Варення з троянд по турецьки

Авторadmin

Варення з троянд по турецьки

Зміст:

Як зробити варення з троянд на зиму: красиво, швидко, незвично

Варення з троянд корисне для серця і судин, нескладне в приготуванні і дуже смачне.

У дбайливого господаря нічого не пропадає даремно. Навіть неїстівні на перший погляд пелюстки троянд можна перетворити в чарівні ласощі. На початку літа з появою перших квіток можна робити смачне варення. Робити варення можна з будь-яких квіток червоного і рожевого кольору, але найсмачніші ласощі виходять з чайних троянд.

Увага : не можна робити варення з покупних троянд – їх обприскують отрутохімікатами. Використовуйте тільки домашні квіти.

Варення з троянди корисне для серця і судин, допомагає при застуді і зменшує зубний біль, якщо намазати його на ясна. Ці ласощі нормалізують травлення і знижують ймовірність розвитку виразки шлунка.

Варення з пелюсток троянд

  • Пелюстки рожевих або червоних троянд – 100 г
  • Лимонна кислота – щіпка.
  • Цукор – 500 г.

На пелюстках бажано обрізати білу частину, якою пелюстки кріпляться до квітки. Ретельно промити пелюстки, обдати окропом, потім замочити в холодній воді на 15 хвилин. Просушити пелюстки. Змішати пелюстки з лимонною кислотою і третю цукру, залишити на 6 годин.

Через 6 годин решту цукру залити водою і довести до кипіння. Варити сироп 3-4 хвилини, знімаючи піну. У сироп висипати пелюстки з цукром. Варити варення приблизно 15 хвилин, поки пелюстки не стануть м’якими. Готове варення розлити по стерильним банкам і закатати кришками.

Варення з троянд без варіння

  • Пелюстки троянд – 100 г.
  • Цукор – 2 склянки
  • Лимон – 1 шт.

У цьому рецепті пелюстки троянд не проходять термічну обробку і зберігають більше корисних речовин.

Пелюстки ретельно промити і обсушити. Скропити соком одного лимона. Посипати цукром і залишити на 6 годин, періодично помішуючи. Через 6 годин суміш пелюсток з цукром пробити блендером до однорідності. Викласти в стерильну банку і закатати кришкою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Просто, корисно та ароматно: рецепт трояндового варення

Якщо яблучним або полуничним варенням нікого не здивуєш, то є шанс зробити це з трояндовим. Воно неймовірно смачне, ароматне та підходить для начинки пирогів, пиріжків чи в якості топінгу для оладок, млинців, а також підсмажених тостів. Впевнені, що вас не залишить байдужими й наш оригінальний рецепт пампушок з трояндовим варенням. До слова, поспішайте варити його в червні, бо саме в цей місяць квітне чайна троянда, пелюстки якої ми й радимо використовувати.

Поради щодо приготування варення з пелюстків троянди

Для варення підходять тільки пелюстки, які повністю відкрилися. Бутони не варто брати. Якщо вам потрібно кілька днів, щоб зібрати необхідну кількість пелюсток, то зберігати вже зірвані можна в холодильнику, в герметично закритому пакеті, аби вони не почали висихати.

Для варення можете взяти коричневий цукор за бажанням, але зауважте, що і колір його буде більш насиченим.

Підніме настрій взимку. Варення з чорної смородини за рецептом Євгена Клопотенка

Витончене поєднання: вишневе варення з корицею

Як приготувати трояндове варення

Інгредієнти

1 ч. л. пектину (за бажанням або за наявності, необхідний для отримання густої консистенції)

Просто, корисно та ароматно: рецепт трояндового варення: Покроковий рецепт

Пелюстки троянд (200 г) для початку добре перетрусіть, щоб видалити з них залишки пилу. Потім промийте їх та перекладіть в миску. Обдайте окропом. Краще цей процес робити партіями пелюсток, щоб було зручно.

Перекладіть бланшовані пелюстки троянди у сотейник і додайте половину цукру – 125 г, сік та цедру половини лимона. Сік допоможе зберегти гарний колір варення, а цедра надасть приємного цитрусового посмаку.

В іншому сотейнику з’єднайте 300 мл води та 125 г цукру. Якщо ви будете використовувати пектин, то залиште для нього 3 ч. л. цукру. Трохи проваріть цукор із водою на невеликому вогні до утворення цукрового сиропу.

Вилийте сироп у сотейник до пелюсток і залиште на 4 години. Після цього доведіть до кипіння, потім варіть 5 хвилин із закритою кришкою після закипання. Відставте ще на 6 годин.

На цьому етапі можна залишити все, як є. У вас вийде більш рідка консистенція варення. Якщо ж ви хочете зробити її густою, то використовуйте пектин, як зробили ми. Змішайте 1 ч. л. пектину з 3 ч. л. цукру.

