Як правильно варити бурий та червоний рис

Авторadmin

Як правильно варити бурий та червоний рис

Якщо ви не знаєте, скільки треба води, щоб рис був розсипчастий, беріть у співвідношенні 1:3. Тобто, на одну склянку рису потрібно взяти три склянки води. Однак потрібно враховувати той факт, що пропорції багато в чому залежать від страви, яку ви готуєте.

На 1 склянку рису беремо 2 або навіть 2,5 склянки води. Воду потрібно спочатку закип'ятити і посолити, потім кинути в неї рис. Варимо приблизно 40 хвилин, обов'язково помішувати!

  1. Для того, щоб приготувати червоний рис: замочіть його попередньо у воді на 3-5 годин. …
  2. Можна готувати як окрему страву та поєднувати із овочами.
  3. Використовуйте як гарнір до риби та улюблених морепродуктів.
  4. Готуйте на основі червоного рису смачні супчики та закуски.

довгий або білий круглий рис потрібно варити близько 20 хвилин; коричневий або бурий рис вариться 30-40 хвилин; дикий рис варто варити не менше 60 хвилин; а пропареному рису вистачить і 20-30 хвилин.

На світі багато секретів того, як приготувати плов, щоб рис був розсипчастим, інформує сайт Підказка. Секрет перший: Якщо хочете приготувати розсипчастий плов, ніколи не натирайте моркву на тертці! Краще нарізайте тонкою соломкою. Чим товща соломка, тим більша ймовірність того, що плов буде розсипчастим.





Для рисової каші на молоці підходять круглозернисті сорти. Базові інгредієнти: рис, молоко, вода, вершкове масло (на порцію візьміть близько 30 г). Спочатку готуємо зерна у воді, додавши до них олію. Варимо близько 7 хвилин. Кришку тримаємо закритою. У цей час кип’ятимо молоко і …

Про автора

admin administrator