Як правильно ферментувати буряк

Авторadmin

Як правильно ферментувати буряк

Закип'ятити воду і, коли вона охолоне, залити буряк з цукром, щоб вода покривала його на 3—5 см. Банку накрити марлею, складеною в 4 шари, і залишити настоюватись при кімнатній температурі 3—5 днів. Квас буде готовий до споживання при появі перших ознак бродіння — пінки на поверхні.

Змішайте воду, сіль, цукор, лавровий лист, гвоздику і перець горошком, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. Відправте в маринад буряк, доведіть до кипіння, влийте оцет і варіть ще 2 хвилини. Розкладіть по стерилізованих банках – разом із маринадом. Закатайте, переверніть і укутайте – до повного охолодження.

Відстань в ряду між насінинами буряка 18–22 см Відстань між рядками: 45 або 50 см

Покладіть буряк у вже киплячу воду і не зменшуйте вогонь. Через 30-35 хвилин зніміть овоч з вогню і відправте під струмінь холодної води на 15 хвилин. Перепад температур доведе буряк до готовності.

Буряковий квас – тонізуючий засіб для крові й печінки, а все тому, що в буряку містяться фітонутрієнти і поживні речовини, які допомагають підтримувати здоров'я печінки. Цей напій також очищає жовчний міхур, покращує відтік жовчі й виводить токсини з організму.





1. Залийте буряк водою з запасом 2 сантиметри вище рівня буряка. 2. Поставте каструлю на вогонь, додайте 3 ложки рослинної олії (щоб температура при варінні була вище 100 градусів) і варіть півгодини після закипання на середньому вогні. 3. Злийте воду і залийте …

Про автора

admin administrator