Квашені помідори з часничком: подруги будуть випрошувати рецепт
Далеко не кожна господиня знає, як швидко і смачно засолити помідори.
Квашені помідори – улюблена багатьма закуска, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-які на ваш смак, головне – суворо дотримуватися рецептури і не забути, як довго квасити помідори, щоб навіть влітку насолоджуватися смачним частуванням.
Квашені помідори – рецепт на 3 літрову банку
- півтора-два кілограми помідорів;
- один пучок петрушки;
- три-чотири зубчики часнику;
- два-три листа чорної смородини;
- два-три листки вишні;
- одна парасолька кропу;
- одна чарка солі;
- літр-півтора чистої води.
Для того щоб зробити квашені помідори швидко і просто, потрібно їх вимити і позбавити від хвостиків. Промити зелень, часник очистити і нарізати шматочками. В емальовану каструлю або відро викласти трохи петрушки, часник, листя смородини і вишні, парасольку кропу, а зверху розмістити помідори.
У зазначеній кількості чистої води розчинити сіль, залити розсолом овочі та зелень в ємності. Придавити вантажем так, щоб помідори не спливали, і прибрати в темне прохолодне місце. Через 2-3 тижні ароматна закуска буде готова до подачі на стіл.
Як швидко і смачно засолити помідори з гірчицею
Томати можна квасити не тільки за пару тижнів, але і для тривалого зберігання. В такому випадку вам потрібні:
- помідори;
- два-три пучки петрушки, зелені кропу і парасольки;
- два пучки зелені селери;
- три ріпчастих цибулини;
- три головки часнику;
- три кореня хрону;
- листя хрону, смородини, вишні, малини;
- рута;
- одна столова ложка кухонної солі;
- один лавровий лист;
- чотири горошки чорного перцю;
- три горошки запашного перцю;
- дві гвоздики.
В першу чергу потрібно приготувати розсіл для помідорів. Для цього наберіть воду в каструлю, поставте її на вогонь. Коли вода закипить, всипте сіль (1 ст.л на 1 л води), додайте лавровий лист, перець і гвоздику. Накрийте кришкою, дайте покипіти ще 2-3 хвилини, потім вимикайте вогонь і залишайте розсіл до повного його охолодження.
На саме дно ємності, в якій плануєте квасити овочі, викладіть зелень і часник. Далі – ретельно вимиті помідори без плодоніжок. Наступний шар – зелень, потім – знову помідори. Так чергуйте, поки не закінчаться інгредієнти. В кінці залийте томати підготовленим холодним розсолом і накрийте марлею.
ВАЖЛИВО: в процесі бродіння на марлі буде утворюватися піна і осад, тому тканину потрібно періодично промивати під проточною водою.
Рецепти квашених помідорів
Захотілося гостренької смакоти – приготуй квашені помідори. Переглянь фото рецепти, дізнайся час, потрібний для квашення, енергетичну цінність, кількість отриманих порцій. Створи всенародно улюблену, ароматну і незрівнянно смачну домашню закусочку!
Як заквасити помідори
Вибирай відмінні перевірені рецепти квашених помідорів на ресурсі Смачного. Спробуй наситити смак томатів різноманітною пряною зеленню, солодким перцем, різними пропорціями солі і цукру, хроном і часничком. Квасити помідори можна цілий рік!
При даному виді соління найсмачніше виходять помідори з літніх грунтових сортів, але тепличні за смаком їм не поступаються. Для засолювання підходять томати будь-якого ступеня дозрівання, крім перезрілих. Плоди бажано підбирати одного кольору і розміру. Так вони рівномірно просоляться і заквасяться. Найбільш зручні у вживанні не великі помідори з плотненькою м’якоттю.
П’ять найбільш часто використовуваних інгредієнтів в рецептах квашених помідорів:
- Кріп.
- Помідори.
- Цукор.
- Петрушка.
- Помідори зелені.
- Ретельно перемити томати. Відсортувати за розмірами і ступенем дозрівання.
- Наколоти плоди біля основи.
- Закрити дно вимитої посудини нарізаною зеленню, додати часточки часничка, горошинки гіркого і запашного перчика, кілька листочків лавра, гвоздичку, селера.
- Щільно наповнити помідорами ємності. По верху додатково покрити свіжим зеленим кропом, петрушкою.
- У закипілій воді розвести сіль (цукор за бажанням). Розсіл остудити.
- Залити помідори до самого верху. Покрити марлевою серветкою. Поставити на помідори невеликий вантаж.
- Залишити тару з томатами в теплому місці на тиждень.
П’ять найшвидших рецептів квашених помідорів:
- Квашені помідори з болгарським перчиком.
- Квашені зелені помідори з часником і зеленню на зиму.
- Квашені зелені помідори в каструлі.
- Квашені помідори з зеленню.
- Квашені зелені помідори на зиму в банках.
- Марлеву серветку необхідно періодично промивати, так як на ній буде збиратися цвіль.
- Кількість розсолу готувати з “запасом” приблизно на склянку. Помідори вбирають розсіл, і його необхідно доливати в міру потреби.
- Заливати помідори можна і холодним розсолом, і гарячим.
У чисті банки закладається кріп, хрін, часник, перець стручковий, петрушка і помідори. Все заливається холодним розсолом з сіллю, накривається кришкою і залишається при кімнатній температурі на 7-10 днів.
У чисті банки закладається перець горошком, часник, лавровий лист, кріп і петрушка. Потім зверху укладаються помідори, додається аспірин і все заливається розсолом на воді, солі цукру і оцті.
У банку закладається лист хрону, лавровий лист, гілки кропу і помідори. Далі туди додається порошок гірчиці, перець горошком і все заливається розсолом на воді, солі, цукрі і оцті.
Помідори закладаються у відро разом з кропом, часником, листям хрону і смородини. Потім все заливається розсолом на воді, солі, перці і лавровому листі. Томати закриваються кришками і залишаються.
У стерилізовані банки закладаються гілки петрушки, часник і помідори. Потім все заливається розсолом з води, солі і цукрового піску, після чого прикривається кришками і стерилізується.
У банку по черзі закладаються помідори з часником, перцем чилі, листям смородини, вишні і травами. Все заливається розсолом з води, солі, лимонної кислоти, прикривається кришкою і відправляється в.
Помідори закладаються в банку разом з нарізаною селерою, парасольками кропу і часником. Потім все заливається розсолом на цукрі з сіллю, накривається блюдцем і залишається на три доби.
Про автора