Заморожені креветки легше чистити, ніж свіжі. Щоб очистити креветки легко, використовуйте гострий ніж або виделку. Щоб видалити кишкову вену, вставте зубочистку або виделку в отвір у голові креветки і акуратно витягніть її.
Ну, або просто залити упаковку креветок холодною водою. Варити треба тільки свіжоморожені креветки. Варено-морожені, на відміну від свіжоморожених креветок, вже готові до вживання. А підігріти їх і надати пряний аромат допоможе обпарювання окропом або підігрівання близько 3 хвилин на сковороді.
1. Заморожені неочищені креветки необхідно варити не більше 3-5 хвилин. 2. Час приготування свіжоморожених креветок дорівнює 6-7 хвилин.
Розігрій 10 г масла на пательні на середньому вогні, виклади туди очищені креветки. Посоли й поперчи. Смаж півтори хвилини, потім переверни й готуй ще хвилинку. Переклади креветки в тарілку.
Приготувати їх дуже просто:
- Розморожуємо креветки, промиваємо.
- Наливаємо воду в каструлю, гріємо.
- Коли вода закипить, можна додавати сіль, причому не більше 1 ч. л. на 1 л.
- Додаємо зелень та приправи за смаком.
- Кладемо креветки і варимо не більше 2-х хвилин. Якщо потрібно варити тигрові креветки, то до 3-х хвилин.
Мало того, що потрібно не помилитися у виборі цінного морепродукта, так ще потрібно знати, як чистити креветки. Замороженим і неочищеним …
Про автора