Поставте сотейник із варенням на вогонь і розігрійте до 85 градусів. Після цього всипте пектин із цукром і доведіть до кипіння, проваріть ще 5 хвилин.

Варення викладіть у стерильні банки. Намагайтеся наповнювати банки максимально, щоб між варенням і кришкою практично не залишалося повітря. Зберігати варення можна протягом 10 місяців в холодильнику на нижній полиці.

Готувати – це просто!

Залишити відгук Скасувати відповідь

Читайте також

Курячі стегна

Смак, що підійме до небес: рецепт тирамісу в

Гарбуз та перець чилі: як приготувати смачний суп-пюре

Тушкована яловичина у пиві з овочами: як приготувати

Кавун на грилі з сиром фета

Соте з курячих сердець

Знаймо українське: рецепт пирога кубете з гарбузом від

Майонез на смаженому часнику

З ягідним смаком: бісквіт з вишнею від Євгена

Вишні та копчена груша. Ягідний кисіль за рецептом

Суп-пюре зі шпинату

Вареники з картоплею на кефірі за рецептом Євгена

Макарони з гречкою і грибами

Мідії з сиром дорблю і вершками

Курячий шашлик в маринаді з йогурту

Яскраві кольори та вишуканий смак: салат з запеченою

Неймовірно соковито та ніжно: рецепт запеченого кролика з

Запечений інжир із салом

М’ясна страва за пів години: рулет з телятини

Особливо ніжно. Кролик у вині з розмарином

Просто, корисно та ароматно: рецепт трояндового варення

Інгредієнти

Follow The Directions

Пелюстки троянд (200 г) для початку добре перетрусіть, щоб видалити з них залишки пилу. Потім промийте їх та перекладіть в миску. Обдайте окропом. Краще цей процес робити партіями пелюсток, щоб було зручно.

Перекладіть бланшовані пелюстки троянди у сотейник і додайте половину цукру – 125 г, сік та цедру половини лимона. Сік допоможе зберегти гарний колір варення, а цедра надасть приємного цитрусового посмаку.

В іншому сотейнику з’єднайте 300 мл води та 125 г цукру. Якщо ви будете використовувати пектин, то залиште для нього 3 ч. л. цукру. Трохи проваріть цукор із водою на невеликому вогні до утворення цукрового сиропу.

Вилийте сироп у сотейник до пелюсток і залиште на 4 години. Після цього доведіть до кипіння, потім варіть 5 хвилин із закритою кришкою після закипання. Відставте ще на 6 годин.

На цьому етапі можна залишити все, як є. У вас вийде більш рідка консистенція варення. Якщо ж ви хочете зробити її густою, то використовуйте пектин, як зробили ми. Змішайте 1 ч. л. пектину з 3 ч. л. цукру.

Поставте сотейник із варенням на вогонь і розігрійте до 85 градусів. Після цього всипте пектин із цукром і доведіть до кипіння, проваріть ще 5 хвилин.

Варення викладіть у стерильні банки. Намагайтеся наповнювати банки максимально, щоб між варенням і кришкою практично не залишалося повітря. Зберігати варення можна протягом 10 місяців в холодильнику на нижній полиці.

h2:eq(0)’ data-code=’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’ data-block=’1’>

Товари від Шефа

Поради Клопотенка

Поради експертів

Новини

@Klopotenko

Підписатися на нас

Всі права на матеріали, розміщені на сайті klopotenko.com охороняються відповідно до законодавства України. Повне або часткове використання матеріалів сайту klopotenko.com без письмового дозволу Адміністрації сайту забороняється. © Євген Клопотенко 2024

h2:eq(1)’ data-code=’PGRpdiBjbGFzcz0nY29kZS1ibG9jayBjb2RlLWJsb2NrLTIgY29kZS1ibG9jay1wcmVtaXVtXzJtJyBzdHlsZT0nbWFyZ2luOiA4cHggYXV0bzsgdGV4dC1hbGlnbjogY2VudGVyOyBkaXNwbGF5OiBibG9jazsgY2xlYXI6IGJvdGg7Jz4KPCEtLSAvNTgzMDI4NDQvU0xEU19LbG9wb3RlbmtvX1ByZW1pdW0yX00gLS0+CjxkaXYgaWQ9J2Rpdi1ncHQtYWQtMTYxNzM4NDEyMzQ2Ni0wJyBzdHlsZT0nd2lkdGg6IDMwMHB4OyBoZWlnaHQ6IDI1MHB4Oyc+CiAgPHNjcmlwdD4KICAgIGdvb2dsZXRhZy5jbWQucHVzaChmdW5jdGlvbigpIHsgZ29vZ2xldGFnLmRpc3BsYXkoJ2Rpdi1ncHQtYWQtMTYxNzM4NDEyMzQ2Ni0wJyk7IH0pOwogIDwvc2NyaXB0Pgo8L2Rpdj4KPC9kaXY+Cg==’ data-block=’2’>

