Як зробити з помідорів

Авторadmin

Як зробити з помідорів

Квашені помідори з часничком: подруги будуть випрошувати рецепт

Далеко не кожна господиня знає, як швидко і смачно засолити помідори.

Квашені помідори – улюблена багатьма закуска, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-які на ваш смак, головне – суворо дотримуватися рецептури і не забути, як довго квасити помідори, щоб навіть влітку насолоджуватися смачним частуванням.

Квашені помідори – рецепт на 3 літрову банку

  • півтора-два кілограми помідорів;
  • один пучок петрушки;
  • три-чотири зубчики часнику;
  • два-три листа чорної смородини;
  • два-три листки вишні;
  • одна парасолька кропу;
  • одна чарка солі;
  • літр-півтора чистої води.

Для того щоб зробити квашені помідори швидко і просто, потрібно їх вимити і позбавити від хвостиків. Промити зелень, часник очистити і нарізати шматочками. В емальовану каструлю або відро викласти трохи петрушки, часник, листя смородини і вишні, парасольку кропу, а зверху розмістити помідори.

У зазначеній кількості чистої води розчинити сіль, залити розсолом овочі та зелень в ємності. Придавити вантажем так, щоб помідори не спливали, і прибрати в темне прохолодне місце. Через 2-3 тижні ароматна закуска буде готова до подачі на стіл.

Як швидко і смачно засолити помідори з гірчицею

Томати можна квасити не тільки за пару тижнів, але і для тривалого зберігання. В такому випадку вам потрібні:

  • помідори;
  • два-три пучки петрушки, зелені кропу і парасольки;
  • два пучки зелені селери;
  • три ріпчастих цибулини;
  • три головки часнику;
  • три кореня хрону;
  • листя хрону, смородини, вишні, малини;
  • рута;
  • одна столова ложка кухонної солі;
  • один лавровий лист;
  • чотири горошки чорного перцю;
  • три горошки запашного перцю;
  • дві гвоздики.

В першу чергу потрібно приготувати розсіл для помідорів. Для цього наберіть воду в каструлю, поставте її на вогонь. Коли вода закипить, всипте сіль (1 ст.л на 1 л води), додайте лавровий лист, перець і гвоздику. Накрийте кришкою, дайте покипіти ще 2-3 хвилини, потім вимикайте вогонь і залишайте розсіл до повного його охолодження.

На саме дно ємності, в якій плануєте квасити овочі, викладіть зелень і часник. Далі – ретельно вимиті помідори без плодоніжок. Наступний шар – зелень, потім – знову помідори. Так чергуйте, поки не закінчаться інгредієнти. В кінці залийте томати підготовленим холодним розсолом і накрийте марлею.

ВАЖЛИВО: в процесі бродіння на марлі буде утворюватися піна і осад, тому тканину потрібно періодично промивати під проточною водою.

Рецепти квашених помідорів

Захотілося гостренької смакоти – приготуй квашені помідори. Переглянь фото рецепти, дізнайся час, потрібний для квашення, енергетичну цінність, кількість отриманих порцій. Створи всенародно улюблену, ароматну і незрівнянно смачну домашню закусочку!

Як заквасити помідори

Вибирай відмінні перевірені рецепти квашених помідорів на ресурсі Смачного. Спробуй наситити смак томатів різноманітною пряною зеленню, солодким перцем, різними пропорціями солі і цукру, хроном і часничком. Квасити помідори можна цілий рік!

При даному виді соління найсмачніше виходять помідори з літніх грунтових сортів, але тепличні за смаком їм не поступаються. Для засолювання підходять томати будь-якого ступеня дозрівання, крім перезрілих. Плоди бажано підбирати одного кольору і розміру. Так вони рівномірно просоляться і заквасяться. Найбільш зручні у вживанні не великі помідори з плотненькою м’якоттю.

П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах квашених помідорів:

  1. Кріп.
  2. Помідори.
  3. Цукор.
  4. Петрушка.
  5. Помідори зелені.
  1. Ретельно перемити томати. Відсортувати за розмірами і ступенем дозрівання.
  2. Наколоти плоди біля основи.
  3. Закрити дно вимитої посудини нарізаною зеленню, додати часточки часничка, горошинки гіркого і запашного перчика, кілька листочків лавра, гвоздичку, селера.
  4. Щільно наповнити помідорами ємності. По верху додатково покрити свіжим зеленим кропом, петрушкою.
  5. У закипілій воді розвести сіль (цукор за бажанням). Розсіл остудити.
  6. Залити помідори до самого верху. Покрити марлевою серветкою. Поставити на помідори невеликий вантаж.
  7. Залишити тару з томатами в теплому місці на тиждень.

П’ять найшвидших рецептів квашених помідорів:

  • Квашені помідори з болгарським перчиком.
  • Квашені зелені помідори з часником і зеленню на зиму.
  • Квашені зелені помідори в каструлі.
  • Квашені помідори з зеленню.
  • Квашені зелені помідори на зиму в банках.
  • Марлеву серветку необхідно періодично промивати, так як на ній буде збиратися цвіль.
  • Кількість розсолу готувати з “запасом” приблизно на склянку. Помідори вбирають розсіл, і його необхідно доливати в міру потреби.
  • Заливати помідори можна і холодним розсолом, і гарячим.

У чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою і залишається при кімнатній температурі на 7-10 днів.

У чисті банки закладається перець горошком, часник, лавровий лист, кріп і петрушка. Потім зверху укладаються помідори, додається аспірин і все заливається розсолом на воді, солі цукру і оцті.

У банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті.

Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все заливається розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі. Томати закриваються кришками і залишаються.

У стерилізовані банки закладаються гілки петрушки, часник і помідори. Потім все заливається розсолом з води, солі і цукрового піску, після чого прикривається кришками і стерилізується.

У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти, прикривається кришкою і відправляється в.

Помідори закладаються в банку разом з нарізаною селерою, парасольками кропу і часником. Потім все заливається розсолом на цукрі з сіллю, накривається блюдцем і залишається на три доби.

Про автора

admin administrator