Скільки потрібно киселю на літр води

Авторadmin

Скільки потрібно киселю на літр води

Скільки потрібно крохмалю для киселю?

Це залежить від того, який по густоті кисіль ви любите. І ще — від якості крохмалю. Іноді крохмаль неякісний — він не дає хорошої консистенції, скільки його ні поклажі. Зазвичай на пачці написано, скільки столових ложок крохмалю потрібно класти в кисіль. На літр води або молока я додаю 5-6 повних (з гіркою) ложок крохмалю, розведеного в невеликій кількості води. Виходить кисіль дуже приємною консистенції і смачний!

Для приготування густого киселю на 1 літр рідини необхідно близько п’яти столових ложок крохмалю. Відповідно для середнього та рідкого цього ласощі потрібно менше крохмалю. Зазвичай господині експериментують і потім вибирають свій ідеальний варіант, який сім’ї за смаком.

  • ГУСТИЙ КИСІЛЬ: на один літр рідини 70 грам крохмалю;
  • СРЕДНЕ_ГУСТОЙ КИСІЛЬ: на один літр рідини 40 грам крохмалю;
  • РІДКИЙ КИСІЛЬ: на один літр рідини 30 грам крохмалю.

На літр води цілком вистачить 3-4 столові ложки крохмалю, але деякі люди люблять більш густий кисіль, тоді можна і 5 ложок покласти. В радянські часи в кулінарних книгах радили додавати крохмалю 10% від кількості рідини. Але, знову ж таки, повторюся, тут немає строгих пропорцій, крохмаль додають на любителя, комусь подобається більш рідкий кисіль, а кому-то густішою…

кисіль вийшов рідкий, треба на літр води 4 чайних ложок крохмалю або трохи менше чайної ложки на склянку води. кисіль вийшов середньої густоти, на літр води покладіть 5 — 6 чайних ложок крохмалю або 1 чайну ложку на склянку води. кисіль вийшов дуже густий, то на літр води знадобиться крохмалю 7 — 8 чайних ложок або 1,5 чайної ложки на склянку води.

Для отримання киселя середньої густоти: на 3-х літрову каструлю киселя необхідно додати 3-4 повних (з горою) столових ложок крохмалю. Краще брати картопляний крохмаль вищого сорту. Додавати крохмаль треба наприкінці варіння, попередньо розчинивши його окремо у невеликій кількості холодної води. Додавати треба повільно, весь час помішуючи кисіль.

Я думаю густий кисіль(в міру густий), звичайно ж, краще, інакше навіщо тоді пити кисіль. Можна і соку попити тоді. Я зазвичай купую готовий кисіль в пачках і просто розводжу водою, а далі як на пачці написано. Мені обов’язково потрібно спробувати приготувати кисіль, а то здається, що тільки я його і не варю(((

Зараз вже рідко можна зустріти у продажу крохмаль. Скрізь вже або в брикетах сухі киселі або в пластмасових пляшках продається готовий. Тим, хто не любить густий кисіль, на літр води треба 3 десертних ложки крохмалю, тоді він вийде рідким, для густої консистенції — 5-6 ложок.

Кисіль буває різний по густоті, розводячи крохмаль з водою, вже на око видно, який кисіль вийде. Можна взяти 15 грам на 1 літр води. Вийде дуже рідкий. Якщо візьмете 6 столових ложок крохмалю на літр води, то в такому киселях буде стояти ложка.

Я завжди на літр води кладу 10 чайних ложок крохмалю, цього достатньо, щоб кисіль був досить густим. Якщо Ви любите рідкий кисіль, тоді можна покласти і менше ложок, експериментуйте, і у Вас обов’язково вийде ідеальний для Вас кисіль!

Добавить комментарий Отменить ответ

Рубрики

  • їжа і кулінарія
  • інше
  • авто і мото
  • бізнес і фінанси
  • будівництво та ремонт
  • гороскопи, магія, ворожіння
  • дозвілля і розваги
  • здоров’я та медицина
  • знайомства, кохання, відносини
  • комп’ютери та інтернет
  • міста і країни
  • мистецтво і культура
  • наука і техніка
  • освіта
  • подорожі та туризм
  • робота і кар’єра
  • сім’я і дім
  • спорт
  • стиль і краса
  • суспільство і політика
  • тварини і рослини
  • теми для дорослих
  • товари і послуги
  • філософія, непізнане
  • фотографія і відеозйомка
  • юридична консультація

Скільки крохмалю брати на 1 літр киселю: корисні поради.

