Як очистити заморожені креветки перед смаженням

Авторadmin

Як очистити заморожені креветки перед смаженням

Заморожені креветки легше чистити, ніж свіжі. Щоб очистити креветки легко, використовуйте гострий ніж або виделку. Щоб видалити кишкову вену, вставте зубочистку або виделку в отвір у голові креветки і акуратно витягніть її.

Ну, або просто залити упаковку креветок холодною водою. Варити треба тільки свіжоморожені креветки. Варено-морожені, на відміну від свіжоморожених креветок, вже готові до вживання. А підігріти їх і надати пряний аромат допоможе обпарювання окропом або підігрівання близько 3 хвилин на сковороді.

1. Заморожені неочищені креветки необхідно варити не більше 3-5 хвилин. 2. Час приготування свіжоморожених креветок дорівнює 6-7 хвилин.

Розігрій 10 г масла на пательні на середньому вогні, виклади туди очищені креветки. Посоли й поперчи. Смаж півтори хвилини, потім переверни й готуй ще хвилинку. Переклади креветки в тарілку.

Приготувати їх дуже просто:

  1. Розморожуємо креветки, промиваємо.
  2. Наливаємо воду в каструлю, гріємо.
  3. Коли вода закипить, можна додавати сіль, причому не більше 1 ч. л. на 1 л.
  4. Додаємо зелень та приправи за смаком.
  5. Кладемо креветки і варимо не більше 2-х хвилин. Якщо потрібно варити тигрові креветки, то до 3-х хвилин.





Мало того, що потрібно не помилитися у виборі цінного морепродукта, так ще потрібно знати, як чистити креветки. Замороженим і неочищеним …

Про автора

admin administrator