Як пити литовить у

Авторadmin

Як пити литовить у

Як правильно пити льон для здоров’я та схуднення

Лляне насіння дуже корисне для здоров’я людини, воно є джерелом харчового волокна. Ці волокна, ніби щітки, очищають стінки кишківника і стимулюють його перистальтику. Крім цього, вони надають відчуття ситості. Пити льон можна вдома, перед тим приготувавши його.

Корисні ефекти льону

Дієтологи рекомендують пити льон через низку його корисних властивостей:

  • клітковина розбухає і створює відчуття ситості;
  • олія, яку містить льон, стимулює перистальтику;
  • поліненасичені жирні кислоти знижують рівень холестерину та жирів;
  • нормалізація гормонального фону;
  • виходить зайва рідина (корисно для атлетів та бодибілдерів).

Окрім описаних ефектів, насіння льону має ще й такі властивості:

  • Обволікаюча, протизапальна і проносна дія.
  • Корисний при отруєнні.
  • Знімає запалення слизової оболонки порожнини рота, горла, кишківника.
  • Знижує болісні відчуття під час гастриту.
  • Стимулює вироблення інсуліну та знижує глікемію.
  • Має жовчогінну та сечогінну дію.
  • Призупиняє ліпоїдоз судин, стабілізує рівень згортання крові.

Щоб приготувати та пити льон, є декілька шляхів. Розгляньмо деякі з них.

Інструкція з прийняття льону

Щоб заварити насіння льону для покращення роботи шлунку чи під час отруєння, потрібно дотримуватися цієї інструкції:

  1. Залити одну чайну ложку льону чашкою (200 мл) окропу.
  2. Розмішувати протягом 10 хвилин.
  3. Настоювати 30 хвилин.
  4. Процідити та відокремити слиз.

П’ють відвар льону за 30 хв до їжі, тричі на день, розділивши цей об’єм на три порції.

Як пити льон для схуднення:

  1. Зварити дві чайні ложки насіння у склянці води. Можна також залити водою і поставити у мікрохвильову піч. Але краще, щоб воно покипіло. На вигляд такий відвар нагадує кисіль.
  2. Вживати не більше 250 мл на день і приймати за 30 хв. до їжі.
  3. Бажано підсилювати дію, випиваючи не менше 1.5 літра води на добу.
  4. Щоб досягнути помітного ефекту, потрібно пити льон два рази на добу протягом 14 днів.

Заварене насіння користується неабиякою популярністю, особливо серед спортсменів, яким потрібно постійно слідкувати за своєю вагою. Цей спосіб не тільки принесе вам очікуваний результат – він також проведе профілактику гастриту, очищення організму від токсинів. Метод схуднення на льоні не має побічних ефектів, на відміну від дієт і фармакологічних препаратів.

Навіть якщо ви маєте чудову форму, у вас немає проблем зі шлунком або кишечником – пийте кілька разів на рік насіння льону для профілактики гастриту та зниження рівня токсинів в організмі.

Як пити текілу: традиції мексиканські і не тільки

Придбати пляшку текіли сьогодні – не проблема. Але важливо ще й правильно скористатися її вмістом, щоб отримати максимум задоволення, а заодно і на оточуючих справити враження досвідченої людини.

Символ Мексики

Поряд з кактусами, древніми індіанцями і кукурудзяними коржиками, текіла – один із символів Мексики. Цей міцний напій отримують з агави шляхом дистиляції. Цікаво, що назву йому дано по імені місцевості, де його виробляють – міста в мексиканському штаті Халіско.

Кращі сорти текіли проводяться з блакитної агави. При виготовленні більш дешевих сортів допускається використання спиртів з іншої сировини (маїсу або цукрової тростини, наприклад).

Деокупація півдня країни – як українські військові відвойовують території

Заборона на пересування країною для військовозобов’язаних – всі деталі

Ракетні удари по мирних українськиих містах – липень 2022

Ядерний тероризм Росії

Виготовлення текіли почалося в XVI столітті, коли іспанські конкістадори здогадалися переганяти слабоалкогольний напій ацтеків з блакитної агави. Пізніше почалося промислове виробництво і виникли специфічні традиції, пов’язані з вживанням цього напою.

Вічна класика (мексиканський варіант)

Класичний спосіб пити текілу широко відомий. Крім самого напою потрібні сіль і часточка лимона. Сіль насипають на ліву руку між великим і вказівним пальцем. Її злизують з долоні, відразу ж запивають текілою і закушують лимоном (а в ідеалі – лаймом). Перекидати чарку текіли потрібно швидко, залпом.

