Зміст:
Рецепт лечо на зиму: 4 кращих варіанти консервації
Як приготувати лечо на зиму з морквою і цибулею, та які ще бувають поєднання – дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Лечо – популярна страва угорської кухні, в основі якої лежать болгарський перець, цибуля і помідори. Варіацій цієї закуски існує маса, головне – вибрати правильний рецепт. УНІАН підкаже рецепт лечо на зиму з цибулею, перцем і помідорами, а також допоможе законсервувати закуску на зиму.
Раніше ми говорили про те, як приготувати рагу для всієї родини.
Лечо по-болгарськи з помідорами, перцем і цибулею
- болгарський перець – 2.5 кг;
- ріпчаста цибуля – 600 гр;
- помідори – 2 кг;
- цукор – 200 гр;
- сіль – 2 ст. л;
- рослинна олія – 150 мл;
- чорний перець горошком – 1.5 ч. л;
- оцет 9% – 2 ст. л;
- часник – 4 зубчики.
Перці вимити, розрізати навпіл, видалити насіння, а потім нарізати овоч великими шматками. Лук очистити, подрібнити. Помідори залити окропом, остудити і зняти шкірку, потім збити його в блендері до стану пюре і вилити в каструлю. Довести масу до кипіння, проварити 20 хвилин, всипати цукор, сіль, влити олію. Знову дочекатися, поки закипить, проварити 3 хвилини і вимкнути.
У томатну масу додати болгарський перець, цибулю, перець горошком, перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання готувати 15 хвилин, потім додати подрібнений часник і оцет, варити 5 хвилин. В кінці розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Лечо на зиму з морквою і цибулею
- помідори – 3 кг;
- болгарський перець – 1-1. 5 кг;
- ріпчаста цибуля – 5 шт;
- рослинна олія – 200 мл;
- цукор – 160 гр;
- сіль – 2 ст. л;
- морква – 5 шт;
- оцет 9% – 4 ст. л
Помідори подрібнити в м’ясорубці або блендері разом зі шкіркою, перелити масу в каструлю, додати масло, цукор і сіль. Проварити 15-20 хвилин після закипання, в цей час перець нарізати брусочками, цибулю – півкільцями, а моркву натерти на тертці. Овочі викласти в томатну масу, перемішати, після закипання варити 25-30 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування додати оцет. Розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Просте лечо на зиму з баклажанами і перцем
- помідори – 1 кг;
- гострий перець – 1 шт;
- сіль – 1 ст. л;
- цукор – 1 ст. л;
- рослинна олія – 1 ст. л;
- оцет 9% – 1 ст. л;
- болгарський перець – 500 гр;
- баклажани – 500 гр.
Помідори і гострий перець подрібнити в м’ясорубці або блендері, викласти масу в каструлю, додати сіль, цукор, масло і оцет. Довести масу до кипіння, в цей час баклажани і перці нарізати шматочками. Викласти їх в каструлю, перемішати і накрити кришкою. Після того, як заготовка повторно закипить, її потрібно варити ще 15-20 хвилин. В кінці розкласти по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Лечо з кабачків з часником і перцем
- кабачки – 3 кг;
- болгарський перець – 5-6 шт;
- часник – 2 головки;
- гострий перець – 1 шт;
- цукор – 200 гр;
- рослинна олія – 230 гр;
- оцет 9% – 120 мл;
- томатна паста – 450 гр;
- сіль – 2 ст. л
Кабачки очистити від шкірки, нарізати кубиками. Болгарський перець позбавити від насіння і подрібнити в блендері разом з часником. Викласти масу разом з кабачками у велику каструлю, додати оцет, масло, томатну пасту, цукор і сіль. Ретельно перемішати і залишити під кришкою на 3-4 години.
Після цього включити плиту. довести масу до кипіння і, коли вона закипить, залишити варитися на 40 хвилин. В кінці розкласти лечо по стерилізованим банкам і закатати кришками.
Вас також можуть зацікавити новини:
Лечо з морквою на зиму
Апетитне лечо з моркви на зиму зможе радувати вас цілий рік. Заготовку можна подавати разом з гарніром або в якості холодної закуски. Страва підходить як для обіднього, так і для святкового столу.
Інгредієнти: на 1 л.
- Помідори свіжі – 1 кг
- Морква – 0,5 кг
- Болгарський перець солодкий – 0,5 кг
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст.
- Оцет яблучний 6% – 1 ст. л.
- Гвоздика – 3 бутона
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Процес приготування:
Як приготувати лечо з морквою на зиму? Помідори ретельно промиваємо. Потім пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо у блендері.
Солодкий перець очищаємо від насіння і ріжемо невеликими кубиками. Моркву очищаємо від шкірки і пропускаємо через крупну тертку.
У велику каструлю переливаємо подрібнені помідори. Додаємо сіль, цукор, додаємо рослинне масло, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин.
До помідорів додаємо інші овочі. Перемішуємо і продовжуємо тушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин.
За 5 хвилин до готовності додаємо оцет, гвоздику і горошини чорного перцю. Знімаємо з вогню.
Гаряче лечо переливаємо в чисті банки, які після розміщуємо в каструлю з киплячою водою. Стерилізуємо 15 хвилин. Закриваємо кришкою і залишаємо на зберігання. Готово!
Лечо на зиму з морквою і цибулею
Одна з варіацій улюбленої закачування з додаванням цибулі і моркви ні трохи не складна в приготуванні, а ось додаткові інгредієнти роблять її смак більш насиченим і яскравим.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Болгарський перець солодкий – 1 кг
- Помідори свіжі – 1,2 кг
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Морква – 100 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 ст. л.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
- Часник – 5 зуб.
- Оцет столовий 9% – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати лечо на зиму з морквою і цибулею? Помідори вимийте і поваріть 10 хвилин на малому вогні.
Протріть томати через сито з допомогою столової ложки.
Перець очистіть від насіння і вирізати плодоніжку. Розріжте його на великі шматки.
З лука видалити лушпиння, розріжте навпіл і наріжте півкільцями. Моркву очистіть і подрібніть на крупній тертці.
В каструлю з маслом, покладіть цибулю і обсмажте 2 хвилини на середньому вогні.
Покладіть до цибулі моркву, перемішайте і смажте 3 хвилини. Після – перелийте в каструлю томатний сік і шматки перцю.
Посипте заготівлю сіллю, цукром і перцем, перемішайте і варіть 25 хвилин на малому вогні. Додайте в лечо подрібнений часник і оцет, перемішайте і розкладіть по стерильним банкам. Відразу закрутіть кришку і переверніть тару. Укрийте ковдрою і залиште на 6 годин остигати.
Про автора