Енергетична цінність (калорійність) (ккал та кДж) на 100гр – 206,3 кДж / 49,3 ккал. Кефір – кисломолочний продукт змішаного молочнокислого і спиртового бродіння, який виготовляють сквашуванням молока з використанням концентрату грибкової кефірної закваски.
Чим ще корисний кефір і чому його потрібно включити до свого раціону Сприяє відновленню кишкової мікрофлори після приймання антибіотиків. Містить пробіотики, які нівелюють зростання шкідливих бактерій у кишківнику. Багатий на вітаміни А, групи В, С, РР, амінокислоти та інші корисні мікроелементи.
Жінки потребують близько 1800—2200 ккал./день, діти 1500—2000 ккал./день, чоловіки 2200—2700 ккал./день.
Поживна (харчова) цінність 100 g (г) продукту: жири — 5,0 g (г), з них насичені – 3,35 g (г); білки — 17,0 g (г); вуглеводи — 1,8 g (г), з них цукри – 1,8 g (г); сіль – 0,02 g (г). Енергетична цінність (калорійність) на 100 g (г) продукту: 502 kJ (кДж) (120 kcal (ккал)).
Оскільки в кефірі багато білка, організм може не відновитись за ніч. Також не рекомендується пити цей напій на ніч, якщо вдень були підвищені фізичні навантаження – зранку можлива ломота у тілі. Вранці кефір буде корисним, якщо напередодні увечері ви провели час на вечірці.
Кількість калорій в даному продукті буде прямо залежати від його відсотка жирності. Калорійність кефіру, як було сказано вище, залежить від її жирності. 1. Природно, самим найменшим показником калорійності буде володіти знежирений напій. …
Про автора