Як отримати денну норму білка

Авторadmin

Як отримати денну норму білка

Для більшості людей достатньо споживати білок у розрахунку 0,6-1 грам/кг маси тіла. Вегетаріанці та вегани мають більшу потребу в білковій їжі – до 2 грамів/кг ваги. Це тому, що білок рослинного походження містить менше незамінних амінокислот. Тож його слід з'їсти більше, щоб спожити свою норму.26 лют. 2019 р.

Однак є деякі загальні рекомендації, яких ви можете дотримуватися. "Деякі люди, особливо ті, хто дуже активний або значну кількість ваги, яку потрібно втратити, може отримати користь від більшого споживання білка. Це може коливатися від 0,8 до 1,2 грама білка на 0,5 кг ваги тіла", — пояснює Бест.

Скільки білка потрібно з'їдати на день Кожній людині потрібна різна кількість білка, проте загальноприйнята дієтична норма (RDA) становить 0,8 грама на кілограм ваги тіла. Але ця цифра базується на дорослій людині, яка переважну частину свого життя сидить, і більшість дієтологів скажуть вам, що це мінімальна кількість.

Крім м'яса і молока високий вміст білка можна знайти в бобових, грибах, горіхах, насінні, цільно зернових крупах і навіть в овочах, хоча не всі містять всі незамінні амінокислоти. При цьому рослинні білки, що містяться, наприклад, у гречці, кіноа або сої, є повноцінними, оскільки мають усі незамінні амінокислоти.

У щоденний раціон необхідно включити овочі, фрукти, продукти з вмістом великої кількості тваринних білків (м'ясо, морська риба, яйце, молочні продукти), не варто забувати і про рослинні білки, що містяться в основному в бобових, зелені, шпинаті.

Яєчний протеїн Даний вид протеїну виготовляють з білків яєць і він справедливо вважається найкращим за рівнем засвоюваності. Яєчний білок складається з альбуміну, який дуже близький до м'язових тканин людини за складом амінокислот.





Ми навмисне пропустили порівняння різних видів протеїну, тому що на цю тему є окрема стаття. Важливо пам’ятати, що джерела протеїну мають бути різноманітними, як і загалом харчування. Продукти, багаті на протеїн (на 100 г продукту): 1. яйця– 12,7 г; 2. яєчний білок– 10,2 г; 3. куряче …

Про автора

admin administrator