Як приготувати гладіолуси

Авторadmin

Як приготувати гладіолуси

Якщо бульбоцибулини гладіолуса після викопування брудні, із землею, їх треба помити у проточній воді. Для профілактики цибулини варто обробити рожевим (0,3%) розчином марганцівки, потримавши у ньому 20−30 хвилин. Після цієї процедури цибулини треба просушити. У кімнатних умовах цей процес триває 30−40 днів.

Як підготувати цибулини Перед тим, як висадити цибулини, з них потрібно зняти лушпиння та оглянути на наявність шкідників і хвороб. Зовсім не придатні цибулини, які засохли або на яких є якісь плями. Якщо на цибулині є ранки, їх потрібно обробити зеленкою.

Зимувати гладіолуси можуть у прохолодному темному місці, сухому і з добрим провітрюванням. Якщо немає погребу, підвалу чи балкону, підійде і холодильник. Оптимальна температура – від +2°С до +6°С, вологість – приблизно 75%. Якщо приміщення занадто сухе, можна пересипати бульбоцибулини вологим сфагнумом чи стружкою.

Як пророщувати цибулини гладіолусів сухим і мокрим способами Мокрий спосіб теж дуже простий – покладіть цибулини на вологу тирсу. Зверху посадковий матеріал теж необхідно засипати просоченими водою тирсою. Можете також просто покласти гладіолуси на зволожену марлю і накрити таким же трохи мокрим матеріалом.

Зберігання цибулин гладіолусів Ідеальна температура для зберігання – 4-6ºС при вологості 60-70%. Зберігають цибулини в льосі, підвалі або на утепленому балоні. У міській квартирі доведеться знайти найхолодніше і обов'язково сухе місце, далеко від радіаторів.





Спочатку засвойте одинадцять обов’язкових правил, без яких вам важко буде домогтися успіху в такій справі, як вирощування гладіолусів і догляд за ними. 1. По-перше, не вирощуйте гладіолуси на одному місці більше двох років, …

Про автора

admin administrator