Зміст:
Як зробити тісто для млинців: 8 простих рецептів
Всім привіт! Останнім часом часто чую від знайомих та подруг, що «Випічка – це не моє», «Їх так довго готувати, не хочу весь день біля плити стояти», «Тісто для млинців дуже складно робити». Але так чи страшний чорт, як його малюють? Що, якщо я скажу вам, що є маса бюджетних і легких рецептів, за якими ви швидко спечете цілу стопку цих ласощів?
Навіть якщо млинцеву сковороду ви бачите вперше, це не привід боятися смажити млинці. Я сама дуже довгий час не вміла готувати. Мій чоловік і син їх просто обожнюють. Самі розумієте, волею-неволею мені довелося навчитися. Тепер я хочу поділитися з вами підбіркою рецептів на будь-який смак і гаманець! Багато з них перевірено особисто.
Для більшості рецептів головними, незмінними інгредієнтами залишаються борошно, яйця, молоко і рослинне масло. Однак раджу не поспішати з висновками – я припасла для вас рецепти без яєць і навіть без молока. Моя подруга – кухар, і знає мінімум три різних варіанти приготування цієї страви! Ми з вами навчимося знаходити застосування навіть, здавалося б, непридатним до вживання продуктів (наприклад, скисле молоко). Але про це читайте далі.
У млинців, як і у будь-якого страви, є свої маленькі секрети:
- щоб не прилипали до сковороді — змастіть її маслом. Можна додати пару ложок масла в тісто;
- якщо занадто товсті і не пропікаються – раджу розвести тісто водою або молоком кімнатної температури. Головне не переборщити, інакше вони стануть сухими і занадто тонкими;
- якщо тісто занадто рідке – слід додати більше борошна і молока/кефіру, якщо вони йдуть по рецептурі.
Не бійтеся експериментувати або відхилятися від рецепту. Я впевнена, у вас все вийде. Ваші помічники в цьому — сковорода, бажання, терпіння і гарний настрій!
Тісто для млинців — рецепти з відео
Як зробити тісто для млинців? Потрібно підібрати тільки найкращі і свіжі продукти, докласти масу зусиль і вибрати правильну начинку – все це лише частина. А що головне? Рецепт. Якщо вибрати правильний, то зробити тонкі, товсті, пісні, солодкі, ажурно або в дірочку млинці не складе ніякої праці.
Класичне тісто для млинців
Що може бути приємніше і апетитніше масляних млинчиків з дірочками? Тільки свіжоспечені гарячі млинці, тільки що зняті зі сковорідки і зі смачною начинкою.
Набір продуктів для приготування
- 500 мл молока;
- 300 грам борошна;
- 3 курячих яйця;
- 3 столові ложки рослинної олії;
- 2 столові ложки цукру;
- 1 чайна ложка солі;
- Рослинна олія для смаження;
- Вершкове масло для змазування готових тонких млинчиків.
Рецепт приготування
Це тісто для млинців на молоці дозволяє приготувати неймовірно ніжні і смачні млинці з дірочками, які просто тануть у роті. Подавати їх можна зі згущеним молоком, ягодами або доповнити їх апетитною м’ясною начинкою.
Про автора