Суп з цвітної капусти – 8 рецептів приготування
Важко переоцінити значення овочів у повсякденному харчуванні людини. Суп з цвітної капусти наповнений цілющими властивостями, а готувати його можна цілий рік.
Суп-пюре з цвітної капусти
Готується він не лише свіжою, але з замороженої капусти. Просте поживна страва здатне принести задоволення всім домочадцям.
Щоб зберігся гарний колір овоча, слід у воду додати трохи цукру. Ще смачніше стане юшка, якщо замість звичайної води використовувати мінералку.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- цвітна капуста – 550 г;
- білий перець;
- овочевий бульйон – 1 літр;
- вершки – 110 мл;
- сіль;
- картопля – 2 шт.;
- масло;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- перець рожевий – 3 р.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину. Картоплю нарізати кубиками. Помістити в сковороду. Влити олію. Обсмажити.
- Розібрати на суцвіття овоч. Помістити в каструлю. Залити бульйоном. Влити вершки. Присипати спеціями.
- Проварюють півгодини. Присолити. Додати засмажку. Потомити п’ять хвилин.
- Включити блендер. Збити суп. Присипати рожевим перцем.
Спробуйте нові рецепти:
Дивіться також
- Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи
- Гарячі страви – 15 рецептів приготування на святковий стіл, на день народження або на вечерю
- Соус для голубців – 9 рецептів та варіантів приготування підливи
- Млинці на дріжджах – 7 рецептів товстих і пухких
- Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
- Страви з м’яса – 35 смачних рецептів приготування вдома
- Салат з язиком – 15 рецептів смачного приготування в домашніх умовах
- Салат в тарталетках – 12 рецептів смачних і ніжних салатів для тарталеток
- Курка з грибами в сметанному соусі – 9 рецептів смачного приготування
- Гарнір до риби – 7 рецептів приготування
- Закуски з лаваша з начинкою — 20 рецептів приготування на святковий стіл
- Що приготувати на вечерю швидко і просто? 38 рецептів та ідей
- Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса
- Бутерброди на святковий стіл — 29 рецептів та ідей на швидку руку
- Куряче філе в мультиварці – 9 рецептів приготування
- Закуски для фуршету – 10 рецептів на святковий стіл
- Свинячий окіст – 7 смачних рецептів приготування
- Стегно індички – 7 смачних рецептів приготування
- Салат з топінамбура – 9 рецептів приготування смачного вітамінного салату
- Свинина з картоплею в духовці – 10 рецептів приготування
- Перші страви – 16 рецептів приготування на кожен день
- Бутерброди на день народження — 18 рецептів та ідей приготування!
- Корінь селери – 9 рецептів приготування
- Начинка для вафельних трубочок – 8 смачних рецептів
- Салат з вареною ковбасою – 12 смачних і простих рецептів
- Гранатовий соус – з чим їдять? 6 рецептів страв з гранатовим соусом
- Лангустини – 7 рецептів приготування на сковороді і в духовці
- Як приготувати печінку кролика – 5 смачних рецептів
- Дієтичний суп — 14 рецептів приготування
- Салат з курячих шлунків – 8 рецептів приготування
- Дайкон: 10 рецептів приготування корисних страв
- Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування
- Страви в горщиках – 15 рецептів приготування в духовці
- Заварний крем із згущеним молоком – 8 рецептів приготування домашнього заварного крему
- Крем з манки для торта – 8 кращих рецептів
- Креветочна риба – 7 смачних рецептів приготування
- Маринад для кролика – 8 найсмачніших рецептів
- Качка, тушкована шматочками – 7 смачних рецептів приготування
- Макарони з тушонкою – 5 рецептів приготування
- Гарбуз в мультиварці – 11 рецептів приготування
- Щука в духовці – 8 рецептів запікання
- Страви з свинячої вирізки – 9 смачних рецептів
- Бісквітне печиво – 9 рецептів
- Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів
- Підлива з курки – 8 рецептів, як приготувати підливу
- Рікотта – що це за сир, для чого використовують і з чим його їдять – 6 рецептів
- Тісто філо – рецепт тіста і 12 варіантів приготування з використанням тіста
- Брюссельська капуста — 10 рецептів швидкого приготування
- Качка в мультиварці – 8 рецептів смачного приготування
- Курячі стегна в мультиварці – 7 рецептів смачного приготування
Крем-суп з цвітної капусти
Почався сезон на цвітну капусту. Не всі її люблять, але й не всі вміють її добре приготувати. У цьому супчику, саме так хочеться його назвати, адже він такий ніжний і кремовий, взагалі немає характерного сульфурних присмаку цвітної капусти, який багатьом заважає. Ніжний сир повністю його нейтралізує і піднімає суп з цвітної капусти до зовсім іншого рівня. Це просто насолода живота свого!:-) Спробуйте!