Ця класична методика може модифікуватися. Наприклад, деякі вважають за краще злизувати сіль не з рук, а з інших частин тіла (зовсім необов’язково своїх – злизування солі з тіла партнера дуже зближує). Незважаючи на те, що даний спосіб вважається вічною класикою, можна пити текілу й інакше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Більше аромату

Зазвичай для пиття текіли використовують маленькі стаканчики (форма не регламентується суворо, але бажано, щоб вони були з товстим дном). Але можна поекспериментувати з посудом. Наприклад, використовувати в якості стаканчиків половинки лимона з вичищеною з них м’якоттю. Для оптимального ефекту варто вмочити кожен такий “стаканчик” в крупну сіль.

Замість лимона можна використовувати і класичні лайми. Любителі експериментувати можуть спробувати й інші цитрусові, але тут треба бути уважніше: “стаканчики” з памели вийдуть занадто вже великими, а текіла – напій міцний, призначений для помірного споживання.

Цитрусова насолода (улюблений в Німеччині спосіб)

Класична тріада – сіль, текіла і лайм – популярна серед брутальних чоловіків. Для ніжних дам придумана солодша варіація. Замість солі використовується порошок кориці, а замість кислого лайма – солодкий апельсин. Технологія залишається тією ж – злизати корицю, запити текілою і закусити часточкою апельсина.

Цей спосіб подачі напою дуже популярний в Німеччині. Йому також віддають перевагу жінки в усьому світі. Деяким подобається закушувати текілу скибочками апельсина, щедро посипаними меленою корицею.

“Маргарита”

Цей коктейль, який став вже класикою, був винайдений в 1948 році американською аристократкою Маргаритою Сеймз. Коктейль прийнято подавати в конусоподібних келихах на тонкій ніжці. Перед наповненням краї келиха змочують у воді і опускають в дрібну кухонну сіль, щоб вийшла гарна кромка.

А рецепт самого коктейлю простий: на три частини текіли потрібно взяти по одній частині чистого лимонного соку і апельсинового лікеру “Куантро”. Суміш треба гарненько розмішати і додати до неї лід.

“Сангріта”

Цей коктейль припаде до смаку любителям “Кривавої Мері”. Для його приготування потрібні 6 помідорів, одна цибулина, два лимони, три апельсини, по чайній ложці солі, цукру і меленого перцю і, звичайно ж, текіла – півлітра. Помідори потрібно очистити від шкірки (можна використовувати консервовані томати), додати нарізану цибулину, сік цитрусових, перець, цукор, сіль і текілу. Всі інгредієнти змішуються в блендері до однорідності. При подачі до коктейлю додають колотий лід. Можна додатково присмачити напій свіжомеленим перцем.

“Бандеріта”

У перекладі з іспанської назва означає “прапорець”. Кольори мексиканського прапора – зелений, білий і червоний. А для приготування напою, який символізує цей прапор, будуть потрібні, відповідно, інгредієнти цих квітів. З зеленим кольором все просто – сік лайма має зеленуватий відтінок. Білий колір символізує текіла. Нарешті, червоний колір – це готовий коктейль “Сангеріта” на основі текіли і томатів. Всі три рідини виливаються в окремі стаканчики і випивають по черзі: спочатку червону “Сангеріту”, потім текілу, а в якості завершального акорду – лаймовий сік.

Швидке сп’яніння

Взагалі, текілу прийнято пити залпом – це не той напій, який смакують годинами, насолоджуючись оригінальними нотами смаку і аромату. Текіла популярна у тих, хто цінує не процес поглинання напою, а результат – сп’яніння. І для такого ефекту текілу рекомендується змішати з пивом. Такий коктейль в Америці називають “Туманним”. На десять частин пива беруть одну частину текіли. Пиво має бути світлим. Випивається суміш залпом, і результат не змушує себе чекати.

“Текіла-Бум”

Цей коктейль подобається молодим і зухвалим. Воно й не дивно: пити текілу таким чином весело, це справжній атракціон. Знадобляться текіла і тонік (або солодка газована вода, бажано, прозора, на кшталт “Спрайт”). При використанні газованої сп’яніння настає швидше, тонік же – більш “безпечний” варіант. Важливо використовувати посуд з товстим дном, досить міцний.

Напої змішуються в пропорції один до одного прямо в келиху. Після цього потрібно накрити келих зверху рукою і сильно стукнути денцем посуду об стіл або барну стійку. Тут же в келиху з’явиться велика кількість піни, і треба встигнути випити напій, не проливши її.

Нагадаємо, минулого літа в Лос-Анджелесі фонтани забили текілою. А в домініканському нічному клубі чоловік помер, випивши на спір пляшку текіли.

Дивіться відео, як приготувати домашній лікер лімончелло:

Про автора

admin administrator