Як приготувати страву долма

Авторadmin

Як приготувати страву долма

Долма

Долма – це загорнуті у виноградне або капустяне листя рис, крупа або фарш. Використовувати для приготування цієї страви можна також і овочі, замінюючи ними листя. Найчастіше начиняють перець, баклажан, помідор, айву або яблука.

Долму готують у багатьох кухнях світу, і в кожній країні традиційно використовують інші інгредієнти та спосіб подачі. Але в будь-якому разі страва виходить дуже смачною, запашною і може чудово наситити, особливо в обідній час.

Інгредієнти

Яловичий фарш 600 г
Виноградне листя 40 шт.
Курячий бульйон 800 мл
Рис 0,5 склянка
Цибуля 1 шт.
Стебло селери 1 шт.
Кріп За смаком
Петрушка За смаком
Базилік За смаком
Коріандр За смаком
М’ята За смаком
Зіра За смаком
Сіль За смаком
Перець чорний мелений За смаком
Рослинна олія 3 ст. л.

Приготування

Перед приготуванням необхідно залити рис водою і залишити на пів години. А тим часом потрібно розігріти сковорідку з олією, подрібнити цибулю, селеру та відправити їх обсмажуватися.

Обсмажуємо суміш на середньому вогні до прозорості цибулі. Потім додаємо набряклий рис і готуємо на повільному вогні 2 хвилини.

Після чого готову суміш відправляємо до фаршу. Дрібно ріжемо кріп, петрушку і також додаємо у м’ясо.

Туди ж відправляємо порізаний базилік, м’яту, зіру, чорний мелений перець, коріандр і все це добре перемішуємо.

Трохи змащуємо дно сотейника або сковороди олією і викладаємо туди пошкоджене виноградне листя, в яке не вийде загорнути начинку.

У решти виноградних листків відрізаємо черешок і загортаємо туди фарш із рисом, починаючи від нижньої частини листка.

Сформовану долму накриваємо виноградним листям, заливаємо бульйоном, притискаємо зверху тарілкою, закриваємо кришку і ставимо сотейник на вогонь.

Щойно страва закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо протягом 1 год. 20 хв. Готову долму розкладаємо по порціях і за бажання прикрашаємо листком м’яти.

Долма

Долма відноситься до страв східної кухні, хоча найчастіше її асоціюють з кухнею Грузії. Готується долма у виноградному листі з додаванням м’ясної начинки. Показую простий і смачний рецепт страви. Як приготувати долму класичну, розповість і покаже вам мій кулінарний рецепт. Я не тільки допоможу вам правильно підібрати пропорції м’яса і продуктів, .

Долма з баклажанів по-азербайджанські

В азербайджанській кухні долма займає почесне місце і зовсім не дарма, адже страва виходить неймовірно насиченим і смачним. Долму вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді. Рекомендую! Приготуємо долму з баклажанів по-азербайджанські. Крім баклажанів, для різноманітності, я використовував болгарський перець і помідори, нафарширований їх н.

❤️ Долма❤️ – це традиційна страва, яка є популярною в багатьох країнах світу, включаючи Туреччину, Грузію, Армению та Іран. Ця страва зазвичай складається з овочів, таких як перець, баклажани, помідори або виноградні листя, які наповнюються рисом, м’ясом, горохами та іншими інгредієнтами.

Хоча рецепти долми можуть відрізнятися в залежності від регіону, де вони готуються, основний процес приготування зазвичай включає в себе приготування начинки, наповнення овочів цією начинкою та варіння або запікання страви в духовці або на плиті.

Що стосується інгредієнтів, які використовуються для приготування долми, то це може бути все, що вам подобається – від м’яса та рису до овочів та грибів. Важливою частиною приготування долми є правильна підготовка овочів, так як вони повинні бути настільки м’якими, щоб їх можна було легко випити, але не такими м’якими, щоб вони розпадалися під час приготування.

Долма може бути подана як окремо, так і в якості додатку до інших страв. Ця страва має багато варіантів, що дозволяє кожному знайти щось до свого смаку.

Таким чином, якщо ви хочете спробувати смачну і традиційну страву, долма стане чудовим варіантом.

Якщо ви хочете приготувати долму вдома, то можна скористатися різноманітними рецептами, які можна знайти в на нашому сайті.

Одним з найважливіших етапів приготування долми є підготовка овочів. Перед наповненням овочів начинкою, їх необхідно ретельно промити та видалити з них насіння та серцевину. Якщо ви приготовлюєте долму з виноградних листків, то їх потрібно розмочити в гарячій воді на 10-15 хвилин, щоб вони стали м’якими та готовими до заповнення.

Після підготовки овочів, ви можете заповнювати їх начинкою, обравши рецепт за вашим смаком. Наприклад, ви можете використовувати начинку з м’ясом та рисом з додаванням спецій, які дадуть страві багатий смак та аромат. Також можна спробувати вегетаріанські варіанти долми з грибами, горохами, сиром та іншими інгредієнтами.

Коли овочі заповнені начинкою, їх можна приготувати шляхом варіння у киплячій воді або запікання в духовці. Під час варіння долми потрібно регулярно перевертати, щоб вони рівномірно готувалися з усіх боків. Під час запікання в духовці долму можна змастити олією та запікати в протві, поки вони не стануть золотистими.

В цілому, долмаце дуже смачна та корисна страва, яка має різноманітні варіації та може задовольнити різний смак. Вона містить багато корисних інгредієнтів, таких як: ✔️ свіжі овочі,

які допомагають зберегти здоров’я та підтримувати імунну систему.

Окрім того, долма є чудовою стравою для вегетаріанців та веганів, які можуть замінити м’ясо на гриби, горохи та інші рослинні інгредієнти. Це також може бути чудовим варіантом для тих, хто хоче скоротити споживання м’яса та перейти на більш рослинний спосіб життя.

Нарешті, долма є чудовою стравою для будь-якої вечері або обіду, що можна подавати як окремо, так і в якості додатку до інших страв. Це також може бути ідеальним варіантом для будь-яких вечірок або вечірніх посиденьок з друзями та родиною.

Узагалі, ❤️ долма❤️це чудова страва, яка має багато корисних властивостей та може задовольнити різний смак. Якщо ви ще не пробували цю страву, то обов’язково спробуйте її приготувати вдома та насолодитися її смаком і ароматом! Нехай вам смакує!❤️ ❤️ ❤️

Долма з баранячим фаршем

Долма або голубці у виноградному листі. Страву можна зробити з м’ясним фаршем (свинина, курка, яловичина, змішаний) або вегетаріанське. Розповім про те, як приготувати долму з баранячим фаршем. Долма – це популярне східне блюдо. Складно сказати країну її походження. В оригінальній варіації використовується саме баранячий фарш, але можна сміливо в.

Про автора

admin administrator