Як зрозуміти пропарений рис чи ні

Авторadmin

Як зрозуміти пропарений рис чи ні

Які бувають види рису Може бути пропареним і непропареним. Пропарений рис використовують для варіння розсипчастого рису, оскільки його крупинки не злипаються. Найпопулярніший сорт цього рису – басматі. Коричневий нешліфований рис – має коричневий колір за рахунок оболонки крупинок, яка не видаляється при обробці.25 лист. 2020 р.

Пропарений рис вважається кориснішим за звичайний білий – у пропареному зберігається близько 80% корисних речовин з оболонки. Також такий рис – ідеальний як гарнір, він виходить розсипчастим. Це рис, який не шліфують – його ще називають коричневий рис.

Скільки варити рис в залежності від сорту довгий або білий круглий рис потрібно варити близько 20 хвилин; коричневий або бурий рис вариться 30-40 хвилин; дикий рис варто варити не менше 60 хвилин; а пропареному рису вистачить і 20-30 хвилин.

Щоб правильно приготувати рис, потрібно використовувати доступний в домашніх умовах метод, званий пропарюванням з абсорбцією. Для цього потрібно пропарити рис у попередньо перевареній воді впродовж п'яти хвилин, після чого воду злити. На другому етапі рис вариться на повільному вогні, доки не вбере в себе воду.

ПодробиціПропарений рис проходить спеціальну обробку. Під час цього процесу відбувається клейстеризація крохмалю та частковий гідроліз білка. Внаслідок цих хімічних процесів виникає своєрідний запах.

Для домашнього плову підійдуть сорти рису басматі і жасмин. Також допустимо використовувати довгозерний рис. Новачкам в приготуванні плову рекомендується взяти пропарений рис – він краще зберігає форму і його можна повторно розігрівати.





У пропареному рисі містяться вітаміни групи Е і В, які зміцнюють і оздоровлюють шкіру, нігті і волосся. Також він включає в себе пектин, жири, білки, вуглеводи, моносахариди і дисахариди, кобальт, марганець, фтор, натрій і калій. Крім цього, в його склад входять йод, кальцій, цинк, …

Про автора

admin administrator