Як правильно варити картоплю для салату

Авторadmin

Як правильно варити картоплю для салату

Після закипання картоплю варять на середньому вогні 20–25 хвилин. Дуже молоді бульби варяться 15 хвилин, а старі овочі готуються 30 хвилин. Готовність можна перевірити, проколовши бульбу виделкою. Картоплю для салату потрібно варити трохи менше – 15-18 хвилин.26 квіт. 2023 р.

Як правильно варити картоплю в мундирі Відправляйте бульби в воду після закипання. Виняток – молода картопля, її можна варити в холодній воді. Після повторного закипання води зменшіть вогонь і зніміть пінку, яка утворилася. Варіння займе 20-30 хвилин.

Добре миємо овочі, а потім нарізаємо окремо дрібними кубиками – картопля і морква. Овочі засипаємо в окремі каструлі, разом їх варити не можна. Щоб вони не розварилися, капніть у воду пару крапель лимонного соку або оцту. Зваряться вони дуже швидко – від 5 до 10 хвилин, залежить від сорту овочів.

Як варити картоплю

  1. Готувати овоч краще у мундирі. Опускати картоплю слід не у холодну, а киплячу воду. …
  2. Щоб овоч не розварювався, у каструлю кидають пару часточок лимона.
  3. Час варіння залежить від розміру картоплин. У середньому процес займає 20-30 хв. …
  4. Перед нарізуванням кулінари рекомендують злегка підсушити картоплю.

Кожну картоплину потрібно проколоти зубочисткою у кількох місцях, це допоможе зберегти шкірку цілою. Укласти овочі в каструлю, залити повністю водою і додати сіль у розрахунку 0,5 столової ложки на 1 л води. Закрити каструлю кришкою, дочекатися кипіння і варити молоду картоплю 15-20 хвилин, а стару – 20-30 хвилин.

Щоб картопля не розварилася і не розвалювалася у салаті, будучи нарізаною, господині застосовують одну хитрість. Відварюючи бульби для салату з картоплею, додайте у воду трохи столового оцту. Завдяки цьому картопля покривається тонкою скоринкою, яка триматиме її форму після нарізки.





Варену картоплю додають в безліч популярних салатів, в тому числі, олів’є і вінегрет. Але не всі знають, як варити картоплю для салату так, щоб вона не розсипалася і тримала форму кубика. Для салату радять варити цілу картоплю в шкірці – як в рецепті вище. При цьому …

Про автора

admin administrator