Скільки хвилин після закипання варити яйця некруто

Авторadmin

 Скільки хвилин після закипання варити яйця некруто

Скільки варити яйця у холодній воді: яйце некруто – варити 2 хвилини після закипання, зменшивши вогонь; яйце в мішечок – варити 4 хвилини після закипання; яйце круто – варимо 7 хвилин після закипання, зменшивши вогонь.10 бер. 2023 р.

Щоб зварити яйце некруто, знадобиться від однієї з половиною до трьох хвилин. Тут усе залежить від обраного способу приготування. Для того, аби зупинити процес приготування і полегшити видалення шкарлупи, після варіння яйця потрібно обов'язково опустити у крижану воду і залишити там на 1-2 хвилини.

Якщо вам треба зварити яйце круто (повна готовність, твердий жовток) – це 10-12 хв після закипання. Якщо треба некруті яйця (твердий білок, рідкий жовток), то на це піде 5-6 хв. Якщо ж ви хочете рідкі яйця (або пашот) – їх треба варити 2-3 хв після закипання води.

На думку експертів, не варто їсти яйця, які варилися понад 10 хвилин. І пояснюють, що буде, якщо переварити яйця. Річ у тім, що під час теплової обробки яєць виділяється сірководень. Це – токсичний газ і він може проникнути в білок.

Якщо варити яйця 9 хвилин Яйця, що варилися 9 хвилин, можна назвати “на круто”. Це класичний час варіння яєць, щоб жовток був твердим і вони гарно чистилися.

Якщо хочете отримати рідкі яйця, або зварені некруто, тримайте їх у воді 4 хвилини. Жовток буде мати жовтогарячий колір, як у сирому яйці, а як розріжете таке яйце – він красиво розтечеться. Для ніжних жовтків з оксамитовою текстурою тримайте яйця у воді 6 хвилин.





Теплі яйця кладуть в посуд і заливають холодною водою так, щоб вона повністю їх покрила. Потім яйця потрібно довести до кипіння і відраховувати час після закипання. На плиті час варіння яєць різної консистенціїпісля закипаннянаступний: 1. у мішечок (напіврідкий білок і рідкий …

Про автора

admin administrator