Інгредієнти
- 1 середня цибулина
- 25 грам вершкового масла
- 500 грам цвітної капусти
- 0,6 л. води
- 0,6 л. курячого бульйона
- 400 грам пастоподібного плавленого сиру, типу «Янтар»
- ½ ч.л. тертого мускатного горіха
- Сіль до смаку
- 100 мл вершків 30 %
1) Почистіть цибулину. Наріжте цибулю півкільцями. Закип’ятіть бульйон і воду. Помийте і розділіть на суцвіття цвітну капусту.
2) У 3-х літровій каструлі розігрійте на середньому вогні вершкове масло з невеликою кількістю рослинної олії. Додайте цибулю і томіть хвилин 15, помішуючи час від часу. Потрібно щоб цибуля частково кармелізувался, але не підрум’янилась. Ви відчуєте чудовий аромат з горіхово-грибними нотками.
3) Влийте до цибулі гарячу воду і бульйон. Додайте цвітну капусту. Варіть до готовності 8-10 хв. Капуста готова, коли її легко проткнути виделкою.
4) Не знімаючи з плити, наберіть з супу 2 склянки рідини в якій готувалася капуста. Відставте убік.
5) У каструлю з супом покладіть плавлений сир та вершки і добре перемішайте. Варіть 2 хвилини. Вимкніть вогонь і збийте суп блендером до однорідної консистенції. Якщо суп буде дуже густим, додайте трохи рідини з супу.
6) Спробуйте на смак, посоліть, якщо потрібно (плавлений сир досить солоний). Додайте мускатний горіх, добре перемішайте. Накрийте кришкою і відставте на 10 хвилин настоятися.
Подавайте крем-суп з цвітної капусти теплим з хрустким хлібом або грінками.
P.S. Рідину поставте в холодильник. Так як суп пюре має тенденцію загусати при подальшому розігріві. І, якщо Ви з’їсте суп не відразу, коли будете розігрівати на наступний день, можете розбавити його цією ж рідиною до потрібної консистенції.
Крем-суп з печеного часнику
Крем-суп з печеного часнику з неймовірним ароматом та дивовижним смаком які не дозволяють розпізнати з чого ж ця страва приготовлена .
Суп з цвітної капусти зі свининою
Дуже легкий у приготуванні, ситний суп з цвітної капусти зі свининою. Суп який сподобається усім, від малого до великого гурмана.
Суп з цвітної капусти з вершками та петрушкою
Простий, швидкий в приготуванні, ситний і ароматний. Такий суп з цвітної капусти точно підніме настрій і додасть сил.
Крем-суп з печеної цвітної капусти
Рецепт надзвичайно ароматного крем-супу з печеної цвітної капусти з оксамитною консистенцією. Проста його приготування Вас потішить, а смак приємно здивує!
Тут Ви можете створити свій особистий профіль для зберігання улюблених рецептів та замовлень в інтернет-магазині.
Вітаю Вас!
Мене звати Вікторія Попін. Щаслива дружина і мати, за професією юрист міжнародного права, а в душі кулінар-любитель і гурме. І це мій кулінарний сайт.
Здійсніть кулінарну подорож зі мною! Сміливо залишайте коментарі, Ваші зауваження та запитання. З радістю відповім Всім!
Про автора