Зміст:
Як приготувати плов зі свининою, куркою або яловичиною: 3 кращих рецепта
У чому секрет ароматного плову і який рецепт найбільш наближений до традиційного – дізнайтеся на УНІАН.
Класичний узбецький плов має дуже складну технологію приготування. Далеко не кожен українець може заради страви розвести відкритий вогонь, знайти казан і унікальні спеції. УНІАН розповість, як приготувати плов за допомогою альтернативних варіантів рецептури.
Раніше ми говорили про те, як готувати ароматний плов – рецепт з мідіями, куркою та свининою.
Як приготувати плов з куркою і бараниною
- М’ясо – 1 кг
- Рис – 1 кг
- Морква-1 кг
- Цибуля ріпчаста – 4 шт.
- Часник – 2 головки
- Перець гострий свіжий – 2 стручки
- Зіра або інші прянощі – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 250-300 мл
М’ясо вимити, нарізати шматочками. Лук очистити, подрібнити, моркву нарізати брусочками. Казан розігріти, додати рослинне масло і обсмажити цибулю до золотистого відтінку. Викласти м’ясо, обсмажити до готовності. Додати моркву, знову обсмажити, посолити і всипати спеції.
Рис промити, засипати в казан, перемішати і залити окропом так, щоб вода покривала крупу на 2-2.5 см. Довести до кипіння, не накриваючи кришкою, в разі потреби посолити. Після закипання додати часник і гострий перець. Зменшити вогонь до мінімального, накрити кришкою і залишити на 20 хвилин. Після цього перевірити плов і, якщо рис сирий, додати води. Варити до готовності, потім вимкнути і залишити на 15 хвилин – настоюватися.
Як приготувати плов зі свининою
Такий “швидкий” плов можуть зробити ті, у кого немає часу на більш складний рецепт.
- Свинина – 600 г
- Рис – 1,5 ст
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – 30 г
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
- Цукор – 0,5 ч.л
- Приправа для плову – 0,5 ч.л
М’ясо вимити, обсушити, нарізати порційними шматками по 2 см в діаметрі. Змастити сковороду олією, обсмажити на ній свинину до золотистої скоринки. Моркву очистити, вимити, натерти на тертці або нарізати соломкою. Лук також очистити, нарізати півкільцями.
Свинину викласти в казанок, а в сковороду – цибулю і моркву. Тушкувати 2-3 хвилини, потім додати до м’яса. Закип’ятити чайник, м’ясо з овочами перемішати і залити гарячою водою. Посолити, поперчити, додати спеції, і цукор, довести блюдо до кипіння. Рис промити, викласти на свинину. Якщо потрібно – залити водою (вона повинна покривати рис на 2-2.5 см). Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь і готувати плов 40-45 хвилин.
Як приготувати плов з яловичиною
- Яловичина (м’якоть) – 700 г
- Рис довгозерний – 500 г
- Морква – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 300 г
- Часник – 1 головка
- Масло рослинне – 100 г
- Зіра (насіння) – 0,5 ст.л
- Барбарис сушений – 0,5 ст.л
- Куркума мелена – 0,5 ч.л
- Перець червоний гострий мелений – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Лук очистити і нарізати півкільцями, обсмажити в казані на розігрітій олії. Яловичину вимити, обсушити, нарізати довільними шматочками. Покласти м’ясо в казан і смажити з цибулею 10 хвилин. Моркву очистити, нарізати брусочками. Додати до м’яса, тушкувати 5-7 хвилин.
Всипати всі спеції, які вказані в рецепті, перемішати. Влити гарячу воду і тушкувати плов 30-40 хвилин. Рис промити, викласти на яловичину і залити водою, щоб вона покривала крупу на 2-2.5 см. Після цього готувати плов 10-15 хвилин. Часник очистити від лушпиння, цілком викласти на плов. Дерев’яною шпажкою виконати отвори в рисі, накрити казан кришкою, готувати плов ще 20 хвилин. Перед подачею перемішати.
