Як нарізати Дорадо

Авторadmin

Як нарізати Дорадо

Готувати її легко, але також легко «пересмажити». Ніжне м'ясо не потрібно піддавати тривалій термічній обробці. У духовій шафі дорадо смажиться лише 5–10 хвилин і десь 3–4 хвилини на сковороді. Найліпше готувати її цілою, обсмажуючи по 1,5–2 хвилини на оливковій олії.

Загорніть рибу у фольгу, піднімаючи краї вгору, щоб при запіканні не витікав сік. Покладіть отриманий «конвертик» на тацю для запікання. Розігрійте духовку до 190°С та поставте рибу запікатися. Готуйте 20–35 хвилин — точний час буде залежати від характеристик конкретної духовки.

Це воістину королівська риба: у неї щільне, ніжне й ароматне м'ясо – злегка рожеве, з приємним солодкуватим смаком, до того ж кісток в ній зовсім небагато. Дорада вважається парадним стравою практично всіх країн Середземномор'я (її високо цінували ще стародавні римляни ).

Дорада водиться у Середземному морі та у східній частині Атлантичного океану. Може досягати довжини 70-80 см. Але найбільш смачна дорада за розмірів 25-35 см. Дорада є самою популярною рибою Середземномор'я ще з античних часів.

Добре розігрійте сковороду з олією й обсмажте рибу з обох боків на сильному вогні по 2-3 хвилини з кожного. Далі зменшіть вогонь до помірного і продовжуйте смажити рибу ще по 3-5 хвилин з кожного боку. Викладіть на тарілку із салатом чи овочами, полийте лимонним соком і подавайте. Смачного!





Дорадо, смажена на сковороді, — це дуже апетитне і смачне блюдо для вашого столу. Подавайте до сімейного обіду, доповнивши овочами, зеленню або гарнірами за смаком. Соковита і рум’яна морська риба нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку перевірений рецепт з …

Про автора

admin administrator