h2:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’3’>

h2:eq(3)’ data-code=’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’ data-block=’4’>

h2:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’5’>

h2:eq(0), .posts-e .post-border:eq(2)’ data-code=’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’ data-block=’19’>

h2:eq(1), .posts-e .post-border:eq(4)’ data-code=’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’ data-block=’20’>

h2:eq(2), .posts-e .post-border:eq(6)’ data-code=’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’ data-block=’21’>

h2:eq(3), .posts-e .post-border:eq(8)’ data-code=’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’ data-block=’22’>

h2:eq(4), .posts-e .post-border:eq(10)’ data-code=’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’ data-block=’23’>

h2:eq(5)’ data-code=’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’ data-block=’24’>

h2:eq(0), .direction-wrap-layout1′ data-code=’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’ data-block=’25’>

Варення з пелюсток троянди: 9 корисних властивостей і неймовірно простий рецепт

Варення з пелюсток троянд – вишукані ласощі, приготувати яке може кожен в домашніх умовах.

На відміну від інших видів варення, варення з пелюсток троянд ви не купите в магазині, тому, влітку варто не полінуватися і приготувати його вдома. Для приготування рожевого варення придатні далеко не всі види і сорти троянд.

Готують варення зі спеціальної чайної троянди, яка росте високим і пишним кущем. Пелюстки цієї троянди мають дивовижний медовим ароматом і просто ідеально підходять для його варіння.

Главред розповість неймовірний рецепт варення з пелюсток троянд, і які корисні властивості є від смачного і ароматного варення з троянд.

Варення з пелюсток троянд – рецепт

  • Троянди – 300 гр.,
  • Цукор – 300 гр.,
  • Лимонна кислота – на кінчику ч. ложки,
  • Вода – 1 стакан,

Відірвіть від бутонів пелюстки в окрему миску. У каструлю насипте цукор.

Залийте цукор гарячою водою. Перемішайте. Проваріть цукровий сироп протягом 10 хвилин.

Викладіть в гарячий цукровий сироп пелюстки троянд. Перемішайте. На повільному вогні проваріть варення з пелюсток троянд протягом 30 хвилин. За п’ять хвилин до кінця варіння додайте лимонну кислоту.

По закінченню цього часу варення вийде не таким густим. Після того, як варення з пелюсток троянд повністю охолоне, доведіть його до кипіння і проваріть ще 15 хвилин.

Проварене двічі варення з пелюсток троянд стане набагато густіше. Структура пелюсток в ньому буде чітко видно, саме ж варення по густоті буде схожим на рідкий мед.

Готове варення можна заготовити на зиму, але так, як пелюсток троянд важко зібрати занадто багато за один раз, то, як правило, великої порції варення за один раз зварити не вийде.

Як і при закочуванні будь-якого іншого варення, банку (банки) потрібно простерилізувати в окропі, над парою або в духовці. Будь-які з видів кришок теж повинні бути простерилізовані в гарячій воді.

Якщо ви не збираєтеся заготовлювати варення з пелюсток троянд на зиму, то його можна зберігати і в баночці з відкидною кришкою.

Для різноманітності смаку в варення можна додати лимон, зірочки бадьяна, гвоздику, корицю, полуницю, мед. Приємного вам апетиту.

Неймовірно корисні властивості варення з пелюсток троянд

У пелюстках троянди вченими були виявлені вітаміни групи В, каротин, вітамін С, а також рідкісний вітамін К, який бере участь в кровотворенні.

У свіжих пелюстках троянди присутній чи не вся таблиця Менделєєва. Тобто в них міститься калій, кальцій, мідь, йод, залізо, і магній і навіть необхідний організму людини селен.

Прекрасний, ні з чим не порівнянний аромат пелюсток троянд і рожевого варення надають ефірні масла. Саме завдяки ефірному маслу варення з пелюсток троянд володіє протигрибковим і антибактеріальними властивостями.

Рожеве варення давно зарекомендувало себе як ефективне і смачне при стоматиті.

Рожеве варення має антисептичні властивості, воно допомагає швидше гоїтися ранкам на яснах, слизовій оболонці рота і захищає слизову шлунково-кишкового тракту від роздратування, допомагаючи уникнути виразок.

У тому числі рожеве варення є відмінною профілактикою виникнення виразки шлунка.

Вітамін В5 нормалізує ліпідний обмін, допомагає засвоєнню білків, жирів і вуглеводів.

У пелюстках троянд досить багато вітаміну К, який бере участь в процесі формування основи кісткової тканини, необхідний для утримання і насичення кісток і зубів кальцієм, бере участь в процесі з’єднання кальцію з вітаміном D, таким чином, побічно запобігає рахіт і дефіцит кальцію.

Як допоміжний засіб рожеве варення приймають при лікуванні бронхіту, ларингіту, фарингіту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Про автора

admin administrator