Як часто можна їсти дайкон

Авторadmin

Як часто можна їсти дайкон

Кому шкідливий? Людям з гастритом, виразкою, подагрою, порушеним обміном речовин; Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, через велику кількість клітковини ускладнюється травлення і з'являється додаткове навантаження на шлунок і кишечник.

З вареного дайкона готують пюре. Редьку також можна смажити, готувати на парі, зробити чипси, додавати в супи, карі й тушковані страви або тушкувати як пікантний овоч. Листя дайкона можна додавати в салати, обсмажувати як гарнір або варити в супах.

Дайкон помийте, почистіть, а м'якоть наріжте тонкими слайсами. Часник очистіть і наріжте тоненькими пластинками. Дайкон змішайте з сіллю і часником, покладіть в чисту суху баночку. Залийте маринадом і покладіть на 1-2 дні в холодильник для маринування.

Її можна вживати у свіжому вигляді, запікати, смажити, поєднувати із сіллю й лимонним соком, сметаною та медом.

Чорну редьку зазвичай їдять у салатах в тертому чи подрібненому вигляді. Саме так овоч зберігає максимум корисних властивостей. Однак, з редькою можна приготувати багато яскравих і незвичайних страв. Її маринують, смажать, варять і роблять пюре або додають до супів.





Для схуднення дієтологи рекомендують їсти дайкон в свіжому вигляді, оскільки так у повному обсязі зберігаються всі макро — і мікроелементи. Також він має мінімальну калорійність. За рахунок цієї особливості коренеплід може входити в щоденний раціон тих, що худнуть. Перед …

Про автора

admin administrator