ТОП-6 трав для чаю, які варто засушити на зиму
- Ці рослини не лише ароматні, а й надзвичайно корисні …
- Липа …
- Іван-чай (кіпрей) …
- Звіробій …
- Ромашка пахуча …
- Чорна смородина …
- Календула лікарська
Для схуднення – імбир, каркаде, шипшина, ожина, кропива і натуральний зелений чай. Ніякої "чарівної таблетки", звичайно, не буде, але компоненти в складі чаю допоможуть прискорити метаболізм і швидше розщеплювати жири. Заспокоюючий – м'ята, меліса, валеріана, жасмин, ромашка, лаванда, материнка і чебрець.
Корисні трави для заварювання чаю
- Чебрець. Відвар із чебрецю має бадьорить ефектом. …
- Звіробій. Ця трава є відмінним антидепресантом. …
- М'ята. Відвар з м'яти має приємний смак і аромат. …
- Ромашка. Ця трава володіє цілим набором корисних властивостей. …
- Меліса. Ця трава є природним заспокійливим. …
- Іван-чай. …
- Липа. …
- Листя суниці.
Листя, траву, суцвіття досить настояти 10-15 хвилин, плоди і коріння рекомендуємо тримати в гарячій воді не менше півгодини (можна проварити на водяній бані). Заварюйте траву в керамічному заварному чайнику, який накрийте рушником. Можна заварювати в термосі, але його не можна щільно закривати: трави повинні дихати.
Квіти і зелене листя потрібно сушити при низьких температурах, не піддаючи впливу прямого сонячного проміння. Достатня циркуляція повітря необхідна для швидкого висушування трав і збереження їхнього аромату. Маленькі листочки слід сушити на стеблах. Відокремлювати їх краще, коли вони вже висохли.
З усіма “улюбленої” кропиви можна варити не тільки смачний борщ, а й приємний трав’яний відвар з нейтральним смаком. Чай з парою листочків кропиви можна пити навіть дітям. Тим більше, що в кропиві багато вітамінів А і B, фолієвої кислоти, флавоноїдів (рутин, ізокверцитрин, …
Про автора