Як правильно варити і їсти раків

Авторadmin

Як правильно варити і їсти раків

Як смачно зварити раків: Клопотенко поділився тонкощами приготування

Свіжі раки й пиво – класичне меню більшості чоловічих посиденьок і літніх пікніків. Вони не лише смачні, але й корисні. Головне – правильно приготувати. Насамперед потрібно звернути увагу на свіжість. Раки мають бути живими й тримати хвіст притиснутим до тулуба, зігнувши черевце. Якщо вони випрямлені – їсти не варто. Розмір також має значення. Краще придбати великих раків: вони смачніші, мають більше м’яса. Та й дрібних можна приготувати доволі смачно.

Основними секретами приготування річкового делікатесу поділився кулінарний блогер і шеф-кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти:

живі раки – 1 кг,

насіння кропу – 1-2 ст. л.,

2-3 лаврових листки;

перець горошком – 6 горошин,

темне пиво – 500 мл,

Приготування:

У каструлю налити воду й пиво. Пиво варто обрати темне, він має приємний карамельний присмак. Всипати сіль – 1 ст. л. на 500 мл води. Вода має бути пересоленою, щоб смак раків був насиченим. Додати насіння кропу, лавровий лист і духмяний перець. Довести до кипіння. Закинути в закипілу воду раків. Варити 15 хв. Викласти на тарілку одразу або залишити для насичення ароматами прянощів ще на 15 хв. Бульйон перелити в іншу місткість і теж подати до раків. Він є своєрідним соусом, бо раки сухі, а бульйон надає соковитості. Подати з лимоном і грейпфрутом.

М’ясо раків стає особливо ніжним, якщо варити на молоці, пиві чи вині. Для цього в рівній пропорції алкогольний напій змішують із водою та опускають туди річковий делікатес. Готують 5 хв.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A

Зараз ви читаєте новину «Як смачно зварити раків: Клопотенко поділився тонкощами приготування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант

Дизайн та програмування: YonaStudio

Всі права на матеріали, які містить цей сайт, охороняються у відповідності із законодавством України, в тому числі, про авторське право і суміжні права. Використання матерiалiв Gazeta.ua для друкованих видань дозволяється лише з письмової згоди редакції сайту. Для iнтернет-видань обов’язковим є гiперпосилання на Gazeta.ua, відкрите для пошукових систем. Посилання та гіперпосилання повинні міститися виключно в першому чи в другому абзаці тексту.

Передрук, копiювання або вiдтворення iнформацiї, що мiстить посилання на агентства “Iнтерфакс-Україна”, PHL та Reuters у будь-якiй формi суворо забороняється. Матеріали з позначкою Спецпроєкт, PROMO, Позиція, Подія, Партнерство друкуються на правах реклами. Редакція Gazeta.ua може не розділяти позицію авторів розділу “Погляди” та не несе відповідальність за матеріали авторів та читачів розділу “Блоги”.

Як їсти раків?

після варіння раки залишаються настоюватися у власному відварі. Далі проводиться чистка: слід відірвати кінцівки, розкрити клешні, відокремити груди від черевця, прибрати зябра. Після очищення приступають до відділення м’яса.

Як їсти раків
1. Раків починають їсти з клешнею. Потрібно по черзі відірвати обидві клешні. У дрібних членистоногих м’ясо з клешні висмоктується, у великого — очищається від хітинового панцира і поглинається шматком.
2. Підняти, з’їсти м’ясо жовтого або білого кольору, не слід їсти чорний грудочку на початку панцира.
3. Відокремити від тулуба шийку — хвостову частину.
4. З’їсти м’якоть з рачьих ніг.
5. Витягти з шийки чорну смужку — це кишечник, і з’їсти м’ясо, що залишилося.

наочно дивіться в ролику:

⏳Пояснюємо, звідки є пішов вислів є Компот, і як подавати компот на їстівний десерт.

⏳Пектин-популярний загущувач, але при використанні його в заготовках на зиму є кілька нюансів, освячених в статті. Визначте кількість пектину і спосіб, як правильно його додати.

⏳Як почистити підберезники з мінімальними втратами? Як збирати підберезники, щоб потім було простіше чистити?

⏳як швидко чистити яблука, якщо їх багато? Чистимо яблука від шкірки, плодоніжки і насіннєвий коробочки максимально швидко.

Про автора

admin administrator