Як відкрити банку маринованих огірків

Авторadmin

Як відкрити банку маринованих огірків

Постукайте, і все вийде: як відкрити банку без відкривачки

Мало знайдеться людей, які відмовляться від улюблених маринованих огірків. Варто тільки відкрити баночку, поставити на стіл — і ось ми чуємо хруст.

Однак не завжди банку з консервацією чи варенням можна легко відкрити руками. Звичайно, можна скористатися відкривачем, але і вона може бути відсутня. Ця ситуація не безвихідна, і разом із “УНІАН” розповімо, як відкрити без відкривашки будь-яку скляну банку.

Як відкрити скляну банку без відкривання

Найпростіший спосіб — опустити банку шийкою вниз у гарячу воду (але не окріп). Потрібно просто поставити банку в миску або під струмінь води та почекати кілька хвилин. Під впливом високої температури кришка “відійде” від банки і її можна буде легко зняти.

Ви також можете прогріти банку феном. Але тримайте банку гарячими рукавицями чи прихватками – гаряче повітря нагріває банку.

Банку можна відкрити, стукаючи по ній об стіл, причому конкретним місцем — простором між шийкою та кришкою. Бити треба не сильно, щоб не розбити банку — кілька ударів буде достатньо для ослаблення кришки.

Альтернативний варіант — постукати по банці дерев’яною ложкою. Результат ви отримаєте той самий.

Також можна постукати з іншого боку місткості по дну. Стукати можна чим завгодно, але краще долонею, щоб вміст усередині банки перемістився вгору – тоді вам буде простіше відкрити кришку.

Популярний спосіб відкрити банку — послабити тиск за допомогою ножа. Для цього потрібно поставити банку кришкою на стіл, гострим ножем підчепити кришку між зубцями та поворухнути з боку в бік. Ви повинні почути характерний звук випущеного повітря або просто побачити, як кришка “відійшла” від банки. У цьому випадку місткість можна перевертати та відкручувати кришку, інакше вміст банки ллється на підлогу.

Банку можна легко відкрити будівельним скотчем або ізолентою. Потрібно просто обмотати скотчем чи ізолентою кришку банки разом із торцями, а вільний край залишити звисати. Потім зробити з нього подобу ручки та, схопившись за неї пальцями, тягнути у бік розкручування кришки. Під тиском скотчу та сили рано чи пізно кришка банки піддасться та відкриється.

Мариновані огірки швидкого приготування: пропорції на літрову банку

Мариновані огірки – це дуже проста та смачна закуска на всі випадки життя. Попри те, що готуються вони не складно, але дуже важливо приготувати вдалий маринад та чітко дотримуватися пропорцій.

Популярна кулінарка Лілія Цвіт на своєму каналі (Лілія Цвіт) в YouTube поділилася рецептом маринованих огірків. На одну літрову банку вам знадобиться приблизно 500 мл води та всього 2 ст. л. оцту.

Інгредієнти:

  • лавровий лист – 1 шт
  • корінь хрону – 2 см
  • корінь петрушки – 2 см
  • часник – 4 зубчики
  • духмяний перець – 3 шт
  • коріандр – дрібка
  • гірчиця – 0,5 ч. л.
  • гвоздика – 1 шт

Для маринаду:

  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – 1 ст. л.
  • оцет – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Огірки помити та замочити у холодній воді на 1 годину. Відрізати в кожному огірку кінці.

2. На дно банки викласти усі необхідні спеції та зелень. Утрамбувати огірки.

3. Додати у банку всі необхідні інгредієнти для маринаду.

4. Залити окропом та закрити кришками.

5. Стерилізувати банку з огірками 10 хвилин з моменту закипання.

6. Закрити банки кришками. Перевернути банки догори дном, накрити чимось теплим та залишити на 1 добу.

Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:

Як приготувати мариновані огірки на літрову банку: рецепт –

Смачно 24 підготував для вас смачний рецепт консервування огірків, який ви з легкістю можете приготувати вдома.

Завжди зберігайте мариновані огірки в темному місці, краще коморі.

Інгредієнти

  • Вода 500 мл
  • Гвоздика 1 шт.
  • Запашний перець горошком 5 шт.
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Огірок 650 г
  • Цукор 2 ст. л.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Кріп (суцвіття) 1 шт.
  • Оцет 9% 4 ст. л.
  • Часник 2-3 шт.

Рецепт приготування

Ретельно миємо огірки, заливаємо водою та залишаємо на 3-4 години у великій каструлі або мисці. За цей час потрібно змінити воду 2-3 рази.

Стерилізуємо банку та кришку для консервації огірків.

Викладіть на дно банки спеції, далі щільно викладіть огірки та покладіть парасольку кропу.

У каструлі закип’ятіть воду з цукром та сіллю. Зніміть з вогню та влийте оцет. Одразу залийте маринадом огірки та перекладіть банку з огірками у киплячу каструлю з водою. На дно каструлі покладіть рушник, що саме на нього поставити банку.

Накриваємо банку з огірками кришкою та даємо їй трохи покипіти 5-8 хвилин. Виймаємо банку з огірками та закриваємо ключем для консервації. Перевертаємо банку, накриваємо рушником до повного охолодження.

Через 5 днів огірки будуть готові до споживання. Смачного!

Про автора

admin administrator