Ну хто не любить кисіль? Цей напій також називають десертом, адже він дуже ситний і густий. Особливо він популярний в літній час, в сезон свіжих фруктів і ягід. Але для того щоб напій вийшов смачним, вам потрібно використовувати необхідні пропорції води і крохмалю. В іншому випадку, він вийде дуже густим, або навпаки, рідким.

Чим корисний кисіль?

Цей напій (або десерт) не тільки смачний, він ще і дуже поживний. Завдяки ніжної консистенції його здавна використовували при розладах шлунково-кишкового тракту, запорах, діареї. Напій на основі свіжих фруктів і ягід збагатить організм безліччю корисних речовин. Якщо ви хочете, щоб він вийшов максимально корисним, радимо не додавати в нього цукор.

Але якщо ви намагаєтеся схуднути і у вас є зайва вага, радимо обмежити споживання напою. Вся справа в тому, що картопляний крохмаль досить калорійний, і всі ці калорії є швидкими вуглеводами. Тому для фігури напій буде не дуже корисний. У 100 грамах крохмалю міститься близько 300 калорій, що не так вже й мало.

Скільки крохмалю на 1 літр киселю брати: поради

Для його приготування можна використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди, фрукти. Також його готують на основі молока, з додаванням горіхів і т. Д. Готовий напій повинен мати досить густу консистенцію, але в той же час в ньому не повинно бути грудок. Хтось любить трохи рідкуватий кисіль, хтось – більш густий.

Ще один компонент киселю – цукор, його кількість також залежить від ваших смакових уподобань. Ви можете не додавати його зовсім або ж додати в кількості 100 грам на літр води.

Який крохмаль використовувати? Не рекомендується додавати кукурудзяний крохмаль, так як через нього напій виходить каламутним. Але якщо для вас цей момент не так важливий, можете використовувати кукурудзяний.

Скільки потрібно крохмалю на 1 літр киселю? Питання, яке цікавить багатьох господинь. Мінімальна кількість доданого крохмалю на літр води – 1 столова ложка, максимальне – 4 столові ложки. Якщо вам подобається рідкий варіант, досить 1-2 столових ложок продукту, якщо густий – 3-4 столові ложки. Хочете домогтися дуже густої консистенції і вам подобається кисіль, більше нагадує густий кисіль? Додайте 5-6 столових ложок крохмалю.

Можливо, вас зацікавить наша публікація Як приготувати крохмаль в домашніх умовах: рецепт

Якщо вам цікавлять пропорції в грамах, ми представимо їх нижче:

Густий напій – на 1 л води 60-70 грам;

Середньої густини – близько 40-50 грам;

Рідкий – достатньо 30 грам.

Як правильно розводити крохмаль?

Щоб уникнути появу грудок, ні в якому разі не намагайтеся додавати крохмаль в гарячу воду або окріп. Розведіть його в склянці холодної води і тільки потім додайте в суміш з води, ягід і цукру.

Вводити суміш з води і крохмалю потрібно цівкою в гарячий компот, постійно помішуючи. Рекомендується лише суміш по краю каструлі. Дочекайтеся закипання напою, після чого зніміть його з вогню і дайте трохи постояти.

Як запобігти утворенню плівки? Так як після охолодження на поверхні утворюється плівка, рекомендуємо присипати кисіль невеликою кількістю цукру, потім накрийте каструлю кришкою.

Скільки крохмалю на 1 літр киселю брати? Його кількість залежить тільки від ваших уподобань. Не бійтеся експериментувати – сьогодні додайте в напій трохи крохмалю, а завтра – більше. Тільки шляхом помилок і експериментів ви зможете визначити, скільки крохмалю вам потрібно додавати в напій.

Жіночий сайт Delafe.ru

Про автора

admin administrator