Скільки варяться капуста у борщі

Авторadmin

Скільки варяться капуста у борщі

Лише одна помилка безповоротно псує смак вашого борщу: як її не допустити

Смачний і наваристий борщ — це як приворотне зілля, яким українки зачаровують кавалерів. Проте лише одна маленька помилка може коштувати господині смачної страви. Наприклад, якщо в борщ не вчасно кинути капусту, вона може бути не готовою, або ж навпаки переваритися.

Як такого не допустити, і коли правильно додавати капусту в борщ, щоб вона була м’якою, але не переварилася, пише Ukr.Media.

Коли додавати капусту в борщ

Досвідчені господині радять відправляти капусту в каструлю через 10-15 хвилин після того, як почала варитися картопля. Зазначимо, що тільки після того, як у каструлі опинилося м’ясо, картопля і капуста, можна додавати зажарку та інші інгредієнти.

Проте перед тим, як відправляти капусту в борщ, потрібно звернути увагу на її вік і сорт. Якщо овоч молодий і м’який, він вариться швидко, тому додавати його можна всього за 5 або 10 хвилин до повної готовності страви, а якщо капуста стара, то її варити потрібно близько 15 хвилин.

Нагадаємо, раніше Телеграф писав, що в українському уряді хочуть популяризувати борщ та інші національні страви на світовому рівні. Ще раніше з’явилася ініціатива щодо введення в календар спеціального “смачного” свята, яким може стати День українського борщу.

Що спочатку кладуть у борщ – капусту чи засмажку: неждана відповідь здивує наповал усіх господинь

Виявляється, що смак майбутнього борщу залежить від правильної послідовності закладання овочей у нього.

Що спочатку кладуть у борщ – капусту чи засмажку? / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Кожна господиня має свої секрети приготування традиційної української страви – червоного борщу. Завдяки індивідуальним кулінарним хитрощам ця страва завжди виходить особливою та неповторною. Єдине, що залишається незмінним у борщі, – це його насичений червоний колір, а також кисло-солодкий присмак.

Чи знаєте ви, що спочатку кладуть у борщ – капусту чи картоплю? Окрім того, не варто забувати і про засмажку, яка є важливим елементом страви. Виявляється, що смак майбутнього борщу залежить від правильної послідовності закладання овочей у нього. Адже усім відомо, що картопля, капуста та інші овочі мають різну тривалість приготування. Якщо їх переварити, то борщ вийде зовсім неапетитним. Главред ділиться простими хитрощами приготування борщу, щоб ваша страва вийшла неперевершеною.

Що покласти в борщ першим – капусту чи картоплю?

Перш за все варто зауважити, що важливим елементом смачного борщу є м’ясний бульйон. Чим довше варитиметься бульйон, тим насиченішим він буде. Тож якщо у вас удосталь часу, потурбуйтеся, щоб м’ясо варилося від 1,5 до 2-х годин. Також не забувайте про квасолю, яка дуже довго вариться. Тому її потрібно варити разом з м’ясом.

Коли бульйон готовий, можна приступати до наступного етапу: додавання овочей. Найперший овоч, який додають у борщ, – це картопля.

Скільки вариться картопля у борщі? Все залежить від того, яку картоплю ви додаєте. Якщо це молода картопля, то приблизно через 15 хвилин вона буде готовою. Якщо ви готуєте борщ зі старої картоплі, то на її приготування йде трохи більше часу – близько 25 хвилин.

Пишні та соковиті котлети будуть танути у роті: спритний трюк здивує навіть досвідчених господинь

Варто зауважити, що деякі господині перед додаванням картоплі спочатку злегка обсмажують її. За допомогою цього простого трюку страва буде більш насиченою та набагато смачнішою.

Що спочатку кладуть у борщ – капусту чи засмажку?

Коли розібралися із картоплею, постає наступне питання, у борщ спочатку капусту чи засмажку. Після картоплі у борщ потрібно додавати капусту.

Скільки вариться капуста у борщі? Тут все також залежить від того, наскільки овоч молодий. Інколи вистачає всього 5 хвилин до повної готовності капусти, а інколи капуста готується 15 хвилин. З огляду на це потрібно розраховувати, коли кидати засмажку, адже її не потрібно довго варити. Вистачить лише кількох хвилин. Зауважте, що найсмачнішою страва буде, якщо ви приготуєте український борщ із свіжої капусти.

Як зробити борщ насичено червоним?

Щоб борщ мав насичений червоний колір, потрібно скористатися чудовою хитрістю, яку знали ще наші бабусі. Перед тим як обсмажувати буряк, його потрібно збризнути винним, яблучним оцтом або лимонною кислотою. Також під час пасерування буряк можна посипати цукром. Саме цукор допоможе розкрити тонкий смак та аромат буряка.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Скільки варити капусту в борщі

свіжу білокачанну капусту в борщі варити від 5 до 25 хвилин. Швидкість, з якою капуста звариться, залежить від її сорту і від вашого смаку. Хтось любить хрустку капусту, а хтось розмовляє повністю. Стандартом вважається капуста, яка зберігає форму, але не хрумтить. Якщо капуста молоденька, вона звариться до стандарту буквально за 15 хвилин. Однак пізня капуста і деякі сорти залишаються хрусткими довгий час. Щоб не ризикувати і точно приготувати капусту за смаком, додайте її до картоплі — а через 5 хвилин варіння спробуйте. Якщо капуста трохи пом’якшала за ці 5 хвилин, значить, вона добре піддається варінні і можна додавати картоплю — через ще 10-15 хвилин вони зваряться і суп можна буде вимикати.

Про автора

admin administrator