків;
  • Зубчик часнику;
  • Смужка імбиру шириною 2 см;
  • Столова ложка оливкової олії;
  • 4 столові ложки бальзамічного оцту;
  • Пучок кінзи;
  • Жменя листя руколи.

Кінзу необхідно дрібно подрібнити. Далі роздушіть часник і дрібно поріжте імбир. На добре розігрітій сковороді протягом хвилини обсмажте часник і імбир на оливковій олії.

Потім додайте до них дари моря, обсмажте з двох сторін, по 2 хвилини на кожній стороні, після чого потрібно додати подрібнену кінзу і бальзамічний оцет, постійно помішуючи. Через хвилину страва готова. Подавати його потрібно на аркушах рукколи.

Рис з морепродуктами

Що нам знадобиться:

  • 400 грамів рису;
  • 500 грамів в раковинах молюсків;
  • 500 грамів неочищених креветок;
  • 600 грамів морської риби;
  • 2 томата;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 цибулини;
  • пучок кінзи;
  • 100 мл оливкової олії;
  • 100 мл білого вина;
  • сіль і перець за смаком.

Гребінці в раковинах потрібно опустити на кілька годин у підсолену воду, таким чином ви зможете вимити з них весь пісок. Рибу очистити, нарізати на однакові шматочки і відправити в миску з холодною водою. Креветки потрібно варити і чистити. В тій же воді варіть молюсків, потім очистіть від раковин, при цьому не забудьте залишити воду.

Обдайте томати окропом, так вам буде легше зняти з них шкірку, потім очистіть від зерен і дрібно поріжте. Подрібніть часник і цибулю. В чистій каструлі розігрійте оливкову олію, в ньому потрібно обсмажити цибулю і часник. Потім влийте біле вино і додайте помідори, рибу, рис і залийте бульйоном від морепродуктів.

Коли рис буде готовий, додайте сіль, перець, кинзу. Якщо буде необхідно, додайте ще трохи бульйону і морепродукти. Вишукане блюдо готове до вживання.

Неважливо, як ви будете готувати гребінці – варити, смажити або тушкувати, вони завжди будуть делікатним прикрасою вашого столу. Їх часто готують з додаванням вершкового соусу, бальзамічного оцту, оливкового масла, лимонного соку і інших кулінарних шедеврів, роблять страву ще більш смачним і ароматним. Експериментуйте і приємного вам апетиту!

Про автора

admin administrator