Як приготувати м’ясо для ковбаси

Авторadmin

Як приготувати м’ясо для ковбаси

На 1 кг м'яса потрібно 13 г солі. У мене нітритна та звичайна. Я використовую приправу до краківської ковбаси (перець чорний, духмяний та сушений часник) 5 г на 1 кг м'яса.

Зауважте, що м'ясо на домашню ковбасу потрібно подрібнювати ножем, а не м'ясорубкою. За допомогою цього секрету смак страви буде просто неймовірним. Тому важливо не полінуватися і дрібно нарізати м'ясо.

Ще один варіант приготування солонини передбачає суміш для засолювання, в яку з розрахунку на 1 кілограм м'яса увійдуть: 70 грамів солі, 1 грам цукру і 1 грам харчової селітри. М'ясо потрібно натерти приготовленою сумішшю.

Ковбаса не повинна бути щільною, щоб не лопнула при смаженні. При виявленні дірки затягніть кишку перед нею ниткою. Також можна зав'язати ковбасу ниткою в будь-якому місці, щоб вийшло багато маленьких ковбасок. Покладіть ковбаски в холодильник на 5 годин.

При сухому способі соління, наприклад для копченостей, м'ясо натирають сіллю або сухою засолювальною сумішшю та укладають у тару або штабелі, пересипаючи кожний шар сіллю. Тривалість соління залежить від виду, стану та розміру м'ясних продуктів. Сіль розчиняється у воді, що є на поверхні м'яса.





Для початку виберіть підходяще для ковбаси м’ясо, воно повинно бути середньої жирності, з невеликим нальотом сала для того, щоб ковбаска вийшла не дуже жирної, але і не дуже сухою, ідеальний варіант-це свиняча лопатка, корейка, грудинка або шия. Промийте м’ясо під проточною …

Про автора

admin administrator