Вас також можуть зацікавити новини:
Як приготувати смачний плов: покроковий рецепт
Щоб кожного разу балувати себе і близьких смачним пловом, збережіть собі в закладки цей рецепт.
Плов – це блюдо східної кухні, основу якого становить варений рис.
Відмітна властивість плову – розсипчастість, що досягається дотриманням технології приготування рису з додаванням в плов тваринного або рослинного жиру.
Інгредієнти
Для приготування 6 порцій страви знадобиться:
- Морква – 2 штуки;
- Свинина або курка – 500 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 штуки;
- Рис – 2 склянки
- Рослинна олія – 50 мл;
- Сіль – за смаком;
- Спеції для плову – за смаком;
- Часник.
Процес приготування
1. Для початку необхідно ретельно вимити м’ясо, обсушити його і нарізати на шматочки.
2. Після цього очистити, помити і нарізати тонкими півкільцями ріпчасту цибулю. А моркву очистити, помити і нарізати соломкою.
Читайте також Як приготувати плов вдома: покрокова інструкція для тих, хто сидить на карантині 3. Розігріти казанок, налити в нього рослинну олію. Викласти підготовлену цибулю і смажити її до золотистого кольору близько 5-7 хвилин, помішуючи.
4. Викласти підготовлене м’ясо. Готувати до стану, коли м’ясо покриється засмаженою скоринкою, близько 10 хвилин.
5. Потім додати моркву. Обсмажити все разом, помішуючи, 3-5 хвилин.
6. Закип’ятити чайник. Обсмажені овочі і м’ясо залити окропом (вода повинна покривати м’ясо з овочами десь сантиметра на два). Посолити, поперчити, додати спеції для плову. Варити на середньому вогні 20 хвилин.
7. Додати рис, обережно розрівняти його по поверхні, але не перемішувати. В серединку помістити головку часнику. Долити води так, щоб вона покривала рис вище на 2 см. Варити плов на максимальному вогні без кришки майже до повного випаровування рідини, близько 10-15 хвилин.
8. Як тільки вода випарувалася, зробити мінімальний вогонь. В плові зробити кілька отворів ручкою ложки. Накрити кришкою і залишити на 15 хвилин.
Плов
Колекція рецептів плову з покроковими фото та інструкціями. Досвідчені кулінари розповідають і детально показують, як приготувати плов в домашніх умовах і на вогнищі, з м’ясом і без м’яса, з рисом і іншими крупами.
Плов – це багатонаціональна страва з багатовіковою історією і сотнями легенд його походження. Вважається, що це страва зародилася на Близькому сході і Індії, у період початку вирощування рису. Спочатку страва була вегетаріанською. Згодом її склад зазнав змін і в сьогодення складно собі уявити плов без м’яса. Узбецька кухня радує нас безліччю смачних страв, але найвідомішим і улюбленим став плов. Ця страва отримала таку популярність у всіх кухнях світу, що способів приготувати її з’явилися сотні. Її можна зустріти як на святковому столі, так і в повсякденному раціоні. Ми пропонуємо вам тільки найкращі рецепти плову з фото і покрокові інструкції приготування.
У духовці набагато простіше приготувати плов, ніж на плиті. А ось смак у нього виходить такий же, як ніби ви готували його в казані. Плов в духовці завжди
Проста і смачна страва на кожен день. Приготувати ми її пропонуємо в пакеті для запікання. Думаю, так цю страву ви ще не готували. Плов виходить апетитним
Хочемо розповісти вам один досить цікавий рецепт, який ви будете використовувати в звичайному житті досить часто. Ми хочемо навчити вас готувати смачну кашу –
Плов – дуже смачна страва, але буває так, що готувати його немає часу або бажання. Тоді ми пропонуємо скористатися рецептом і приготувати його в духовці.
Про автора